[mk3 GTi] Obroty spadają za nisko
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3 GTi] Obroty spadają za nisko
Witam, problem jak w temacie, silnik 2,0 115km AGG, przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i wciśnięciu sprzęgła obroty spadną do 500/600 i się podniosą do prawidłowych, przy odpalaniu też tak jest. Czy to normalne? Co może być przyczyną? Pozdrawiam.
- GarageBoy
- Forum Master
- Kontakt:
Ja kiedy kupiłem sobie mojego mk3 2.0 gti 115km (miaŁ już instalację), to po jakimś czasie i na benzynie i na gazie silnik schodząc z obrotów gasł ( Problem podobny jak u Ciebie).
Czytając na forum dowiedziałem się, że trzeba przeczyścić przepustnice i silniczek krokowy (na wszelki wypadek sprawdź szczelność układu dolotowego).
U minie pomogło więc radzę spróbować
Czytając na forum dowiedziałem się, że trzeba przeczyścić przepustnice i silniczek krokowy (na wszelki wypadek sprawdź szczelność układu dolotowego).
U minie pomogło więc radzę spróbować
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na poczatek wyczysć przepustnicę benzyną ekstrakcyjna. Jak nie pomoże to szukaj dalej.Golfin pisze:Witam, problem jak w temacie, silnik 2,0 115km AGG, przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i wciśnięciu sprzęgła obroty spadną do 500/600 i się podniosą do prawidłowych, przy odpalaniu też tak jest. Czy to normalne? Co może być przyczyną? Pozdrawiam.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Wyczyść silnik krokowy.Ja oprócz tego polecałbym Ci sprawdzić cały układ zapłonowy. Widziałem przypadek, że po odpaleniu auto schodziło bardzo nisko i pochwili wchodziło na obroty normalne. Okazało się, że przyczyną były luzy na apracie zapłonowym a oprócz tego za mocno przyspieszony zapłon. Dodam jeszcze że niektore silniki taki np jak ja mam po wysprzegleniu potrafią zejść do 400 i tu akurat w przypadku mojego silnika jest normalne.Sprawdź aparat i ustaw na lampe zgodnie ze wskazaniami dla tego modelu. pozdrawiam.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: