sterownik ajm do jakiej mocy wystarczy?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
witam! czy przy silniku ajm po wymianie turbo z arl pompek al i dolotu z asz można zostawić sterownik z ajm czy lepiej zamontować ten z arl na forum piszą że mogą się skończyć mapy przy podnoszeniu mocy jeśli warto zmienić to jaki sterownik zastosować żeby to chodziło ?
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Warto to zrobić od razu. Jeśli chodzi o Map Sensor to z końcówką 051C .
-
- VWGolf.pl Killer
palio45, a sterownik jaki podejdzie każdy z arl ? a może być też z asz? ja mam obecnie 038 906 019 AM
- palio
- _
- Kontakt:
038 906 051C map sensor ASZ/ARL . 051C map sensor 3 barowy. Wydaje mi się, że powinien podejść ten co podałem. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
nei ma sensu zmieniać sterownika bo to tylko niepotrzebne koszty, ew. tunera jeśli sobie nie poradzi z wystrojeniem tego na sterze z AJMa. U ciebie problem jest tylko taki, że masz ster bez możliwości odczytu przez OBD (zapis też klon z chin nie zrobi)muszkatobiasz pisze:witam! czy przy silniku ajm po wymianie turbo z arl pompek al i dolotu z asz można zostawić sterownik z ajm czy lepiej zamontować ten z arl na forum piszą że mogą się skończyć mapy przy podnoszeniu mocy jeśli warto zmienić to jaki sterownik zastosować żeby to chodziło ?
-
- VWGolf.pl Killer
to znaczy że nie mogę wgrywać map i z czytaćtoffic pisze: że masz ster bez możliwości odczytu przez OBD (zapis też klon z chin nie zrobi)
ze sterownika?
-
- VWGolf.pl Killer
no ale w takim razie zmiana sterownika z arla może tylko dać tyle że będzie możliwość robić to przez obd ?
- palio
- _
- Kontakt:
Re: sterownik ajm do jakiej mocy wystarczy?
Jak najbardziej tak.muszkatobiasz pisze:no ale w takim razie zmiana sterownika z arla może tylko dać tyle że będzie możliwość robić to przez obd ?
-
- VWGolf.pl Killer
a sterownik z asz 038906019kj może być już na kablu? bo mam taki na oku za parę groszy bez immo
Re: sterownik ajm do jakiej mocy wystarczy?
tak , ten idzie po kablumuszkatobiasz pisze:a sterownik z asz 038906019kj może być już na kablu? bo mam taki na oku za parę groszy bez immo
-
- VWGolf.pl Killer
to wystarczy sama przekładka i powinno smigać jeśli jest bez immo? a asr też będzie działać?
Witam,mam pytanie odnośnie sterowników a mianowicie gośc czyścił mi pompki AL w ARL i powiedziałem mu ,że mam 150 podkreconą do 180 km.Po czym był bardzo zainteresowany tym chipem ,ale zostawiłem mu auto i po jakimś czasie odebrałem je chodziło równo już nie telepało ,ale jak by ten chip zaginął.Pytanie ,czy chip to jakaś kośc jak w komputerze domowym ,którą można odpiąc i sobie komuś sprzedac czy to tylko soft wgrany.Chodzi mi o to czy ten gościu na warsztacie nie odpiął sobie kości i wstawił do innego auta?Pomóżcie bo nie bardzo wiem jak to jest.
-
- VWGolf.pl Killer
można wstawić kość z wgranym softem lub wgrać nowy soft bez wyjmowania zależy jaki sterownik ale można wymontować i wlutować kości bez problemu! jeśli przełożył kości muszą być ślady rozbierania .sterownik masz pod podszybiem jak zdejmiesz podszybie zobaczysz sterownik i zobaczysz czy był dzióbany!