Przetarta tapicerka na fotelu naprawa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam w moim mk4 przetarła się tapicerka na fotelu pytanie jest takie da się to naprawić ? Jaki będzie koszt takiej naprawy ? Czy zna ktoś kogoś kto jest w stanie naprawić tą dziurkę najlepiej pomorskie trójmiasto, powiat kościerski, kartuzy, Starogard Gdański. Niżej zarzucam fotki
Najtaniej to będzie fotel wymienić. Tapicer za wymianę tego elementu skasuje Cię 150-200 zł pewnie.
To jest chyba zwykły fotel basic więc nie powinno być większego problemu.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Rafq25, Tapicer za naprawę przetartego boczku bierze od 70-120zł, przynajmniej w Łodzi.
Problemem natomiast jest dobranie identycznego materiału do fotela. Podjedź do jakiegoś tapicera i pogadaj.
Problemem natomiast jest dobranie identycznego materiału do fotela. Podjedź do jakiegoś tapicera i pogadaj.
W Łodzi może tak, ale pytałem się ze 3 lata temu w Gdańsku to zaśpiewał mi 250 z poprawieniem gąbki.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
jhosef, nie chcę się wymądrzać co do cen w Gdańsku, w Łodzi zwiedziłem uprzednio dwóch tapicerów, każdy wołał ok. 100zł w zależności czy gąbka oparcia mocno się wykruszyła. Moim zdaniem skoro nie ma takiego fotela na allegro to warto przynajmniej zadzwonić do kilku tapicerów i się dowiedzieć o ceny
tak też zrobię jest to świeże i dlatego trzeba zawczasu ogarnąć aby nie płacić więcej
- sidewind76
- Użytkownik
ja cały środek na podmianę z tablicy kupiłem za 100 a z twoim materiałem nie powinno być problemu w katowicach wymiana tego też 100
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
podskoczę do pobliskiego tapicera i zobaczymy co mi powie i dam znać wam
- sidewind76
- Użytkownik
tapicer posiada tez bazę z próbnikami materiałów i może coś dopasuje
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Ten czarny materiał VW był swego czasu sprzedawany na allegro. Na ebay pewnie jest jak znam życie
niestety nie mam takich umiejętności żeby samemu sobie to ogarnąć Musi dopasować nawet jak bym miał 6 miesięcy czekać na materiał