Golf III 1.8 CL podczas wolnej jazdy szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam tak samo, uważam że to normalka... Jak jade wolno na 1 lub 2 biegu powiedzmy 2tys obr/min (na 2 troche mniej szrpie) to jak puszcze gaz auto momentalnie szarpie tak jakby dostal kopa w bude Dlatego staram sie nie jezdzic wolno na 1 i 2, jak juz to zapinam 1 i jade bez gazu Ale może lepsi fachowcy cos pomoga, bo z tym nie chce mi sie leciec do mechaniora zeby ze mnie sciagnal kase...
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Na biegu jałowym nic sie nie dzieje, chodzi ładnie... Domniemam że u kolegi na jałowym również nic sie nie dzieje.
Jak rozpędzam go na jedynce to idzie ładnie, ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie... Analogicznie jest w przypadku dwójki....
BTW gdzie jest krokowiec w MKIII 1,8 ABS?
Jak rozpędzam go na jedynce to idzie ładnie, ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie... Analogicznie jest w przypadku dwójki....
BTW gdzie jest krokowiec w MKIII 1,8 ABS?
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
no to chyba jesteśmy w domu - poniżej 2 tys obrotów to już pora wcisnąc sprzęgło albo trzymać nogę na gazie, bo poprostu gasisz już silnik.dzikgtc pisze:ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie...
Puśc gaz przy 2,6 tys obrotów i zobacz co się będzie działo
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Czy ja wiem, silnik na luzie buja się 850-900 obr/min. A przy 2tys to juz można jechać jak ma się gaz wciśnięty, baa nawet bez gazu można jechać... Tak więc sądze że to nie w tym problem...
Przed chwilą byłem w mieście i powiem tak, na jedynce jak go pocisnę do 5tys i puszcze gaz gwałtownie to również szarpnie tak jakby się zakrztusił Na 2 jest podobonie ale efekt jest o 70% słabszy...
Aha, dzieje się tak tylko "ne biegu" jak puszcze gaz wciskając sprzęglo to jest si.
Przed chwilą byłem w mieście i powiem tak, na jedynce jak go pocisnę do 5tys i puszcze gaz gwałtownie to również szarpnie tak jakby się zakrztusił Na 2 jest podobonie ale efekt jest o 70% słabszy...
Aha, dzieje się tak tylko "ne biegu" jak puszcze gaz wciskając sprzęglo to jest si.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
1. Jak hamujesz silnikiem to masz odcięte paliwodzikgtc pisze:Czy ja wiem, silnik na luzie buja się 850-900 obr/min. A przy 2tys to juz można jechać jak ma się gaz wciśnięty, baa nawet bez gazu można jechać... Tak więc sądze że to nie w tym problem...
2. Na biegu jałowym silnik jest nieobciążony
I to są zasadnicze róznice
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
przełożenia skrzyni biegów niwelują te szarpniecia. zauważ że na 1 samochód najlepiej się rozpędza a na 5 najsłabiejdzikgtc pisze:jeszcze jedno, dlaczego dzieje się tak tylko na 1 i 2? Na 3,4,5 odjęcie gazu jest prawie nie wyczuwalne...
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Koledzy sprawdziłem u siebie i mi tak nie robi.
Nie szarpie przy schodzeniu z obrotów i mogę bez problemu jechać i jechać nawet bez wciskania gazu na dowolnym biegu 1-3 po równym. Obroty koło 800 i się toczy. Natomiast szarpie mi tak jak dojadę LPG tak że jest na wykończeniu i już spada ciśnienie z butli. Wtedy silnik ma złą mieszankę i szarpie. Może macie coś nie tak z mieszanką, normalnie naprawdę nie szarpie mi nic.
Nie szarpie przy schodzeniu z obrotów i mogę bez problemu jechać i jechać nawet bez wciskania gazu na dowolnym biegu 1-3 po równym. Obroty koło 800 i się toczy. Natomiast szarpie mi tak jak dojadę LPG tak że jest na wykończeniu i już spada ciśnienie z butli. Wtedy silnik ma złą mieszankę i szarpie. Może macie coś nie tak z mieszanką, normalnie naprawdę nie szarpie mi nic.
Konto usunięte.