o bardzo ciekawe a może pamiętasz numer mostu? skoro walił w większości na tył to Visco ciągle było mocno zaciśnięte ciekawe jak z jego trwałością wtedy. No i co najważniejsze jak to znosiłby sam most na dłuższą metę. A jakie wrażenia z jazdy? musiał ciekawie się prowadzić, w końcu nie na darmo Audi R8 ma rozłożenie 40:60 na korzyść tyłu...evolution pisze: kiedys trafilem most o innym przelozeniu prawdopodobnie z vr6 i mialem zonka bo naped dzialal glownie na tyl:)
Golf G60 syncro
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- --Andree--
- Mały gagatek
Re: Golf G60 syncro
SPRZEDAM:
SILNIK AVB 1.9TDI PD; Napęd, zawieszenie,tunel i podłoga do SYNCRO; skrzynia GGU; SILN.1P-220zł; GŁOWICA 1Z; wszystkie części wtrysk 1.3 DIGIJET.
to jednak sie niemylilem ze sa rozne mosty nmam w domu 3 kazdy z innego auta i maja inne oznaczenia nie wkladalem ich do auta i niesprawdzalem ajk sie na nich jezdzi kolega szukal do vr6syncro w passacie b4 i tez mial jescze inne oznaczenie mostu
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
- --Andree--
- Mały gagatek
oznaczenia mogły być inne tak jak napisał evolution z powodu budowy jednak nie każdy musi mieć inne przełożenie. golfiarz1 skoro masz kilka mostów poświęć kilka chwil dla dobra ogółu i rozwiej te tajemnice z innymi przełożeniami...golfiarz1 pisze:to jednak sie niemylilem ze sa rozne mosty nmam w domu 3 kazdy z innego auta i maja inne oznaczenia nie wkladalem ich do auta i niesprawdzalem ajk sie na nich jezdzi kolega szukal do vr6syncro w passacie b4 i tez mial jescze inne oznaczenie mostu
SPRZEDAM:
SILNIK AVB 1.9TDI PD; Napęd, zawieszenie,tunel i podłoga do SYNCRO; skrzynia GGU; SILN.1P-220zł; GŁOWICA 1Z; wszystkie części wtrysk 1.3 DIGIJET.
- --Andree--
- Mały gagatek
Tak sobie myślałem (nie twierdzę że słusznie) ale jaki większy sens ma inne przełożenie tylnego mostu? przecież jeśli będzie różnica obrotowa miedzy osiami to ciągle będzie zaciśnięte visco i wtedy idea napędu syncro niema sensu...
Efekt ten można uzyskać poprzez założenie opon mocno startych na jedną z osi wtedy visco też będzie zaciśnięte (symulacja zmiany przełożenia tylnego mostu ) i jak wiadomo uwala napęd czy to visco czy łącznik elastyczny wału czy też przekładnię kątową, most a na dyferencjale kończąc.
Efekt ten można uzyskać poprzez założenie opon mocno startych na jedną z osi wtedy visco też będzie zaciśnięte (symulacja zmiany przełożenia tylnego mostu ) i jak wiadomo uwala napęd czy to visco czy łącznik elastyczny wału czy też przekładnię kątową, most a na dyferencjale kończąc.
SPRZEDAM:
Szanowni koledzy czy ktoś z was orientuje się czy bebechy z skrzyni biegów EGR podejdą mi do AYR z passata syncro?
Chodzi mi o zmianę przełożenia głównego skrzyni biegów ponieważ w pasku mam silnik TDI AJM to przy przełożeniu z G60 trzeba szybko machać lewarkiem.Czy ktoś miał z takim przypadkiem styczność?Pozdrawiam
Chodzi mi o zmianę przełożenia głównego skrzyni biegów ponieważ w pasku mam silnik TDI AJM to przy przełożeniu z G60 trzeba szybko machać lewarkiem.Czy ktoś miał z takim przypadkiem styczność?Pozdrawiam
- --Andree--
- Mały gagatek
Witam ja robiłem taką hybrydkę. Wal na pw nie będziemy zaśmiecać tematu powiedz dlaczego chcesz przełożenie z AYR nie lepiej jak robić to porządnie? Czekam na PW.Marookrk pisze:Szanowni koledzy czy ktoś z was orientuje się czy bebechy z skrzyni biegów EGR podejdą mi do AYR z passata syncro?
SPRZEDAM:
-
- Nowicjusz
Witam
ja mogę dodać tylko tyle że były dwa różne przełożenia tylnego mostu w syncro (przynajmniej mk2/mk3)
które muszą zgadzać się z przełożeniami przystawki skrzyni biegów .
dla wersji 4 cyl. jest 20/21 (o innych mi nie wiadomo)
oraz dla wersji 6cyl. 16/21
tak mówi etka
ja mam np. tylni most z mk2 oraz skrzynie z mk3 tdi w budzie mk2 m-tdi
powtarzam można je zamieniać pamiętając ze jeśli most tylny z vr6 to i przystawka z vr6 i na odwrót
ja mogę dodać tylko tyle że były dwa różne przełożenia tylnego mostu w syncro (przynajmniej mk2/mk3)
tak mówi etka
powtarzam można je zamieniać pamiętając ze jeśli most tylny z vr6 to i przystawka z vr6 i na odwrót
sprzedam części golf II syncro
- --Andree--
- Mały gagatek
BitelsM-tdi pisze:Witam
tak mówi etka
Kolego a mocowanie przystawek takie samo jest? rozstaw śrub mocujących itp? jesteś pewny że bez problemu będzie pasowała przekładnia kątowa? z tego co kojarzę Mk2 i Mk3 w wersjach syncro miały inne numery obudów skrzyń.
Apsik pisze:Rozumiem że mówimy o takim moście: sharan 2.8vr6 syncro
... ten most ma przełożenie 17/27 to znaczy że przekładania kątowa skrzyni biegó też musi mieć przełożenie 17/21
czyli:
Audi TT/S3 4Motion ze skrzynią 02M ma przekładnię kątową 17/27
Golf IV 4Motion ze skrzynią 5bieg. 02C i 6bieg. 02M ma przekładnię kątową 17/27
Skoda 4Motion ze skrzynią 5bieg. 02C i 6bieg. 02M ma przekładnię kątową 17/27
SPRZEDAM:
-
- Nowicjusz
Witam
mówiłem o napędzie mk2/mk3
na zdjęciu jest z sharana i tylne mosty są budową zbliżone do 4motion'a (przynajmniej obudowy)
szkoda że nie sprawdziłem bo miałem wszystko na wierzchu (skrzynia 4z oraz ctt z tdi'ka obydwie syncro)
różnica napewno polega na tym ze ta starsza jest skręcana z dwóch części a tdi cała
ja do mk2 wrzyciłem skrzynie ctt wraz z przystawką i musiałem zmienić wahacze na mk3
były dwa rodzaje skrzyń tak jak piszesz tylko jedne są na linki a drugie na dzwignie (zwał jak zwał)
mówiłem o napędzie mk2/mk3
na zdjęciu jest z sharana i tylne mosty są budową zbliżone do 4motion'a (przynajmniej obudowy)
szkoda że nie sprawdziłem bo miałem wszystko na wierzchu (skrzynia 4z oraz ctt z tdi'ka obydwie syncro)
różnica napewno polega na tym ze ta starsza jest skręcana z dwóch części a tdi cała
ja do mk2 wrzyciłem skrzynie ctt wraz z przystawką i musiałem zmienić wahacze na mk3
były dwa rodzaje skrzyń tak jak piszesz tylko jedne są na linki a drugie na dzwignie (zwał jak zwał)
sprzedam części golf II syncro
-
- Nowicjusz
Golf G60 syncro
evolution, witam mam pytano mam golfa mkII vr6 i planuje tam syncro ale mam parę niewiadomych
I prosilbym o kontakt telefoniczny 787109542 z pan lub wszystkich strony chociaż o sms że bym mógł odzwonic
Pozdrawiam
I prosilbym o kontakt telefoniczny 787109542 z pan lub wszystkich strony chociaż o sms że bym mógł odzwonic
Pozdrawiam
Golf G60 syncro
Witam mili panowie i panie , nie bede robił nowego tematu ,bo chyba nie ma takiej potrzeby. Mam takową kwestie do obgadania gdyż jest plan na kupno golfa II syncro ale jest z silnikiem 1.8 czy vr6 bedzie pasował do tej skrzyni ??? czy trzeba szukać od vr6 syncro??? co za tym idzie i tylny most z vr6. Aha i w sytuacji gdyby trzeba było zmieniać na te z vr6 . bo vr6 syncro był w mk 3 czy uchwyty sa p&p ale chyba tak .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moc jest Bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawa a turbo podstawa
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf G60 syncro
Skrzynia VR6 nie pasuje do silników 4-cylindrowych.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
Golf G60 syncro
Jeszcze nigdy nie misłem styczności z syncro tam jest przystawka do skrzyni i pasuje do kazdej skrxyni czy tylko do tych z syncro ??? Pomóżcie bo tak czy tak będę realizował mój projekt . Tylko lepiej żeby to poszło sprawnie ,musze się z tym do stycznia wyrobić ^^
Moc jest Bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawa a turbo podstawa
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf G60 syncro
Przystawki nie da się przykręcić do normalnej skrzyni. Musi być skrzynia od syncro.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+