[MK4]Demontaż zderzaka przód Golf IV - wymiana lampy - foto
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
a tutaj dodatkowo filmik jak ściągnąć zderzak
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169
-
- Nowicjusz
A jak jest z demontażem zderzaka w Borze ? Robi się to w taki sam sposób czy tez śruby mocujące w innych miejscach ? Ma ktoś może zdjęcia ?
- chudy87_CSW
- Mały gagatek
siema, ma pewien roblmy zwiazany z wymiana lamp
wymieniłem lampy na soczewki i widać jak świało prawe delikatnie drży, lampa jest cała, przykręcona jest również dobrze
problem tkwi chyba w miejscu do którego jest przykręcana lampa, z prawej storny ten plastik bardziej drży niż z lewej,
miał może ktoś z tym problemy, ma ktoś jakieś pomysły?
wymieniłem lampy na soczewki i widać jak świało prawe delikatnie drży, lampa jest cała, przykręcona jest również dobrze
problem tkwi chyba w miejscu do którego jest przykręcana lampa, z prawej storny ten plastik bardziej drży niż z lewej,
Re: [MK4]Demontaż zderzaka przód Golf IV - wymiana lampy - f
to ze ci drży to problem luznego odblysnika w lampiechudy87_CSW pisze:siema, ma pewien roblmy zwiazany z wymiana lamp
Re:
Rozwiązanie jest bardzo proste wystarczy wyciągnąć spryskiwaczpaliwodaa5 pisze:Witam...
A jak to jest z tym demontazem zderzaka gdy mam spryskiwacze reflektorow???
i ściągnąć zaślepki - trzyma się ona na bolcach z których wychodzi bardzo gładko
Z ponownym założeniem też nie ma problemu
GOLF IV 1.9 TDI (ALH), kolor 1D/W5Z - jazzblue perleffect
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
mam pytanie co do grila samego jak chce go zdjąc... normalnie jest na zatrrzaski tylko nie wiem jak go wyjac z tej raczki co zwalnia blokade maski... jest tam ona i nie moge wymienic grila samego. jak to zrobic?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Jaki rozmiar TROX'ów żeby odkręcić przedni zderzak w Golf IV. Wiem, że dwa rozmiary ale jakie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
RemixSub, nie pamiętam teraz dokładnie...raczej T20 i T25...możliwe że T27, T30 już raczej nie. Jeżeli chcesz kupić tylko te dwa klucze (bo drogie czy coś) to poczekaj aż ktoś potwierdzi...ale proponowałbym zakup kompleciku za ok 20zł - klucze od T10 do T50.
Tak kiedyś kupie cały komplet kluczy. Byłem dziś w sklepie i wybierałem klucz trox a auto było na parkingu. Okazało się, że trox T20 na te śruby w nadkolu a przód (koło grilla i kratek) trox T30. Ładnie pasuje i solidny wkrętak. W sobotę demontaż zderzaka. Obym nic nie popsuł. Pozdrawiam
Słuchajcie macie jakiś pomysł na poprawne zamontowanie lamp tak aby nie drgały pod wpływem nierównej nawierzchni/pracy silnika?
Wymieniłem lampy na soczewkowe i teraz jest taki właśnie efekt. Czasami widzi się, szczególnie ciężarówki, z takimi latającymi światłami.
Niesamowicie mnie to irytuje. Podłożyłem już nawet podkładki gumowe, cały czas to samo.
Dodam, że nie mam (nie we wszystkich miejscach) tych metalowych podkładek w które wkręca się śruby mocujące.
Macie jakieś pomysły, bo już mi ręce opadają na to.
Wymieniłem lampy na soczewkowe i teraz jest taki właśnie efekt. Czasami widzi się, szczególnie ciężarówki, z takimi latającymi światłami.
Niesamowicie mnie to irytuje. Podłożyłem już nawet podkładki gumowe, cały czas to samo.
Dodam, że nie mam (nie we wszystkich miejscach) tych metalowych podkładek w które wkręca się śruby mocujące.
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Jak na moje oko to nie założyłeś silniczków do lamp lub zaślepek. Też raz po wymianie nie założyłem i odbłyśniki mi drżały.rbul pisze:Słuchajcie macie jakiś pomysł na poprawne zamontowanie lamp tak aby nie drgały pod wpływem nierównej nawierzchni/pracy silnika?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Silniczki mam, regulacja działa prawidłowo i efekt jest zauważalny i drażniący tylko przy lewym reflektorze.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
rbul, kupiłeś zamiennik z soczewką do Bory? Dla przykładu, w ori xenonie są gumowe podkładki pod mocowanie odbłyśnika soczewki do obudowy, rozkręć lampę i zobacz czy pod mocowanie soczewki do obudowy da się podłożyć gumowe podkładki (np. wycięte z gumowego węża), powinno pomóc o ile jest taka możliwość.
Nie widzę nigdzie odpowiedzi. Jak uwolnić się od tej rączki, aby zdjąć gril?theblues888 pisze:mam pytanie co do grila samego jak chce go zdjąc... normalnie jest na zatrrzaski tylko nie wiem jak go wyjac z tej raczki co zwalnia blokade maski... jest tam ona i nie moge wymienic grila samego. jak to zrobic?
Tak w ogóle to muszę dobrać się do spryskiwaczy reflektorów. Czy można wymienić oring bez ściągania zderzaka? Z tego co czytałem, to są dwa oringi, z czego ten większy ma 30 mm.