[mk3] pytanie do posiadaczy ABF’a rozruch a pedał gazu
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
stan jednostki?? zapnij program i zobacz co i jak.
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Ja u siebie mam pompe od ABF. Silnik po remoncie. Rozrusznik z planetarna z 1.9D czy tam TD i szybciej odpala na tym rozruszniku. Duże znaczenie ma też rozrusznik. Załóż z 1.6 czy 1.8 to zobaczysz jak długo odpala;p u mnie ok. 2sec. Raz zapalił kiedyś od strzała dosłownie. Na kablach rozruchowych. Aż sam się zdziwiłem
Re: [mk3] pytanie do posiadaczy ABF’a rozruch a pedał gazu
A jakie parametry mam odczytać na VAG-u, żeby odczytać jaki jest stan ABF?toudi pisze:stan jednostki?? zapnij program i zobacz co i jak.
Kupię wygłuszenie maski do mkIII GTI 16v
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Stan jednostki troche inaczej się określa:p
Ciśnienie, przedmuchy itp itp
Ciśnienie, przedmuchy itp itp
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Misza1122, mnie chodzilo zeby popsprawdzal na wagu czy niema jakiegos bledu z czujnikiem.mnie licho po swapie palil bo nie dalem czujnika temperatuy zasysanego powietrza.dopiero pod wagiem dowiedzialem sie ze cos takiego istnieje . tomek9309, sprawdz cisnienie na kazdym cylindrze. te motory pala od strzala
Właśnie dążę do tego, żeby palił od strzała. Jest na wiosce jeszcze jeden ABF i właśnie on tak pali. Pisałem w tym temacie viewtopic.php?f=73&t=519753 , bo mi śmierdzi z wężyka od regulatora ciśnienia paliwa benzynką i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi na ten problem i czy on może być przyczyną takiego zachowania przy odpalaniu.toudi pisze:Misza1122, mnie chodzilo zeby popsprawdzal na wagu czy niema jakiegos bledu z czujnikiem.mnie licho po swapie palil bo nie dalem czujnika temperatuy zasysanego powietrza.dopiero pod wagiem dowiedzialem sie ze cos takiego istnieje . tomek9309, sprawdz cisnienie na kazdym cylindrze. te motory pala od strzala
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
zobacz filtr paliwa bo jest kolo niego. albo kup caly komplet na zlomie. moze ci bezyna cofie sie do baku ??
a możesz dokładniej określić gdzie jest ten filtr koło regulatorka?
A tak jeszcze w nawiasie dodając, skubie go na wolnych obrotach przez chwilę, po lekkim przegazowaniu.
A tak jeszcze w nawiasie dodając, skubie go na wolnych obrotach przez chwilę, po lekkim przegazowaniu.
Jakiś propozycje ?
Więc niech ktoś nagra filmik, jak ABF pali od strzała (oczywiście na DIGIFANCIE)toudi pisze: te motory pala od strzala
Drodzy koledzy dopisze się do tego wątku przesiadłem sie z mk3 1.8 na b4 z ABF-em i szlak mnie trafiał z powodu odpalania i tak i tak robiłem remont silnika kompletny wiec się nie przejmowałem. Po remoncie autko dalej hu paliło wszystko nowe i okazało się ze paliwo po kilku godzinach stania cofało się z listwy ,zalozylem zaworek zwrotny za 30 zl i tra la spokój pali po możne 3 obrotach. Polecam tak zrobić koszt mały roboty na 20 min i nie trzeba wymieniać pompy .