Jak przechowywać felgi z oponami?
- golfindzer
- Użytkownik
Elo, wiem że do wiosny jeszcze daleko, ale tak zapytam, bo mnie to nurtuje...jak najbezpieczniej przechowywać felgi z wyważonymi oponami zimowymi. czyli całe koła...przez sezon letni... czytałem kilka artykułów i nie którzy piszą że można jedną na drugiej, ale wcześniej spuścić trochę powietrza żeby coś im się nie zrobiło, i że je trzeba przekładać co jakiś czas..., jeszcze czytałem o metodzie że specjalne stojaki są...i takie jakby to nazwać, takie półki wiszące na ściane...więc się pytam tak... a może wy macie na to jakieś pomysły nowe.
Jeżeli opony są na felgach to jedna na drugiej, dobrze jest powsadzać coś między felgi żeby leżało na felgach a nie na oponach. Po 3 miesiącach można od biedy przerzucić góra/dół, ale nie jest to konieczne.
- golfindzer
- Użytkownik
-
- Ma gadane
Hejka,
Tutaj pod linkiem http://www.rezulteo-opony.pl/poradnik-o ... owania-998" onclick="window.open(this.href);return false; masz wszystko opisane i nawet jest zdjęcie jak przechoywywać. Byle nie na balkonie i nie w szczelnym worku - tak najczęściej polacy przechowują opony...
Pozdrowienia i mam nadzieje, że nie tylko Ty jesteś zainteresowany tym tematem
Tutaj pod linkiem http://www.rezulteo-opony.pl/poradnik-o ... owania-998" onclick="window.open(this.href);return false; masz wszystko opisane i nawet jest zdjęcie jak przechoywywać. Byle nie na balkonie i nie w szczelnym worku - tak najczęściej polacy przechowują opony...
Pozdrowienia i mam nadzieje, że nie tylko Ty jesteś zainteresowany tym tematem
- golfindzer
- Użytkownik