Szare Toledo 1M by _Chudy_
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Piekny Toldżer, ja mam w planach po nowym roku ruszyc z 1M...zakup i dalsza zabawa, tak wiec fajnie widziec,ze ktos juz przeciera szlaki a tym samym bede mogl czerpac wskazowki i rady pozdrawiam
teraz on... Granat B5
viewtopic.php?f=91&t=543031" onclick="window.open(this.href);return false;
ostatnie ślady po Toldżerze
viewtopic.php?f=91&t=464615
viewtopic.php?f=91&t=543031" onclick="window.open(this.href);return false;
ostatnie ślady po Toldżerze
viewtopic.php?f=91&t=464615
Re: Szare Toledo 1M by _Chudy_
Po sprzedaniu 18" szukałem czegoś na następny sezon. Jeszcze nie spadł pierwszy śnieg a wczoraj przywiozłem już nowy komplet kółek. Felgi z x5 po lifcie styling 132. Parametry: przód 9x19 ET48, tył 10x19 ET45. Przed sezonem trafią jeszcze na małe SPA a w trakcie zimy będą jakieś działania, żeby dobrze zgrać to z budą. Jakieś fotki:
Czysto poglądowe zdjęcie z przystawioną do budy tylną felgą na seryjnym zawiasie:
Czysto poglądowe zdjęcie z przystawioną do budy tylną felgą na seryjnym zawiasie:
W związku z tym, że dekielki kupione z felgami były w tragicznym stanie trzeba było zakupić jakiś inny komplet:
Poliuretanowe gumy przedniego stabilizatora:
Chiński wskaźnik doładowania Defi BF style + kubek z daszkiem. 60mm średnicy, czerowne lub białe podświetlenie, ceremonia otwarcia i PEAK:
Adaptery razem ze śrubami:
Poliuretanowe gumy przedniego stabilizatora:
Chiński wskaźnik doładowania Defi BF style + kubek z daszkiem. 60mm średnicy, czerowne lub białe podświetlenie, ceremonia otwarcia i PEAK:
Adaptery razem ze śrubami:
fele ładne ale dekielki od BMW ?
było : Honda Dj1 50cmm 93r, Kingway Swift 50 4T 08r, Aprilia SR50R Factory 07r
jest : Seat Ibiza 6K2 1.4ANW 99r
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=510066" onclick="window.open(this.href);return false;
jest : Seat Ibiza 6K2 1.4ANW 99r
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=510066" onclick="window.open(this.href);return false;
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
To żart prawda ?krzemion pisze:fele ładne ale dekielki od BMW ?
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
Felgi z BMW to i dekielki będą z BMW
Żeby lepiej wypełnić lukę w feldze na przód wpadnie komplet hamulców z mk4 2,8 312mm:
Żeby nie było takiej dużej różnicy między przodem a tyłem mam nadzieję, że przez zimę uda mi się jeszcze trafić komplet na tył 256mm w rozsądnej kwocie
Żeby lepiej wypełnić lukę w feldze na przód wpadnie komplet hamulców z mk4 2,8 312mm:
Żeby nie było takiej dużej różnicy między przodem a tyłem mam nadzieję, że przez zimę uda mi się jeszcze trafić komplet na tył 256mm w rozsądnej kwocie
- Boomel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
_Chudy_, pogratulować autka bardzo ładnie wygląda ten seacik a mało jest toledo tak wychuchanych i eleganckich jak Twój śledze temat i czekam na foty z przymiarki obuwia i spasu a nie na lewarku powodzenia
Był: GOLF IV 1.6 SR
viewtopic.php?f=89&t=232489&hilit=boomel
Jest: Audi A4 B6 1.8 T Aktual. 1 Str.
viewtopic.php?f=91&t=531291
viewtopic.php?f=89&t=232489&hilit=boomel
Jest: Audi A4 B6 1.8 T Aktual. 1 Str.
viewtopic.php?f=91&t=531291
W sumie niezbyt planowany zakup ale na tyle zamontowany zostanie zestaw KW niestety tylko V1 ale w takiej cenie żal go było nie kupić. Twardsze odboje i osłony w lepszym stanie będą ze starego Ta-technixa.
Udało się uzbierać taki kolorowy zestaw sprężyn na tył: zielone Weitec, żółte KW i czerwone Ta-Technix. Na spokojnie będę mógł ustawić wysokość tak jak będę chciał
Z nowości przyszły:
- czarne podświetlane kratki z poliftowej a3
- wskaźnik doładowania zamontowany przed licznikiem:
- komplet przednich lamp do przeróbki pod soczewkę:
Dodatkowo niedługo powinienem zmontować OCT na bazie separatora oleju z land rovera:
Na wiosnę zagoszczą dywaniki seat sport:
W sumie nieplanowany zakup foteli z poliftowej a3 w bardzo fajnym stanie. Jak dla mnie sporo wygodniejsze od tych z TS'a, zagłówek wchodzący w oparcie i kieszeń pod siedziskiem w przednich fotelach. Trochę średnia kolorystyka więc nie wiem czy zostaną do końca bo chciałbym trafić jednak coś ciekawszego.
Wreszcie udało się zakupić opony na tył. Znane i lubiane "srankangi" 225/35/19.
Biorąc pod uwagę, że toledo jest dupowozem używanym na co dzień nie zdecydowałem się na węższe 215/35/19. Poza tym byłaby zbyt duża różnica w naciągach między przodem a tyłem. Szybka wizyta w wulkanizacji i opony znalazły się na felgach:
Potem przymiarki z adapterem 20mm (będzie jeszcze 5mm węższy) co prawda bez gleby ale wydaje się, że uda się to całkiem przyjemnie upchnąć w nadkolach:
Udało się uzbierać taki kolorowy zestaw sprężyn na tył: zielone Weitec, żółte KW i czerwone Ta-Technix. Na spokojnie będę mógł ustawić wysokość tak jak będę chciał
Z nowości przyszły:
- czarne podświetlane kratki z poliftowej a3
- wskaźnik doładowania zamontowany przed licznikiem:
- komplet przednich lamp do przeróbki pod soczewkę:
Dodatkowo niedługo powinienem zmontować OCT na bazie separatora oleju z land rovera:
Na wiosnę zagoszczą dywaniki seat sport:
W sumie nieplanowany zakup foteli z poliftowej a3 w bardzo fajnym stanie. Jak dla mnie sporo wygodniejsze od tych z TS'a, zagłówek wchodzący w oparcie i kieszeń pod siedziskiem w przednich fotelach. Trochę średnia kolorystyka więc nie wiem czy zostaną do końca bo chciałbym trafić jednak coś ciekawszego.
Wreszcie udało się zakupić opony na tył. Znane i lubiane "srankangi" 225/35/19.
Biorąc pod uwagę, że toledo jest dupowozem używanym na co dzień nie zdecydowałem się na węższe 215/35/19. Poza tym byłaby zbyt duża różnica w naciągach między przodem a tyłem. Szybka wizyta w wulkanizacji i opony znalazły się na felgach:
Potem przymiarki z adapterem 20mm (będzie jeszcze 5mm węższy) co prawda bez gleby ale wydaje się, że uda się to całkiem przyjemnie upchnąć w nadkolach:
Brakowało tutaj dobrej 19 na przodzie jakie opony bo gdzies nie doczytałem?
Na przód nie ma jeszcze opon ale będą 215/35/19 tak, żeby naciągi wizualnie były podobne