Renowacja i regeneracja felg
- dzidekmaciej1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Renowacja i regeneracja felg
Zakupiłem felgi bbs rs 722.Teraz dopiero zaczyna się dylemat, ranty na pewno pójdą w polerkę ale środki hmmmm nie wiem czarny może, proszę o poradę. Chciałbym pomalować proszkowo ale nie wiem czy do tego trzeba zrywać stary lakier czy jak proszę o propozycję kolorów tych felg i o poradę pozdrawiam.
a poniżej moje autko jeszcze na ats ale już niedługo.
a poniżej moje autko jeszcze na ats ale już niedługo.
[url=http://img694.imageshack.us/i/originalv.jpg/][img]http://img694.imageshack.us/img694/1842/originalv.jpg[/img][/url]
Przed proszkiem, zawsze usuwany jest stary lakier, co do kolorów to klasyka srebro lub czerń według mnie. Tu masz temat o tym modelu jak byś miał jakieś problemy viewtopic.php?f=49&t=503565" onclick="window.open(this.href);return false;dzidekmaciej1 pisze:ale nie wiem czy do tego trzeba zrywać stary lakier
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- andrzej2008
- Użytkownik
Witam mam nie mały problem i proszę o jakieś porady.Opiszę sytuację,kupiłem felgi artec L,w 2 felgach ktoś wkręcił zwykłe śruby m8 na klucz 13.Gdy felgi doszły do mnie ,myślałem że dokupię śrubki i będzie ok.Zabrałem się za rozkręcanie a tu zonk ori śrubki mają 7mm a te 8mm,ktoś przerobił gwint.Chciałem odesłać ale koleś twierdzi że jest do stycznia w Moskwie.Czy da radę coś z tym zrobić? myślałem żeby znaleźć śruby m8 z łbem 12 kotnym ,no ale obszukałem neta ,sklepy i nic nie mogę znaleźć.Może macie pomysły.
Powiem szczerze, że zrobić z mniejszego na większy gwint to nie problem, ale , żeby z większego zrobić mniejszy to już nie lada wyczyn.
Gość to schrzanił, u mnie na warsztacie jak sie "zepsuje" gwint to się gwintuje na większą śrubę, albo pozostaje próba wkręcenia na kleju.
Myślę jedak , że lepiej będzie jak znajdziesz odpowiednie śruby i skęcisz na większych.
Sory że tak zawile, ale nie mam pomysłu innego.
Gość to schrzanił, u mnie na warsztacie jak sie "zepsuje" gwint to się gwintuje na większą śrubę, albo pozostaje próba wkręcenia na kleju.
Myślę jedak , że lepiej będzie jak znajdziesz odpowiednie śruby i skęcisz na większych.
Sory że tak zawile, ale nie mam pomysłu innego.
- andrzej2008
- Użytkownik
No jest schrzanione i to konkretnie, ale po co tak zrobił ?nie mam pojęcia.No mi tam odpowiadają większe śruby tylko żeby łepki były podobne do tych oryginalnych.Może ktoś gdzieś widział takie śruby,byłbym wdzięczny za namiary.
Na Allegro jest tego od groma, więc w jakimś sklepie budowlanym też powinny być.
Pamiętaj że zawsze możesz kupić dłuższe i je przyciąć
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... ruby+imbus
Wydaje mi się że tutaj coś znajdziesz
Pamiętaj że zawsze możesz kupić dłuższe i je przyciąć
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... ruby+imbus
Wydaje mi się że tutaj coś znajdziesz
- andrzej2008
- Użytkownik
Re: Renowacja i regeneracja felg
Dzwoniłem ale nie mają takich w katalogach,nawet myślałem żeby na wszystkie nakręcić śrubki na imbus i z czasem je pochromować ale mają tylko m8 i m6 a m7 nie ma.Chyba że te dwie pozostałe przerobić na m8.
To może być dobry pomysł, wtedy nie będzie ich tak widać na tle innych imbusów
- andrzej2008
- Użytkownik
Ciekaw jestem jak by to wyglądało ,czy nie wiało by wiochą?A imbusy m8 dal bym do przegwintowania na m7 i w felgach nic bym nie robił.
To m7 to nie jest gwint metryczny tylko calowy (chyba 2 i 3/4), takiego czegoś w polsce raczej nie dostaniesz chyba że na jakieś specjalne zamówienie, pamiętam jak miałem takie do przykręcania głowicy w piździku, nalatałem się po sklepach, hurtowniach i nigdzie tego nie mieli.
- andrzej2008
- Użytkownik
andrzej2008 jak masz ogarniętego tokarza to zrobi redukcję na m7, wiercisz na m10 dajesz wkrętke i robisz w niej m7 ja tak robiłem i jest git
- andrzej2008
- Użytkownik
kurcze nie mam teraz pod ręka tych felg,a nie zostaną małe ścianki jak rozwiercę na m10?nie wiem czy to jest opłacalne.72 otwory rozwiercić nagwintować i zrobić 72 redukcje.Zostaje jeszcze kwestia kupna śrubek.
tyle ktoś rozje...; na m8? to już naprawdę chyba lepiej felg poszukać, lub przegwintować wszystkie na m8andrzej2008 pisze:72 otwory rozwiercić nagwintować i zrobić 72 redukcje
to sie da załatwićandrzej2008 pisze:Zostaje jeszcze kwestia kupna śrubek