Jaką lampę/latarkę warsztatową polecacie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulamin forum
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
- Cezary1994
- Mały gagatek
Ja zamówiłem coś takiego http://allegro.pl/latarka-warsztatowa-2 ... 19381.html.
Na warsztacie taką mieliśmy i po którymś (a było tego sporo) upadku do kanału przestała świecić i trzeba ją było reanimować. Dlatego tą od razu najlepiej okleić na górze i na dole taśmą izolacyjną, i powinna być już 2x mocniejsza.
Na pełnej baterii wytrzymuje ok. 3h.
Bardzo dobra lampa to Wurth, ale jest droga (ok.160zł) http://allegro.pl/wurth-lampa-warsztato ... source=mlt
Jeśli macie jakieś dobre lampki to zapodajcie.
Na warsztacie taką mieliśmy i po którymś (a było tego sporo) upadku do kanału przestała świecić i trzeba ją było reanimować. Dlatego tą od razu najlepiej okleić na górze i na dole taśmą izolacyjną, i powinna być już 2x mocniejsza.
Na pełnej baterii wytrzymuje ok. 3h.
Bardzo dobra lampa to Wurth, ale jest droga (ok.160zł) http://allegro.pl/wurth-lampa-warsztato ... source=mlt
Jeśli macie jakieś dobre lampki to zapodajcie.
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów, pędzą na złamanie karku,
aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Moja taka http://allegro.pl/profitool-lampa-warsz ... 82389.html" onclick="window.open(this.href);return false; do kanału leciała dziesiątki razy i nigdy nic się nie stało.Elastyczne tworzywo,gumowe wykończenia zapewniają jej bezpieczeństwoCezary1994 pisze:po którymś (a było tego sporo) upadku do kanału przestała świecić
Wygodna,łamana w połowie i posiada obrotową głowicę
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Ja na szybkiego potrzebowałem lampkę i kupiłem w lidlu
mam ją od 3 lat i bateria trzyma cały czas tak samo ale ile konkretnie to nie wiem. Jak to bywa z jakością marketowych wyrobów było trzeba ją poprawić- w ciągu tych 3lat wymieniłem włącznik, poprawiłem luty diod które sie poluzowały i byłoby to tyle.
W między czasie kupiłem
w sklepie motoryzacyjnym- "panie ludzie ją kupują to dobra jest"
Po jakiś 4 miesiącach nadszedł jej koniec, lampkę używałem i nagle radio oddalone o kilka metrów od niej zaczęło strasznie szumieć, piszczeć i tak jak lampka zgasła tak radio wróciło do normy A w lampce stopił sie transformatorek i trochę płytki wokół niego
mam ją od 3 lat i bateria trzyma cały czas tak samo ale ile konkretnie to nie wiem. Jak to bywa z jakością marketowych wyrobów było trzeba ją poprawić- w ciągu tych 3lat wymieniłem włącznik, poprawiłem luty diod które sie poluzowały i byłoby to tyle.
W między czasie kupiłem
w sklepie motoryzacyjnym- "panie ludzie ją kupują to dobra jest"
Po jakiś 4 miesiącach nadszedł jej koniec, lampkę używałem i nagle radio oddalone o kilka metrów od niej zaczęło strasznie szumieć, piszczeć i tak jak lampka zgasła tak radio wróciło do normy A w lampce stopił sie transformatorek i trochę płytki wokół niego
-
- Nowicjusz
A ja mam Profitool'a na jednej długiej diodzie i jest ok.
Cena nie jest niska, ale jakość jest bardzo dobra.
Koleżanka na SKP ma ten drugi model Profitool"a z dodatkową diodą czołową, i też chwali.
Cena nie jest niska, ale jakość jest bardzo dobra.
Koleżanka na SKP ma ten drugi model Profitool"a z dodatkową diodą czołową, i też chwali.
Tez mam Profitool 14 POWER LED ,potwierdzam ze pomimo wielu upadkow do kanalu nadal sie nie poddaje i swieci,jedyna wada to przestaje swiecic wtedy kiedy jest najbardziej potrzebna ale po na ladowaniu kolejne 5 godzin daje rade
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Kupiłem taką http://allegro.pl/lampa-inspekcyjna-phi ... 90605.html" onclick="window.open(this.href);return false; świeci super,aku wystarcza na moje potrzeby jedyny mankament nielubi benzyny i rozpuszczalników .
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
cena kosmos,ciekaw jestem jak świeci,postawił bym obie obok dla porównania z ciekawosci.Oby długo służyła ...
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Re: Jaką lampę/latarkę warsztatową polecacie?
świeci naprawdę mocno diody LUXEON robią swojepironet pisze:cena kosmos,ciekaw jestem jak świeci,postawił bym obie obok dla porównania z ciekawosci.Oby długo służyła ...
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Ja mam takie dwie i nie narzekam, cena spoko i wytrzymałość duża, nie raz już lądowała na ziemi i nic się nie działo http://allegro.pl/mocna-lampa-latarka-3 ... 82746.html
Re: Jaką lampę/latarkę warsztatową polecacie?
też miałem podobną jednak diody smd są o niebo jaśniejszeace-mati pisze:Ja mam takie dwie i nie narzekam, cena spoko i wytrzymałość duża, nie raz już lądowała na ziemi i nic się nie działo http://allegro.pl/mocna-lampa-latarka-3 ... 82746.html
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
Witam. Jesli potrzebujesz dobrych i sprawdzonych narzędzi zapraszam do naszego sklepu interetowego http://www.marano.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false; posiadamy narzędzia z najwyższej półki kazdy znajdzie cos dla siebie. Zapraszamy
Latarka niewielkich rozmiarów również może się przydać, taka jak tu: http://www.narzedzianonstop.pl/magazyno ... 34539.html" onclick="window.open(this.href);return false; . Myślę, że jedna osoba pracująca na warsztacie powinna mieć swobodny dostęp do dużej i mocnej latarki oraz mniejszej i słabszej jednocześnie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Witajcie.
Macie coś sprawdzonego,dobrze świecącego na czoło?
Potrzebowałbym takiego lampiszona na czoło,bo podczas robienia konserwacji podwozi wiele by mi to ułatwiło.
Zamiast drugą łapą trzymać lampiszona,mógłbym sobie nią pomóc przy samej konserwacji
Siostra kupiła za jakieś śmieszne pieniądze takie cusik w Lidlu i jakoś to to świeci,ale myślę,że kupując coś bardziej markowego,zyskam bonusa pod postacią lepszego światła
Macie coś sprawdzonego,dobrze świecącego na czoło?
Potrzebowałbym takiego lampiszona na czoło,bo podczas robienia konserwacji podwozi wiele by mi to ułatwiło.
Zamiast drugą łapą trzymać lampiszona,mógłbym sobie nią pomóc przy samej konserwacji
Siostra kupiła za jakieś śmieszne pieniądze takie cusik w Lidlu i jakoś to to świeci,ale myślę,że kupując coś bardziej markowego,zyskam bonusa pod postacią lepszego światła
potwierdzam,dobry pomysł ,mi to ułatwi przy zawieszeniach,jak by było na ładowarkę to już był by mega sukces
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr