Brak kierunkowskazów, swieci się dioda..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wiem że temat przewałkowany nie jednokrotnie, jednak nic nie pomaga
Problem mam z kierunkowskazami, mianowicie lekko się świeci cały czas dioda od nich, przełączenie wajchą powoduje zapalenie się diody na stałe pełnym światłem ale kierunkowskazy nie działają, nie słychać pracy przekaźnika, po załączeniu awaryjnych wszystko jest ok (tzn one działają poprawnie).
Zriobione do tej pory :
- Sprawdzenie masy pod maską
- Wymiana przekaźnika nr 21. ( Podmieniałem z używkami, wkoncu zakupiłem nowy )
- Wymiana manetki ( Najpierw podmieniłem z manetką używaną z mk2, pozniej z mk3 i zakupiłem nową - nic nie pomogło )
- Bezpieczniki sprawdzone - są OK.
Niewiem co dalej robić, sezon tuż tuż. Wnętrze do poskładania, felgi się polerują a ja leże i kwiczę z tym g*wnem.
Problem mam z kierunkowskazami, mianowicie lekko się świeci cały czas dioda od nich, przełączenie wajchą powoduje zapalenie się diody na stałe pełnym światłem ale kierunkowskazy nie działają, nie słychać pracy przekaźnika, po załączeniu awaryjnych wszystko jest ok (tzn one działają poprawnie).
Zriobione do tej pory :
- Sprawdzenie masy pod maską
- Wymiana przekaźnika nr 21. ( Podmieniałem z używkami, wkoncu zakupiłem nowy )
- Wymiana manetki ( Najpierw podmieniłem z manetką używaną z mk2, pozniej z mk3 i zakupiłem nową - nic nie pomogło )
- Bezpieczniki sprawdzone - są OK.
Niewiem co dalej robić, sezon tuż tuż. Wnętrze do poskładania, felgi się polerują a ja leże i kwiczę z tym g*wnem.
Moje MK2 FIRE&ICE viewtopic.php?f=87&t=533238" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do ->> VAG Pojezierze
http://www.facebook.com/pages/VAG-Pojez ... 4885806037" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do ->> VAG Pojezierze
http://www.facebook.com/pages/VAG-Pojez ... 4885806037" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Prawdopodobnie masz zwaecie na odcinku manetka puszka. Odnajdź piny w kostce głównej przy kolumnie i zrób mostek.
Sprzedam części z rozbiórki
golf II 1.6D/TD
Seat cordoba 1.9TDI AHU
golf II 1.6D/TD
Seat cordoba 1.9TDI AHU
A najlepiej sprawdź miernikiem czy dochodzi prąd i w ten sposób zbadaj czy czasem jakiś kabelek się nie prezrwał
Re: Brak kierunkowskazów, swieci się dioda..
Witajcie.
mam problem bo jestem całkowicie zielony w tym temacie a mam ten sam problem z tą diodą.
Czy ktoś może mi powiedzieć jak to naprawić i co to jest ta puszka?
mam problem bo jestem całkowicie zielony w tym temacie a mam ten sam problem z tą diodą.
Czy ktoś może mi powiedzieć jak to naprawić i co to jest ta puszka?
puszka=miejsce gdzie są bezpieczniki , ja miałem tak, że się dioda lekko jarzyła jak miałem manetki zdjęte to tak jak tam wyżej, przerwa między manetkami a bezpiecznikami
A ja powiem że problem leży w masie licznika, a dokładniej w jej braku.
Po prostu ostatnio ten problem przerabiałem, żarzyła mi się bez przerwy dioda kierunków a po włączeniu kierunków manetką świeciła się cały czas bez migania. Dodatkowo po włączeniu świateł drogowych nie świeciła od nich dioda, po sprawdzeniu wszystkiego tknęło mnie żeby sprawdzić czy mam masę na liczniku i się okazało że nie. Po poprawieniu masy licznika powyższe objawy zniknęły, nie tylko ważny jest prąd ale i masa bo w przypadku i jej braku zaczynają się cyrki.
-
- Nowicjusz