Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Panowie, ja doczyściłem rączki przednich drzwi papierem 800 , później 1500 na mokro, na koniec pasta polerska i efekt jest świetny. Oczywiście malując uzyska się pewnie lepszy efekt, ale samo doczyszczenie papierem do gołego plastiku to najszybsza metoda a efekt wg. mnie bardzo dobry. Wyszedł lekki połysk... ale nie zostają żadne odciski palców no i efekt myślę dożywotni bo farba jednak może z czasem schodzić.
Jak zrobię fotki to pokaże.
Jak zrobię fotki to pokaże.
w golfie mk4 zaczął mi się lepić klapka schowka i te plastiki pod kierownica. pomyslalem zeby je obkleic alkantara czarna. co o tym myslicie??
w planach mam zrobic czarny sufit, tez raczej z alkantary. jedno by pasowalo do drugiego:)
ponizej zdjecie podgladowe o ktore plastiki mi chodzi
w planach mam zrobic czarny sufit, tez raczej z alkantary. jedno by pasowalo do drugiego:)
ponizej zdjecie podgladowe o ktore plastiki mi chodzi
moje mk4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=481345" onclick="window.open(this.href);return false;
nikt sie nie wypowie??
moje mk4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=481345" onclick="window.open(this.href);return false;
bodajże kolega orzech88 (mogłem się walnąć) miał tak oklejone materiałem cienkim w kratę, bardzo fajnie to wyglądało:)
Ja u siebie rączki i plastiki dookoła radia wyczyściłem w bardzo prosty sposób:
1. szmatka nasączona rozpuszczalnikiem (ładnie schodzi)
2. popsikałem plakiem i błyszczy się jak psu jajka
Ale pomyślałem,żeby troszkę wnętrze urozmaicić i na rączki i plastiki walnąć folię carbonową.
Jak myślicie panowie,nada się taka ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3671848994" onclick="window.open(this.href);return false;
1. szmatka nasączona rozpuszczalnikiem (ładnie schodzi)
2. popsikałem plakiem i błyszczy się jak psu jajka
Ale pomyślałem,żeby troszkę wnętrze urozmaicić i na rączki i plastiki walnąć folię carbonową.
Jak myślicie panowie,nada się taka ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3671848994" onclick="window.open(this.href);return false;
ale chcesz całe rączki okleić? to jest lipa pomysł, bo nie wygląda. Raczej tylko to co jest tzw. dekorem
Źle się wyraziłem,sorki Okleić chcę dekor w drzwiach od kierowcy,czyli ten panel sterowania szybami,oraz dekory które otaczają pokrętełka od klimy i radio
Co do tych dekorów przy radiu i klimie,będę musiał pewnie je wyjąć,widziałem jak pewien kolega parę stronek wcześniej wykonał taki zabieg w swoim golfie bez ściągania ich,tyle że on miał climatronic i myślę,że miał troszkę łatwiej.
Co do tych dekorów przy radiu i klimie,będę musiał pewnie je wyjąć,widziałem jak pewien kolega parę stronek wcześniej wykonał taki zabieg w swoim golfie bez ściągania ich,tyle że on miał climatronic i myślę,że miał troszkę łatwiej.
Zaślepki kubka i obd razem z ramką pokręteł zdejmujesz w 2 min. Szkoda się bawić w oklejanie na miejscu.
O właśnie o koledze Jarek_NS, mówiłem
No właśnie wolę to zrobić dokładnie i na spokojnie,żeby to jakoś wyglądało
Tylko czy ta folia,którą podałem w linku będzie dobra ?
No właśnie wolę to zrobić dokładnie i na spokojnie,żeby to jakoś wyglądało
Tylko czy ta folia,którą podałem w linku będzie dobra ?
Z tą nie miałem do czynienia, ja zawsze brałem 3M ale cena tej co pokazałeś jest mocno zachęcająca.
Niby promocja z 27 zł na 9zł,więc nawet jakby się nie sprawdziła to i za bardzo żałować nie będę bo to nie jest przecież kupa forsy . Zamówię i zobaczymy cóż to będzie
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja okleiłem początkiem roku cała konsolę przy radiu i pokrywę zapalniczki folią carbon za 15zł i muszę powiedzieć że nic się nie odkleja i fajnie to wygląda. Trochę podgrzewania suszarką żeby dobrze przylegało np koło pokręteł od nawiewów ale warto.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wszystkie. Jedynie ramki z pokręteł i zaślepkę na samej górze. Reszta oklejana w aucie.
Zawsze można pojechać SZYBKO.