[MK3] Hak - demontaż.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Matril21
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK3] Hak - demontaż.

Post autor: Matril21 » sob sie 26, 2006 13:26

Witam.

Chciałbym zdemontować hak. Nie zaglądałem tam jeszcze (teraz zainteresowało mnie to), ale poprzedni właściciel, z tego co pamiętam mówił, że przyspawany raczej jest.
Ile kosztuje taki demontaż? Da się to może potem jeszcze sprzedać? :)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob sie 26, 2006 14:58 przez Matril21, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » sob sie 26, 2006 14:17

Matril21, weź no i zajrzyj pod samochód. Wg mnie to jest tak że jest podpięty pod zaczepy zderzaka, jesli tak to wystraczy odkręcić zderzak i odpiąć przewody, zdejmiesz hak i przykręcisz spowrotem zderzak

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » sob sie 26, 2006 14:51

a jak jest z wpisem w dowodzie po demontażu haka trzeba zgłosić do wydz.komuniakcji?

greg

Post autor: greg » sob sie 26, 2006 14:57

adi87 pisze:a jak jest z wpisem w dowodzie po demontażu haka trzeba zgłosić do wydz.komuniakcji?
teoretycznie wszystkie zmiany ingerujące powinny byc zgłoszone, ale zawsze mozesz wyjaśnić że zdemontowany do naprawy czy coś tam

g_siekierda
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: g_siekierda » śr sie 30, 2006 00:16

o ile dobrze pamiętam: zdejmij tylni zderzak, odłącz kable i wykręć po jednej śrubie z każdej podłużnicy, wyjmij hak, załóż zaślepki na podłużnice, zamontuj zderzak. nie wiem czy wszystkie mkIII tak mają ale o ile dobrze pamiętam u mnie tak było (tylko przy montażu, w odwrotnej kolejności:))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”