Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Żelu, u mnie w ALH zeszło jak na zdjęciach - jakieś -90 od serii jak mierzyłem.
Yaro1981, dobrze napisał, możesz kręcić na seryjnych łącznikach
Yaro1981, dobrze napisał, możesz kręcić na seryjnych łącznikach
- Malik
- Skaryfikejszyn Modyfikejszyn
Panowie pewnie zaraz zostanę zjechany, że nie czytam, że nie wiem co do czego służy itp. (czytałem i wiem co do czego służy) ale zaryzykuję pytaniem, mianowicie gwint ma być MTS'a nowy, felga 18x8 do tego opona Nankang NS-2 215/35 to wszystko na Golf IV 3D TDI ALH 90 KM. Obniżenie ma być nie jakieś kosmiczne do codziennej jazdy powiedzmy -60. Ktoś pisał, że przy dużej feldze i małym silniku nie będzie występował problem walenia i zbędne jest wymienianie stabilizatora ew łącznikow. Jak się do tego odnieść? Czy złożyć wszystko do kupy i okaże się dopiero czy wymieniać czy nie?
Załóż koło, gwint, skręc go tak jak będzie Ci pasowało i wtedy sobie zobaczysz czy wali stabi czy nie.
- Malik
Re: Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
Ty jak zwykle musisz wtrącić swoje 3 grosze nie na temattruckman pisze:215/35 i brak gleby, ja pierdzielę
W takim razie co to jest dla Ciebie gleba? Oświeć mnie bo może się nie znam...
Malik, wyluzuj.
Chodzi tylko o to, że napisałeś, że chcesz miec samochód do jazdy ~~ -60, a na gumie 215/35 i nie opuszczonym aucie na dół będzie to poprostu wyglądało słabo (duża szpara między oponą, a błotnikiem), więc skoro chcesz się jakoś jeszcze w miarę poruszac i żeby znośnie wyglądało to lepiej może pomyśl o rozmiarze 215/40, albo np 205/45.
Chodzi tylko o to, że napisałeś, że chcesz miec samochód do jazdy ~~ -60, a na gumie 215/35 i nie opuszczonym aucie na dół będzie to poprostu wyglądało słabo (duża szpara między oponą, a błotnikiem), więc skoro chcesz się jakoś jeszcze w miarę poruszac i żeby znośnie wyglądało to lepiej może pomyśl o rozmiarze 215/40, albo np 205/45.
Malik, wtrąca bo będzie kibel a nie spas. Jak chcesz podwymiarową gumę to skręć jak należy, a jak chcesz mega niski profil bez skręcania to wsadź większą felgę
- Malik
Dlatego tutaj jestem i zadaje pytania. Ty i KoJ@K umiecie normalnie odpisać. Zresztą nieważne Powiedz mi na twoim przykładzie bo mamy ten sam silnik i szerokość felgi na przodzie, jak to wygląda? Wymieniałeś coś i jak z kręceniem gwintem u Ciebie? Efekt taki jak u Ciebie byłby idealny dla mnie Oczywiście dystans na tył ale to nic nie wnosi do tematu.
Szerokość felgi na przodzie na nic tu nie wpływa. Niektóre alh przy -40 obcierają stabi a niektóre (jak mój) można skręcić 5mm od końca gwintu i nic nie trze.
-
- Mały gagatek
Panowie mam takie pytanie odnosnie mocowan stabilizatora tzn Stabi bede montował Z TT do IV i chodzi mi o to czy bede musiał wymienic blaszki te co sciskaja gume na stabi??? bo w TT pręt stabi ma 19mmczy20 juz nie pamietam a w mk IV jest 22mm posiadam ori gumy pod stabi TT a blaszki w mk IV sa w dobrym stanie... ???
Z tego co kojarzę to w TT były też różne grubości. Gumę dobierasz do średnicy stabi, a te blaszki dobierasz w zależności od kształtu gum - czy są z garbem czy bez.
-
- Mały gagatek