Założysz na auto to zmienisz zdaniepieciasvw pisze:zostawię je bo nie opłaca mi się ich teraz wymieniać
Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Nie straszta tak... wielkiej różnicy i tak nie będzie...Shmatan pisze:Założysz na auto to zmienisz zdaniepieciasvw pisze:zostawię je bo nie opłaca mi się ich teraz wymieniać
Założy, pojeździ, stwierdzi czy jest fajnie czy jednak lepiej na 15" i oponie 195/65...
pieciasvw zakładaj śmiało, zrób dłuższą trasę i wtedy powiesz jakie są Twoje odczucia
BTW... Nie każdy musi lubić to samo...
nie no zmiana z 17" to jedynie wchodzi w grę na 16" lato
dłuższa trasa to mi się szykuje dopiero latem do Zakopanego
pojeździmy zobaczymy jak będzie ale do wiosny to sporo czasu zostało jeszcze więc nie ma co się martwić na zapas
dłuższa trasa to mi się szykuje dopiero latem do Zakopanego
pojeździmy zobaczymy jak będzie ale do wiosny to sporo czasu zostało jeszcze więc nie ma co się martwić na zapas
nie chodzi o to jak ci się bedzie jeździło, bo na 18tkach to normalna opona jest, chodzi o to, że masz o cal za mało średnicy na 215/40, mało tego zalecania do MK4 na 18tkę jest jeszcze wyższa 225/40. Także będą ogromne japy w nadkolu i będzie wyglądało to brzydko. Tyle.
Pany Nabyłem fele 18' 8,5J siedzi Air ride, podłużnica podcięta, tylko został problem opon. Jakie? delikatny negatyw z tyłu będzie ale dosłownie minimalny, autem rocznie robie 20-30 tyś. Auto na lato już bedzie miało 300km dlatego też musi się opona kleić. Jaką gume polecacie? 205/35 r18? czy 205/40 r18. Dodam iż jeździłem na 19' 215/35 i nawet fajnie mi się jeździło, Dlatego o twardość i komfort nie pytam. ma się trzymać i wyglądać. Myślałem nad Federalami 205/40, albo nankangami 205/35
Jak ma kleić to raczej nie nankang 215/35 bym ładował, na 8.5j i tak będzie spory naciąg
witam przeczytalem caly temat i nie znalalzlem konkretniejszej odpowiedzi.. planuje zakup alu na lato i zastanawiam sie nad 18 czy 19 teraz mialem 17 cali i niestety byly one za male bylo to 17 cali 8j opony 205/40.. zeby zrobic ładnego spasa musialbym dać mega glebe na ktorą sobie pozwolic nie moge ze względu na dojazd do domu.. wymyslilem więc ze kupie wieksze alu wtedy bez mega gleby bedzie to szło spasować zeby szpary nie bylo przy nadkolu. caly czas sie zastanawiam czy 19 cali to nie za duzo do mk4... mam silnik 1.9 110km o spadek mocy jakis sie tam nie boje. robie okolo 1200 km miesiecznie raczej miasto czasem wypady poza ale raczej żadko. do tego raz na rok wakacje... zastanawiam sie czy 19 nie bylo by za uciązliwe.... czy dac sobie spokoj i 18 zakladac.. ? co byscie zrobili?? gwint jest jak by kto pytał..
jak by komus mialo to cos pomóc to foto auta..
jak by komus mialo to cos pomóc to foto auta..
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
- mikolajmakoski1
- Forum Master
nikoś151, daj 205/35 bo skoro masz ar to chcesz na pewno nisko zejść
zorro89, daj 18 bo to optimum do mk4 i spas wychodzi bardzo fajny
zorro89, daj 18 bo to optimum do mk4 i spas wychodzi bardzo fajny
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
Zamykam tu nowy temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=49&t=535858" onclick="window.open(this.href);return false;
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”