Opony i felgi do Golfa MK 4
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Okazyjnie trafiają się mi alufelgi 7.0x17 et20 z oponami 225/45R17 czy wejdą do Varianta na standardowe zawieszenie?
Znowu ja i znowu takie samo pytanie.. Czy podejdzie do mkiv na glebie;
8,5" x 18" et 42 + dystanse 2x 18mm i 2x 20mm ?? Jezeli tak to jakie oponki zastosować najlepiej?? Moze wystawiac
Dzieki i pozdrawiam.
8,5" x 18" et 42 + dystanse 2x 18mm i 2x 20mm ?? Jezeli tak to jakie oponki zastosować najlepiej?? Moze wystawiac
Dzieki i pozdrawiam.
- louderr_88
- Gadatliwa bestia
Oponki jeść ma być mega gleba to 215/35 , 205/35 jeśli nie to 205/40, 215/40
Przód z docelowym et 24 więc lekko powinno wystawać
z tyłu na pewno trzeba będzie większy dystans żeby było spasowane jak z przodu
Mój Czarnuch
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508605" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Jaki rozmiar opon na przód na te fele aby nie wystawały i w miarę wysokościowo zgrały się z tyłem?Shmatan pisze:Z przodu nie, będą wystawać
-
- Gadatliwa bestia
205/50 jak dasz, to powinno byc gitkorfanty pisze:Jaki rozmiar opon na przód na te fele aby nie wystawały i w miarę wysokościowo zgrały się z tyłem?Shmatan pisze:Z przodu nie, będą wystawać
Czyli dam rade pojeździć tym na co dzień, bez rozwalonych nadkoli?louderr_88 pisze:Oponki jeść ma być mega gleba to 215/35 , 205/35 jeśli nie to 205/40, 215/40
- louderr_88
- Gadatliwa bestia
To juz zalezy jak będzie opuszczony od opony także
Mój Czarnuch
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508605" onclick="window.open(this.href);return false;
Rzychu, moim zdaniem nawet na 205/50 guma będzie przycierać o błotnik, ale próbować możesz
Dzieki za pomoc! W takim razie decyzja chyba zapadła i bede próbował z tym kołem!
-
- Nowicjusz
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość :] Posiadam mk4 na zawieszeniu weitec -40 (oznaczenia na amortyzatorze, przód: 848017/40 AXZ 499, tył: 849003/40 AXZ 499 61210028, ta naklejka była trochę przytarta, możliwe ze coś źle spisałem), felgi to dotz daytona 5x100 18 et38 (na zdjęciu słabo widac napis et38, taka felga do foto się trafiła, na innych jest wyraźnie) 7,5j z oponami dunlop sp sport maxx 225/40/18. Teraz moje pytanie, jakie dystanse wstawić żeby to w miarę przyzwoicie wyglądało? To już ostatni sezon na tych oponach, wiec może doradzicie mi za jakimi oponami mam się rozglądać. PS: na tym zawieszeniu przód wygląda dosyć przyzwoicie ale tył dalej jest trochę zadarty, w najbliższym czasie planuje z tym tyłem coś pomodzić, żeby zejść w dół z 3 cm. Chciałem zrobić zdjęcia i tu wstawić ale gofer stoi w warsztacie na zimówkach, jutro jak będę miał czas to założę letnie i wstawię, dziwne te zawieszenie, wygląda jakby stał klinem:]
chmielu1702, na tych gumach dałbym na tył dystans 15-20mm zostawiając przód w spokoju, przy zmianie zastanowiłbym się nad 205/45 z tym że jest ich mało i ciężko je dopaść więc alternatywą może być 215/40.
Jeżeli tył "pieje" to trzeba poluzować tuleje belki i dokręcić na stojącym samochodzie, sprawdzić czy nie siedzi na odbojach i jeżeli to nie pomoże to zmieniać sprężyny (których wymiana zajmuje 15 minut).
Jeżeli tył "pieje" to trzeba poluzować tuleje belki i dokręcić na stojącym samochodzie, sprawdzić czy nie siedzi na odbojach i jeżeli to nie pomoże to zmieniać sprężyny (których wymiana zajmuje 15 minut).
witam. więc już włożyłem zakupione zimą felgi z Cross Polo nawet wygląda to spoko. ale bez obniżenia to "koza"
pieciasvw, raczej pomoże tylko zmiana ogumienia na dedykowane do mk4
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc