Stukanie w silniku Golf II 1.6b jak jest zimny.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Musze sciagnac go do domu, na garaz i totalna renoacja:D
1.6 16V
Witam. Moze po przeniesieniu postu z odpowiedniego dzialu do tego cos pomoze i ktos mi odpowie. Posiadam Golfa IV z silnikiem 1.6 16V i chcialbym włozyc do niego wiekszy motor ( przynajmniej o mocy 150 km )
I tu nasuwa sie pytanie czy to sie wgl opłaca czy nie lepiej go sprzedac (chociaz bym nie chciał) i po prostu kupic cos z wiekszym silnikiem ??
I tu nasuwa sie pytanie czy to sie wgl opłaca czy nie lepiej go sprzedac (chociaz bym nie chciał) i po prostu kupic cos z wiekszym silnikiem ??
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Bedziesz chcial samemu przerzucac silnik? Masz juz jakis silnik na oku i czy bedzie od innego golfa czy tez od calkoicie innego samochodu?
Kumpel mi silnik przezuci. Tylko wlasnie musze dobrac cos najbardziej odpowiedniego i ci mi pasuje. Myslalem nad silnikiem od golfa 1.8 Turbo
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Mam w planie wydac cos w granicach 4 tysiecy. Zdziałam cos za tą kase ?
Chcesz inwestować w samochód 1/3 jego wartości i mieć z tym jakieś kłopoty jak coś nie wyjdzie?
Ja zdecydowanie bym szukał innego samochodu.
Ja zdecydowanie bym szukał innego samochodu.
Tylko własnie nie wiem czy 4 tys to nawet nie za malo, bo jak wkladam juz wiekszy silnik to musze sie liczyc nie tylko z kosztami silnika. Gdyz zwiekszajac mu moc ze 105 koni na 150 lub wiecej musze zacząc wymieniac począwszy od chamulcy a kończąc na zawieszeniu ktore tez pewnie bede musiał wzmocnic. Dlatego tez nie wiem co mam w tej sytuacji zrobic. Czy to mi sie wgl oplaca i pakowac w niego kase czy nie lepiej go sprzedac. A moze znacie kogos kto by chciał sie zamienic na cos o większej mocy z silnikiem benzynowym
- Djwasyl1992
- Ma gadane
no na tym lasnie polega swap silnika;) policz sobie wszystkie koszty mniej wiecej i wtedy zobacz jak sprawa wyglada;)
- Maciek_Pieron
- Mały gagatek
Nie wiem czy pomogę ale ja za swap w Passku B3 2.0 GT na VR6 musiałem wywalić razem z zawiechą i hamulcami 4 tys.
Wlac tani polsyntetyk warto by mnimalnie drozszy, a silnikowi odelzysz
Sprzedam:
Przeplywomierz BOSCH 0280218002 1.8, 2.0 benz
Sonda lambda BOSCH 06a 906 262 Q
Przeplywomierz BOSCH 0280218002 1.8, 2.0 benz
Sonda lambda BOSCH 06a 906 262 Q
- Maciek_Pieron
- Mały gagatek
Re: Stukanie w silniku Golf II 1.6b jak jest zimny.
Polecam Valvoline V1R 10W60. Jest dość drogi ale moim zdaniem i zdaniem kolegów z tego forum najlepszy. Przynajmniej do VR6zsolpyw pisze:Wlac tani polsyntetyk warto by mnimalnie drozszy, a silnikowi odelzysz
Orietuje sie ktos jak to by bylo ze skrzynia biegow ? Czy wkladajac silnik Silnik 2.3 VR5 pasowala by do niego skrzynia od mojego golf (1.6 16V ) ?