Urząd nie może zarejestrować samochodu
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Panowie, orientacyjnie...
Kupiłem auto, umowa spisana (właściciel auta i ja) na dole podpisy, nasze oraz jego matki (współwłaściciel)
Gość wczoraj wyrejestrował auto natomiast ja nie mogę zarejestrować bo nie ma danych jego matki co teraz?
chciałbym żebym ja był współwłaścicielem samochodu a osoba której nie ma w umowie była właścicicielem.
Kupiłem auto, umowa spisana (właściciel auta i ja) na dole podpisy, nasze oraz jego matki (współwłaściciel)
Gość wczoraj wyrejestrował auto natomiast ja nie mogę zarejestrować bo nie ma danych jego matki co teraz?
chciałbym żebym ja był współwłaścicielem samochodu a osoba której nie ma w umowie była właścicicielem.
Nie chcą zarejestrować samochodu
jeśli w dowodzie był wpisany typ i jego matka to na umowie też muszą być wszystkie dane jego i jego matki
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
musi być w umowiea osoba której nie ma w umowie była właścicicielem.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Re: Odp: Nie chcą zarejestrować samochodu
Właściciela dane są, współwłaściciela nie ale sam podpis na umowie. Bardziej chodzi mi o fakt iż to facet wyrejestrował auto a ja sam nie mogę zarejestrować bo nie ma danych współwłaściciela. Napisałem umowę na nowo ale przecież będzie się różniła od tej której ma urząd z jego strony...
ale jak mu wyrejestrowali ten pojazd jak na umowie miał tylko jednego współwłaściciela tak jak ty masz na umowie nie ma takiej opcji wgl chyba że w urzędzie nie dopatrzyli się tego
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Pisanie nowej umowy nie ma sensu ponieważ porównają z kopią którą zgłosił sprzedający. Myślę że rozwiązania są dwa. Pierwsze to w momencie rejestracji postawić przed urzędnikiem oboje sprzedających lub samego współwłaściciela, wtedy może dokonać zmian na twojej umowie w obecności urzędnika podpisując się ponownie przy zmianach ( miałem sam taką sytuację). Drugie to napisać załącznik do umowy podpisany przez właścicieli w którym będzie wyjaśniona sprawa i potwierdzone dane właścicieli- tą wersję sprawdził bym najpierw w urzędzie czy wyrażą zgodę.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
dzwoniłem, oczywiście Kobieta nie skora do pomocy...
ogólnie to wystarczy sporządzić aneks do umowy w formie nowej umowy z wszystkimi potrzebnymi danymi + podpisy.
Gościowi wyrejestrowując auto umowę przyjeli niezgodnie z prawem
ogólnie to wystarczy sporządzić aneks do umowy w formie nowej umowy z wszystkimi potrzebnymi danymi + podpisy.
Gościowi wyrejestrowując auto umowę przyjeli niezgodnie z prawem
z tego co zrozumiałem to nie porównują umów stronmarekosa2 pisze:Pisanie nowej umowy nie ma sensu ponieważ porównają z kopią którą zgłosił sprzedający
http://www.powiatkluczborski.pl/karty_u ... T.doc-taki" onclick="window.open(this.href);return false; papier musiał wypełnić zgłaszając sprzedaż , załącznikiem jest ksero umowy. Na tym papierze podpisuje się tylko jeden z byłych właścicieli. Urzędnik pewnie nie przeczytał umowy sprzedaży. Kobieta powinna być skora do pomocy bo możesz odstąpić od umowy i oddać pojazd, zależy ile czasu minęło od zakupu. Aneks wystarczy , tylko też oboje muszą się podpisać.
Podałem adres ale się nie wyświetla . Chodziło o zawiadomienie o zbyciu pojazdu. Powodzenia