Mokro dywanik kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mokro dywanik kierowcy
Czy u Was też tak wygląda podłoga pod nogami kierowcy. . Suszę podłogę i muszę coś zrobić z tym korkiem który widać na zdjęciu?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Mokro dywanik kierowcy
Miałem podobnie. Wyciągnąłem z tego miejsca wode, wysuszyłem i zapierniczyłem sylikonem.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mokro dywanik kierowcy
Wczoraj znowu lał deszcz i znowu mokro. Ale tym razem leci mi gdzieś przez drzwi bo jak rano otworzyłem auto to jeszcze krople stały na wysokości głośnika w przednich drzwiach i uszczelka na progu była mokra w tym miejscu. Jak zrobi się ciepło to trzeba rozebrać drzwi i sprawdzić uszczelkę pod blachą bo swego czasu zamek był robiony.
Mokro dywanik kierowcy
a masz folie w drzwiach? pod tapicerką powinna być folia nie wiem jak to wygląda w mk4 ale z tego co kojaże tam są jakieś blachy przyklejone na silikonie sciągnij boczek i zobacz może tam należy szukać..
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Mokro dywanik kierowcy
Tak jest blacha w drzwiach i muszę sie do niej dobrać ale narazie pada ciągle. Blacha jest na uszczelce przykrecona srubami i pewnie spod niej leci. Czekam tylko jak zrobisie ciepłej i do roboty bo za tydzień na wakacje jadę i chce mieć spokojny urlop
Mokro dywanik kierowcy
EUREKA !!!
Znalazłem. Wczoraj rozbebeszyłem wszystko pod kierownicą i kumpel lał wodę z butelki. 3 litry wystarczyły. Pomiędzy skrzynką elektryki i końcem metalowego podszybia (lewa strona) było pęknięcie przy łączeniu. Lała się "ciurkiem" woda. Od spodu było idealnie widać. Przywaliłem masą uszczelniająco - klejącą WURTH i jest gitara. Narazie sucho. Mam nadzieje, że to tylko to, bo wygłuszenie z całej długości wyciąłem i wyrzuciłem. Czekam na ulewy. A swoją drogą przewierciłem jeszcze dziurę 10" by woda z podszybia uciekała do komory silnika. Tak na wszelki wypadek.
Znalazłem. Wczoraj rozbebeszyłem wszystko pod kierownicą i kumpel lał wodę z butelki. 3 litry wystarczyły. Pomiędzy skrzynką elektryki i końcem metalowego podszybia (lewa strona) było pęknięcie przy łączeniu. Lała się "ciurkiem" woda. Od spodu było idealnie widać. Przywaliłem masą uszczelniająco - klejącą WURTH i jest gitara. Narazie sucho. Mam nadzieje, że to tylko to, bo wygłuszenie z całej długości wyciąłem i wyrzuciłem. Czekam na ulewy. A swoją drogą przewierciłem jeszcze dziurę 10" by woda z podszybia uciekała do komory silnika. Tak na wszelki wypadek.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mokro dywanik kierowcy
Udało się uszczelnić przeciek. Leciało przez kawałek uszczelki pod blachą w drzwiach kierowcy. Pod głośnikiem uszczelka była sparciała. Oderwałem pół uszczelki i kupiłem uszczelkę typ P w sklepie, przykleiłem i po problemie. Zrobiłem to jakieś dwa tygodnie temu a piszę dopiero teraz bo byłem na urlopie.
Mokro dywanik kierowcy
też mam przeciek, woda leci na podpórkę stopy kierowcy koło dźwigni do otwierania maski. Wkładam rękę w szparę i jest mokro i kapie na podpórkę. Ktoś wie jak rozebrać plastiki aby się dostać do przecieku?
-
- Forum Master
Mokro dywanik kierowcy
Wszytko jest opisane na forum, wystarczy tylko poszukać a nie pisać bezsensownie. Trzeba rozebrać podszybie i uszczelnić uszczelkę od linki maski. Masz pęknięta i woda spływa CI po niej do środka auta.
-
- Mały gagatek
Mokro dywanik kierowcy
Przepraszam że odgrzewam kotleta.
Ale czemu w tym miejscu w podłoże nie powinno być uszczelki, ja ostatnio w jednym golfie znalazłem tam gumowy korek.
Ale czemu w tym miejscu w podłoże nie powinno być uszczelki, ja ostatnio w jednym golfie znalazłem tam gumowy korek.
.... R135 ......
.... ╚╬╬╣ ......
...... 246 ......
Volkswagen Passat B5FL Variant Trend 2004 2.0TDI BGW 136KM (100kW) 335Nm 6-gear
.... ╚╬╬╣ ......
...... 246 ......
Volkswagen Passat B5FL Variant Trend 2004 2.0TDI BGW 136KM (100kW) 335Nm 6-gear
Mokro dywanik kierowcy
cześć,mam problem,mokro pod dywanikiem kierowcy ale tylko na środku,nigdzie indziej,tam poniżej tego materiału sztucznego jakby gumy czy co,lecz nie bez pośrednio po myciu,gdy byłem na myjce z 5-6min to później parę razy co godz chodziłem czy jest mokre-i nie było,nawet z 5-6h po myjni dalej sucho,po deszczach sucho-lecz z rana gdy noce były dość zimne było wilgootnie,zawsze z rana jest to samo a później już jakoś się wysusza,sprawdzałem podszybie szczelne jest,ten przewód od otwierania maski też okej,szyber dachu nie mam,co to może być że tylko rano się wilgoć pojawia?
Mokro dywanik kierowcy
Dziurki w podłodze pozaślepiane tymi gumowymi zaślepkami? Gumki szczelne, nie popękane?
Mokro dywanik kierowcy
i to muszę sprawdzić właśnie tylko na kanał gdzieś wjechać muszę,może to być przyczyną-że wilgoć z zewnątrz przez noc pochłania i idzie to na podłogę pod dywanik kieorwcy