wyświetlenie temperatury zewnętrznej w liczniku szaleje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
akumulator rozładował się ponownie i został ponownie odpalany tym razem też na kable z auta o akumulatorze podobnej tej samej mocy
i wszystko wrocilo do normy bez kasowania błędów temperatura normalnie znowu pokazuje tak jak powinna
swoją drogą zawsze jak zostawie na noc kluczyk w stacyjce (scyzoryk) to rano aku jest rozladowane nie wiem czemu
nie myslcie tylko że zostawiam na zapłonie
i wszystko wrocilo do normy bez kasowania błędów temperatura normalnie znowu pokazuje tak jak powinna
swoją drogą zawsze jak zostawie na noc kluczyk w stacyjce (scyzoryk) to rano aku jest rozladowane nie wiem czemu
nie myslcie tylko że zostawiam na zapłonie
2008-2010 mk3 AAZ
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
Radio może pobierać prąd nigdy się nie zostawia kluczyka w samochodzie na noc!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
radio jest odcinane dopiero po wyjęciu kluczyka...
Panowie mam problem otóż dostałem czujnik i tam nie ma plus i mnus czy jak podłącze obojętnie to będzie działać na czujniku jest tylko 1 i 2 napisane
AGR90, raczej bez różnicy skoro tak pisze, a ogółem to możesz sprawdzić najpierw tak a potem odwrotnie jak coś będzie źle. nic się złego nie stanie.
podłączyłem 1 do plusa 2 do masy i śmiga już nie zawyża temp -4 aktualnie
aha mam pytanie gdzie się dokładnie znajduje drugi czujnik temp gdzieś szukać go pod filtrem kabinowym chce odłączyć ten czujnik kabinowy i sprawdzić dla pewności czy ten czujnik w zderzaku działa
aha mam pytanie gdzie się dokładnie znajduje drugi czujnik temp gdzieś szukać go pod filtrem kabinowym chce odłączyć ten czujnik kabinowy i sprawdzić dla pewności czy ten czujnik w zderzaku działa
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od kiedy przy czujniku masz plus i masę ?? Jest masa a drugi kabelek leci do sterownika...AGR90 pisze:podłączyłem 1 do plusa 2 do masy i śmiga
czujnik jest pod filtrem...ale jak chcesz go odłączyć to już nie jest tak hop http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=438466" onclick="window.open(this.href);return false; - tu pisałem jak można to zrobićAGR90 pisze:gdzie się dokładnie znajduje drugi czujnik temp gdzieś szukać go pod filtrem kabinowym chce odłączyć ten czujnik kabinowy i sprawdzić dla pewności czy ten czujnik w zderzaku działa
Re: wyświetlenie temperatury zewnętrznej w liczniku szaleje
od kiedy przy czujniku masz plus i masę ?? Jest masa a drugi kabelek leci do sterownika...Qto pisze:AGR90 pisze:podłączyłem 1 do plusa 2 do masy i śmiga
ale nie ma znaczenia jak podłącze tak ?
Już nie pokazuję na climatronicu -52C tylko stała temperatura
Podłącze się pod temat. U mnie zaniża temperature o jakieś 2-3 oC na mfa i climatronicu. Czy to może być awaria czujnika w zderzaku czy błąd mieści się w jakichś tam widełkach?
Powiem szczerze, że denerwuje mnie to trochę jak wszystkie termometry na stacjach benzynowych przy oknie czy nawet na banerach elektronicznych pokazują taką samą temperaturę, a u mnie na blacie 2 lub 3 stopnie niżej.
Powiem szczerze, że denerwuje mnie to trochę jak wszystkie termometry na stacjach benzynowych przy oknie czy nawet na banerach elektronicznych pokazują taką samą temperaturę, a u mnie na blacie 2 lub 3 stopnie niżej.
Nawiązują do problemu szalejącej temperatury zewnętrznej na liczniku, potwierdzam, że odpięcie na chwilę akumulatora rozwiązało problem.
W moim przypadku problem pojawił się po próbie odpalenia samochodu na bardzo słabym akumulatorze.
W moim przypadku problem pojawił się po próbie odpalenia samochodu na bardzo słabym akumulatorze.