Wysokie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
Witam zauważyłem że w moje ibizie II obroty są rzędu 1200 , gdy silnik się rozgrzeje .
Jak włącza auto obroty rosną do ok 1000 i tak po 30s max maleją do ok 900 .
Co moze byc przyczyną ?
Jak włącza auto obroty rosną do ok 1000 i tak po 30s max maleją do ok 900 .
Co moze byc przyczyną ?
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
a byś mógł podac link np z allegro jak ten czujnik dokładnie wygląda ? albo rozmowa na priv lepsza
Wysokie obroty
Wpisz w google czujnik temp cieczy chłodzącej to ci wyskoczy co i jak. Dobrze jakbyś podał kod silnika. Zanim go wymienisz to warto jeszcze dla pewności porobić odczyty na kompie z tego czujnika - bo pewnie jest on też podwójnym czujnikiem.
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
właśnie mam taki problem że nikt znajomy nie ma kabla żeby podłączyc , a w internecie jest poradnik kogoś kto wymieniał to i ustawień jakiś tego ?
Wysokie obroty
to na odpalonym silniku jak będzie ciepły i miał te podwyższone obroty odepnij wtyczkę z czujnika cieczy i zobacz czy coś się zmieni z obrotami.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
nie ma znaczenia chodzi o to czy jak odpeniessz ten czujnik czy nastąpi jakaś zmiana jak nie to problem tkwi w czymś innym...
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
czujnik jest koło kopułki tak ? to odpiąłem i przez 10 s bez czujnika nic sie nie zmieniło , to co polecicie potem sprawdzic ?
Wysokie obroty
Czujnik to raczej jest wpięty w układ chłodzenia a nie koło aparatu zapłonowego. Być może masz tak, że są 2 czujniki-jeden pokazuje na zegarze a drugi podaje sygnał do sterownika.
-
- Mały gagatek
Wysokie obroty
a ma ktoś dobry schemat gdzie ten czujnik bo jeden odpiąłem ale spadła tylko temp na liczniku a obroty to samo
Wysokie obroty
Szukaj w pobliżu tego czujnika. Najwyraźniej masz 2. On tez będzie wpięty w rurę idąca z głowicy do chłodnicy.
-
- Mały gagatek