Wymiana kierownicy na 4 ramienną skórzaną
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wez sobie lepiej odpusc- masz dobra kiere to oddaj ja do obszycia. Ja tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony.
dlatego najlatwiej by bylo wiedzeć jaka sie ma u siebie heheheheh ,ale w golfie nie spotkalem kierownicy zeby poduszka byla bez wycieia i zeby miala cztery sruby w srodku ,dlatego obstawial bym 1Piotrek 4 pisze:po prostu w samochodzie w danym roczniku można było spotkać 2 rodzaje kierownic
kiera pod skórę jest cieńsza żeby bo obszyciu miec grubosćyatering pisze:wez sobie lepiej odpusc- masz dobra kiere to oddaj ja do obszycia. Ja tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony.
normalnej fajery -jak zwykla obszyjesz skorą to bedzie bardzo gruba ,wiec nie jest to optymalne rozwiazanie
Ostatnio zmieniony śr sty 02, 2013 21:56 przez odzim, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
to jak to jest z obszyciem zwyklej 4 ramiennej kiery, bo myslalem zeby swoja obszyc skora, nie jest zniszczona ani wyslizgana ale zawsze skora to skora... no ale jak ma byc za gruba to raczej odpuszcze
ALH -> 205 -> soft
no tak jak napisałem bedzie grubsza o nalozenie skory chyba to logiczne ,a kierownice org skorzana jak bys zdjął skóre to bedzie ciensza od tej ktora ty maszdaniel23584 pisze:to jak to jest z obszyciem zwyklej 4 ramiennej kiery, bo myslalem zeby swoja obszyc skora, nie jest zniszczona ani wyslizgana ale zawsze skora to skora... no ale jak ma byc za gruba to raczej odpuszcze
- igor
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Wymiana kierownicy na 4 ramienną skórzaną
Dokładnie.odzim pisze:no tak jak napisałem bedzie grubsza o nalozenie skory chyba to logiczne ,a kierownice org skorzana jak bys zdjął skóre to bedzie ciensza od tej ktora ty maszdaniel23584 pisze:to jak to jest z obszyciem zwyklej 4 ramiennej kiery, bo myslalem zeby swoja obszyc skora, nie jest zniszczona ani wyslizgana ale zawsze skora to skora... no ale jak ma byc za gruba to raczej odpuszcze
Oryginalna skóra, czy obszywana wg Was?
[img]http://img12.imageshack.us/img12/8047/igorpodpis.jpg[/img]
wg mnie obszywana
kierownica oryginalna nie jest pomarszczona - może być wyślizgana zdarta ale nie pomarszczona skóra - szczególnie strasznie wygląda w miejscu gdzie kładziesz prawy kciuk
a jak już koniecznie chcesz 4ramieną to wrzucaj z multifunkcją a jak nie to 3 ramienną - dużo lepiej wygląda niż taka
kierownica oryginalna nie jest pomarszczona - może być wyślizgana zdarta ale nie pomarszczona skóra - szczególnie strasznie wygląda w miejscu gdzie kładziesz prawy kciuk
a jak już koniecznie chcesz 4ramieną to wrzucaj z multifunkcją a jak nie to 3 ramienną - dużo lepiej wygląda niż taka
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Wymiana kierownicy na 4 ramienną skórzaną
grg474 pisze:wg mnie obszywana
Według mnie, również obszywana. Pozdrawiam
-
- Użytkownik
A moze orientujecie sie ile mniej wiecej moze kosztowac obszycie takiej kiery?
ALH -> 205 -> soft
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tam swoja obszywalem - zaplacilem chyba 130zł. Jestem bardzo zadowolony- skora nie jest pomarszczona- a kierownica wcale nie jest gruba- ladnie lezy w dloni i jest bardzo trwala.[
url=http://fotem.pl/show/full/a6ea633d56bb3 ... 7c861cbc0d][/url]
url=http://fotem.pl/show/full/a6ea633d56bb3 ... 7c861cbc0d][/url]
- igor
- Ma gadane
- Kontakt:
Ten model kierownicy podejdzie pod oryginalną poduszkę z Golfa mk IV 2000 r? Obecnie mam kierownice 4 ramienną plastikową.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3042455915" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/show_item.php?item=3042455915" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://img12.imageshack.us/img12/8047/igorpodpis.jpg[/img]
Jestem w trakcie wymiany kierownicy czteroramiennej na trojramienna skorzana. Mamy problem z demontazem poduszki z czteroramiennej kierownicy. W trojramiennej podciagnelismy blaszke i zeszla bez problemu. Z ta zamontowana w aucie nie mozemy sobie poradzic. W lusterku widac ta blaszke, tak samo probujemy ja odhaczyc, ale bez skutku. Czy mocowanie poduszki jest takie samo w obu modelach kierownic?
Wlasnie doczytalem, ze powinnismy ustawic kierownice w pozycji max do siebie, a tego nie zrobilsmy, wiec pewnie stad nasz problem sie wzial, ze blaszka nie chce odskoczyc.
Wlasnie doczytalem, ze powinnismy ustawic kierownice w pozycji max do siebie, a tego nie zrobilsmy, wiec pewnie stad nasz problem sie wzial, ze blaszka nie chce odskoczyc.
Sprzedam kierownicę czteroramienną MK4 z poduszką - 100zl z gratisową wysyłką
Nie ma odskakiwać żadna blaszka tylko sprężynujący gruby drut. Wsadzasz płaski śrubokręt praktycznie do oporu lekko do góry, i ciągniesz rękojeść w dół (czyli dźwignią spręzynę/pręt w górę. System mocowania jest dokładnie taki sam.
Shmatan, system mocowania byl inny, dlatego tak sie meczylismy, ale ostatecznie sie udalo.
Rzeczywiscie w trojramiennej byl gruby drut (ktory nazwalem blaszka), ale w czteroramiennej bylo calkiem inne mocowanie poduszki.
Rzeczywiscie w trojramiennej byl gruby drut (ktory nazwalem blaszka), ale w czteroramiennej bylo calkiem inne mocowanie poduszki.
Sprzedam kierownicę czteroramienną MK4 z poduszką - 100zl z gratisową wysyłką