Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ja słyszałem ze sie zdarzaja nowe pompki AL za 900 PLN ale to było z rok temu, moze jakis serwis miec ze starych zapasów
Kingsoft miał jakies zamienniki ALek tez cos koło 1000 za sztuke
ja tylko raz chyba robiłem na boschu i cena była blizej 2000, jeden zestaw naprawczy to koszt rzedu 350-400 PLN + wymiana tego i regulacja
z tego co wiem w Diesel System juz regenerują trzpienie zaworków...musze podpytac , moze podjade sobie w sobote to sie dowiem
Kingsoft miał jakies zamienniki ALek tez cos koło 1000 za sztuke
ja tylko raz chyba robiłem na boschu i cena była blizej 2000, jeden zestaw naprawczy to koszt rzedu 350-400 PLN + wymiana tego i regulacja
z tego co wiem w Diesel System juz regenerują trzpienie zaworków...musze podpytac , moze podjade sobie w sobote to sie dowiem
Czy orientujecie się czy do 1,9 tdi vp podejda p&p wtryski z samochodów z poza koncernu vag? Np. volvo 2,5.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
eden1992, silniki w volvo 850 i v70 2.5 to też vag.
Może mi ktoś powiedzieć do którego roku w tdi były wtryskiwacze jedno otworkowe?
Może mi ktoś powiedzieć do którego roku w tdi były wtryskiwacze jedno otworkowe?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
na pewno jednootworkowe?? Czy może jedno-sprężynowe??EnejVW pisze:Może mi ktoś powiedzieć do którego roku w tdi były wtryskiwacze jedno otworkowe?
marcinas1983, tak masz racje miałem napisać jedno sprężynowe
To można je bezpiecznie zamontować w 1,9 tdi?EnejVW pisze:silniki w volvo 850 i v70 2.5 to też vag.
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
eden1992, jak najbardziej, 2.5 r5 to te same silniki co były a audi 100 a6, i t4, różnią się jedynie średnicą otworków w zależności od modelu silnika
EnejVW, A otworki w tych wtryskach od volvo są większe niż 216, czy może takie same?
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
140 koni wiec otworki 210
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Osobiście bawiłem się w przerabianie dwu-sprężynowych na jedno-sprężynowe ciśnienie otwarcia na 243bary i też fajnie chodziło. Trochę jak transit
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Czy coś się stanie jak założę do 1,7 SDI wtryski od 1Z-eta?
Mam okazję kupić za 60zł, a oryginały mowią mi "papa".
Jaka jest ich oryginalna średnica?
Mam okazję kupić za 60zł, a oryginały mowią mi "papa".
Jaka jest ich oryginalna średnica?
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
pare koni moze i przybedzie ale powinien dymic jak batory jak depniesz. JEżdzic sie da czemu nie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Własnie nie w pierwszej kolejności zależy mi na koniach. Głownie na tym żeby własnie nie kopcił, nie klepał jak diesel na pośrednim wtrysku, miał takie samo przyśpieszenie jak zwykłe SDI i żeby przepału nie było. Czy można dawkę tak zrobić VAG-iem, żeby nie kopcił? Np. na 6 mg skoro większe wtryski.
Pooglądałem na Allegro wtryski do mojego samochodu i mają oznaczenia 028 130 202 S, 028 130 202 R i 028 130 202 B.
Czym się one różnią ? Może któreś z nich mają taką średnicę jak do TDI to będę mógł spokojnie je zakładać.
Nigdzie na necie nie mogę znaleźć katalogu co do czego jest.
Pooglądałem na Allegro wtryski do mojego samochodu i mają oznaczenia 028 130 202 S, 028 130 202 R i 028 130 202 B.
Czym się one różnią ? Może któreś z nich mają taką średnicę jak do TDI to będę mógł spokojnie je zakładać.
Nigdzie na necie nie mogę znaleźć katalogu co do czego jest.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ