nie moge odpowietrzyc ukladu chlodzenia pomocy :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam kolejny problem sie pojawil w moim gofrze ciagle wywala mi plyn przez zbiorniczek wyrownawczy jak chce go odpowietrzyc wymienilem pompe wody ale nadal tak sie dzieje a jak juz mi sie uda odpowietrzyc wentylator chodzi wszystko ladnie ale jak sie przejade to znow wszystko wylatuje jak macie jakis pomysl to piszcie z gory dzieki
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
Re: nie moge odpowietrzyc ukladu chlodzenia pomocy :(
A na jakiej podstawie tak twierdzisz?budziu pisze:uszczelka jest ok
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
wywal termostat
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
Re: nie moge odpowietrzyc ukladu chlodzenia pomocy :(
stwierdzam tak poniewaz w oleju jak i na swiecach nie ma wody i nie smierdzi jak sie odpowietrza a by wywalalo plyn odrazu przy uruchomeiniu a on wypluwa jak ma 80 stopni....wesol pisze:A na jakiej podstawie tak twierdzisz?budziu pisze:uszczelka jest ok
no to uwazam z emusisz sie kolego jeszcze wiele nauczyc jak myslisze ze tak zawsze jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Przed wymianą uszczelki i połowy bloku silnika, proponowałbym sprawdzić chłodnicę, wężyki przy niej i króćce.
Na moje króciec przelewowy przy chłodnicy do czyszczenia, miałem kiedyś tak samo.
wyzucilem termostat wszystko ladnie sie odpowietrzyl pojezdzilem troche pozniej troszke go przeciagnolem i korek ktory jest przy czujniku temperatury zaslepiajacy wystrzelil a gdzie ten krociec jest od dolu gdzies przy chlodnicy?
-
- Użytkownik
uszczelkę pod głowicą w ostatniej kolejności bym brał pod uwagę. Bardziej prawdopodobne że układ jest zasyfiony - może jakiś oszczędny na wodzie w układzie jeździł zamiast płynu. jak wyjąłeś termostat jak wyglądał ? Może spróbuj z czymś do płukania układu. Króciec przelewowy - będzie szedł do niego wężyk od zbiorniczka wyrównawczego - nie wiem jak w benzynie - w dieslu u góry przy bloku silnika obok grubego węża do chłodnicy.
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
Miałem kiedyś dokładnie tak samo, czyli wywalało płyn, Zbiorniczek czysty, zero wody w oleju i się okazało że to była uszczelka pod głowicą.
Puszczało troszkę na 1 cylindrze i auto "przepalało tę wodę. Jak jeździłem delikatnie to nawet było ok, a jak przygazowałem to od razu fontanna pod maską.
Nie ma co się łudzić, tylko wymieniaj uszczelkę pod głowicą. Możesz wykręcić świece i będzie widać po świecy który cylinder przepala wodę. Świeca będzie biała z białym piaskowym nalotem, bynajmniej u mnie tak było, ale generalnie 1-dna świeca będzie się różnić od pozostałych 3.
Oczywiście planowanie głowicy trzeba zrobić, do tego dobra uszczelka za 80-100 zł a nie jakiś badziew za 20 zł.
Puszczało troszkę na 1 cylindrze i auto "przepalało tę wodę. Jak jeździłem delikatnie to nawet było ok, a jak przygazowałem to od razu fontanna pod maską.
Nie ma co się łudzić, tylko wymieniaj uszczelkę pod głowicą. Możesz wykręcić świece i będzie widać po świecy który cylinder przepala wodę. Świeca będzie biała z białym piaskowym nalotem, bynajmniej u mnie tak było, ale generalnie 1-dna świeca będzie się różnić od pozostałych 3.
Oczywiście planowanie głowicy trzeba zrobić, do tego dobra uszczelka za 80-100 zł a nie jakiś badziew za 20 zł.