Przepisanie umowy z Ojcem ( MNIEJ NA OC )
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Umowa - Ja Własciciel, Ojciec wspolwlasciciel....
A wiec tak.. jestem wlascicielem Mojej golfiny (chociaz jej nie przerejestrowalem caly czas, umowa jest i dowod na poprzedniego wlasciciela, tylko OC na Mnie), w pazdzierniku przyjdzie mi ponowne placenie OC (1200zł) Mam oczywiscie wzwyzki chyba wszystkie.. tata 50 % chyba znizek.. Z Racji tego ze ja jestem wlascicielem, taty znizki nikogo nie obchodza. Moje pytanie wiec jest takie.. Czy mozna zrobic cos by Ojciec Byl jako 1 osoba na umowie? tak by on byl wlascicielem( 50 % znizek) a ja tylko wspolwlasciciel ?
Czy musial bym spisac umowe z Ojcem... tak by on byl wlascicielem. Dziwna sytuacja...
A wiec tak.. jestem wlascicielem Mojej golfiny (chociaz jej nie przerejestrowalem caly czas, umowa jest i dowod na poprzedniego wlasciciela, tylko OC na Mnie), w pazdzierniku przyjdzie mi ponowne placenie OC (1200zł) Mam oczywiscie wzwyzki chyba wszystkie.. tata 50 % chyba znizek.. Z Racji tego ze ja jestem wlascicielem, taty znizki nikogo nie obchodza. Moje pytanie wiec jest takie.. Czy mozna zrobic cos by Ojciec Byl jako 1 osoba na umowie? tak by on byl wlascicielem( 50 % znizek) a ja tylko wspolwlasciciel ?
Czy musial bym spisac umowe z Ojcem... tak by on byl wlascicielem. Dziwna sytuacja...
"sprzedać auto ojcu"
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg
Wiec sprzedaje auto ojcu.. spisuje z nim umowe... jestem wspolwlascicielem... OC na. niego.. i wtedy znpw trzeba oplacic skarbowke?:>
wydaje mi się że tak, ale nie potwierdzę
dziwne że nikogo nie obchodzą zniżki współwłasciciela, sam jestem właścicielem i ojca mam dopisanego do polisy i jakoś mam "jego zniżki"
dziwne że nikogo nie obchodzą zniżki współwłasciciela, sam jestem właścicielem i ojca mam dopisanego do polisy i jakoś mam "jego zniżki"
-
- Użytkownik
Kolego nie sprzedajesz tylko robisz darowiznę na podstawie umowy darowizny, \ jeśli jest to pierwsza Twoja darowizna na rzecz Ojca (a zakładam że tak) to nie płacisz podatku (co i jak zweryfikuj w swoim US - tam mają swoje tabelki). Pozostaje Ci tylko koszt przerejstrowania.
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
-
- ->|<-
Skoro to ojciec to darowizna w pierwszej linii - niski albo zerowy podatek, nie pamiętam.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
zależy jaką część auta odda ojcu, ja dałem bratu część golfa wartości chyba 2tys i nie musiał płacić podatku i mam wszystkie jego zniżki( 395zł na rok-golf 95 silnik 1.6 ) sam mam 23 lata i prawko od 4 lat, golf w AXA DIRECT
Czerwono-czarna strzała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
Diesel 1,7 350 zł/ROK
-
- Użytkownik
w ogóle to pierwsze słyszę żeby kolejność na dowodzie była istotna. Chyba ktoś Cię w bambuko robi ... Ma być współwłaściciel i tyle.
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
Niektóre towarzystwa biorą pod uwagę kto jest głównym właścicielem. Ja osobiście kupiłem auto na dziadka który mieszka na wsi a ja w mieście, potem darowizna w wydziale komunikacji i dalej poszło gładko. Główny właściciel dziadek ja jako współwłaściciel, oc tanie w dodatku nabywam zniżki tak jakbym był jedynym właścicielem. Jak masz zapłacić 1200 przerejestruj i ojca uczyń głównym właścicielem dla bezpieczeństwa. Może za kolejne auto jeszcze coś taniej będzie.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;