[MK2] Hamulce tarczowe tylne, zaciski z MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
jak dla mnie zaciski z mk4 to niepotrzebne wydawanie pieniedzy, nie sa tak rewelacyjne, bo co aluminium, bo bede mial zaciski w mk2 z mk4 ? robilem zaciski w pasku i a4, oski pordzewiale strasznie, trzeba bylo je pozadnie zeszlifowac i zalozyc duzo wiekszy oring zebi niecieklo, w kliklunastoletnich aluminiowych zaciskach w odpowietrzniku gwint wychodzi razem z odpowietrznikiem, wiem bo ostatnio w obydwu zaciskach w mk4 to przerabialem, dodatkowo trzeba przewody kombinowac, taki sam mechanizm recznego jak w mk4 jest w mk3 z ta roznica ze niesa aluminiowe, najlepsze zaciski jakie robilem i juz 3 lata jezdze sa w mk2 ,passat b3, reczny niejest bezposrednio na osce, wychodzi pod innym katem, samo ramie recznego bylo pordzewiale strasznie, nieszlo ruszyc wogole recznego, oring uszczelniajacy jest w innym miejscu, i niczym tam by zardzewialo to niewiem ile jeszcze lat by musialo minac,po wyczyszczeniu i zlozeniu od nowa wszystko hamuje jak nalezy juz 3 rok, takze jak dla mnie miec zaciski z mk4 w mk2 dla samego faktu posiadania to
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
w moim przypadku było inaczej, od mk4 były od reki za mega dobre pieniądze,a od mk3 na szybko nic nie było
Mam pytanie jakie są największe, najbardziej skuteczne tylne hamulce do mk2 ? oczywiście 4x100 można wstawić coś większego np. z passata ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5945650" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie czy te przewody będą pasować do zacisków golfa 4? http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... yczny.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pytam bo tam jest napisane gwint 12x3 a w tym temacie przeczytałem że jest potrzebny gwint 12x1?
Pytam bo tam jest napisane gwint 12x3 a w tym temacie przeczytałem że jest potrzebny gwint 12x1?
ja mam podobne tylko że tu pisze dziwne fi12.3, ja kupowałem z audi albo passata i napisane było M12x1
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: [MK2] Hamulce tarczowe tylne, zaciski z MK4
Na szybko pytanie jest.
Czy linki ręcznego z mk3 GTI (ABF) podejdą do mk2 z zaciskami z MK4?
Pozdro
Czy linki ręcznego z mk3 GTI (ABF) podejdą do mk2 z zaciskami z MK4?
Pozdro
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie jak odróznic lewe jarzmo tył od prawego, dałem obydwa do lakierowania i teraz patrze na lewe i prawe i nie wiem które gdzie przykrecic, na oko wydaja sie takie same a etka podaje inny numer lewego i prawego i tego włąsnie nei rozumiem. auto golf mk3
Jakie korektory zastosować w Golfie 2 przy hamulcach przód z passata 256mm a tył z polo gti 232mm. Wkręcane w pompę z Feliciii? Fabii 1 ? czy jakieś inne?
Ktos kiedys z astry badz corsy wstawilAdamP pisze:Jakie korektory zastosować w Golfie 2 przy hamulcach przód z passata 256mm a tył z polo gti 232mm. Wkręcane w pompę z Feliciii? Fabii 1 ? czy jakieś inne?
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Muszę przyznać że go ostatniej wymianie łożysk na skf, zrobiłem 20tys na tym samym zestawie i łożyska trzymają może trafiłem na jakieś wadliwe gdy montowałem poprzedniomaxgt pisze:też lubię polatać i nigdy nie założyłem innego jak faga ewentualnie faga z febi i nic nigdy się nie działo, częściej tarcze niż łożyska
A co zakładacie na tył przy 5x100? Chodzi mi o jakieś większe tarcze niż z mk3. Słyszałem że wstawiaja 256 z przednich kol- tarcze ok, zaciski ok- można zrobić adaptery i spasowac, ale co z ręcznym? :-D
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
TOUDI to z Twojej maszny? Zaciski z mk4 a jarzma z mk2?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Mój MK2 ABF
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Tak z mojejgo zaciski chyba z golfa.znajomy mi dal.a jarzma z toledo 1 czyli to samo co w golfie 2
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]