[mk4] podgrzewanie siedzeń - montujemy - krok po kroku
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [mk4] podgrzewanie siedzeń - montujemy - krok po kroku
A można gdzieś takie maty zakupić tanio?? Jak dobrze patrze to w VW za jedną sobie ok. 70 jeuro życzom.
Najprościej to kupić całe fotele podgrzewane. Tylko pytanie czy maty będą sprawne.Marelli pisze:A można gdzieś takie maty zakupić tanio?? Jak dobrze patrze to w VW za jedną sobie ok. 70 jeuro życzom.
To jest bolączka golfa więc podejrzewam że 90% używanych jest kaput.
Odp: [mk4] podgrzewanie siedzeń - montujemy - krok po kroku
A moze czyjnik ntc jest nie sprawny, u mnie tak wlasnie bylo,przepalona mata kietowcy a pasazera czujnik ntc nie mial przejscia, kabel byl przeciagniety w izolacji
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Już mi nerwy wysiadają, co chwila palą mi się maty (lutowałem je już z 7 razy). Miał ktoś podobny problem? Po zlutowaniu działają chwile, potem się palą. Maty stare, czy w czym problem?
Hej koledzy, zaciekawił mnie ten temat i powiedzcie mi jak sprawdzić czy siedzenia, które mam oryginalnie mają już w sobie maty od podgrzewania - np czy jakaś wtyczka od spodu będzie na to wskazywać. Założyłem już tempomat, więc teraz podgrzewanie siedzeń i będzie komplet wyposażenia
Czekam na info
Czekam na info
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jurrob, maty mają wtyczki...więc wtyczki są pod fotelami jeżeli są maty
Mierzyłem termistor w macie, ma ok. 9,36Ohma, czyli muszę kupić 10Ohm tak? Mógłby ktoś powiedzieć na co jeszcze mam zwracać uwagę przy zakupie?
jak sprawdzic rezystancje? czy maty sa ok. z tego co wiem we wtyczce od mat musze to sprawdzac. tylko miedzy ktorymi kablami??
moje mk4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=481345" onclick="window.open(this.href);return false;
Maty muszą mieć obieg zamknięty. Sprawdzasz między dwoma grubszymi przewodami.
odkopie troche temat bo i ja mam problem z grzaniem
Wiązka ori wyciągnięta z auta, fotele grzane ori Recaro 4 kabelki wystawały to podłączyłem(plus, masa, plus po stacyjce, oświetlenie) i teraz pytanie czy jest takie coś że gdy wypne wtyczke z fotela to nie ma prądu bo tam włącznik nie widzi oporu mat i juz nie daje prądu? czy tam bedzie zawsze prąd na wtyczce jak włącze grzanie? ale jak zmostkuje 2 kable czarno-zółty i czarno-granatowy to wtedy na wtyczce jest prąd ale nie grzeją.
Wiązka ori wyciągnięta z auta, fotele grzane ori Recaro 4 kabelki wystawały to podłączyłem(plus, masa, plus po stacyjce, oświetlenie) i teraz pytanie czy jest takie coś że gdy wypne wtyczke z fotela to nie ma prądu bo tam włącznik nie widzi oporu mat i juz nie daje prądu? czy tam bedzie zawsze prąd na wtyczce jak włącze grzanie? ale jak zmostkuje 2 kable czarno-zółty i czarno-granatowy to wtedy na wtyczce jest prąd ale nie grzeją.
- leonnelson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam pytanie. Właśnie rozbieram stare fotele podgrzewane i maty są przyklejone do gąbki. Jak je wyciągnąć żeby nie rozwalić całego fotela?
Byłe 20 Jahre GTI : viewtopic.php?f=88&t=342847&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 TDI : viewtopic.php?f=89&t=472601" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 USA viewtopic.php?f=89&t=483989" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM PODKŁADKI PODNOSZĄCE SILNIK DO MK4/BORY - 722 165 543
SPRZEDAM kabel VCDS + oprogramowanie
Byłe Mk4 TDI : viewtopic.php?f=89&t=472601" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 USA viewtopic.php?f=89&t=483989" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM PODKŁADKI PODNOSZĄCE SILNIK DO MK4/BORY - 722 165 543
SPRZEDAM kabel VCDS + oprogramowanie
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Tam jest termistor 10K a nie 10 Ohm.dreadlook pisze:Mierzyłem termistor w macie, ma ok. 9,36Ohma, czyli muszę kupić 10Ohm tak? Mógłby ktoś powiedzieć na co jeszcze mam zwracać uwagę przy zakupie?
Maty sa wszyte w pokrowce, trzeba je odproc jezeli chcesz je wyciagnac.leonnelson pisze:Mam pytanie. Właśnie rozbieram stare fotele podgrzewane i maty są przyklejone do gąbki. Jak je wyciągnąć żeby nie rozwalić całego fotela?
Maty trzymają się gabki za pomocą przelozonych przez nie drutow które sa zapięte do dwóch drutow idących po bokach wzdłuż fotela. Jak to odepniesz to pokrowiec zejdzie Ci z razem z mata.
A pytanie jeszcze takie czy jak ten czujnik jest uwalony lub mata przerwana to na dole pod fotelem na wtyczce bedzie prad gdy jest wpięta? Bo tak właśnie mam ale maty nie grzeją.