Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
http://allegro.pl/3m-folia-aluminium-sz ... 35075.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Używał ktoś takiego wzoru folii?
Ona jest naprawdę czarna czy lekko brązowa jak mi się wydaje na zdjęciach z aukcji?
Bo jak brązowa to dam spokój.
Ile tej folii zamawiacie na konsolę środkową?
Używał ktoś takiego wzoru folii?
Ona jest naprawdę czarna czy lekko brązowa jak mi się wydaje na zdjęciach z aukcji?
Bo jak brązowa to dam spokój.
Ile tej folii zamawiacie na konsolę środkową?
Zabrałem się za robotę wg waszych opisów, ale u nie jest taki problem, ze część rzeczy jest czarnych a część szarych.
Na razie nie maluje, tylko czyszczę i poleruję - efekty w moim temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6411609
Ale mam do was pytanie. Czy ktoś używał jasno szarego boll'a do zderzaków?
Na razie nie maluje, tylko czyszczę i poleruję - efekty w moim temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6411609
Ale mam do was pytanie. Czy ktoś używał jasno szarego boll'a do zderzaków?
-
- Nowicjusz
Witam,
Trochę po wszystkim, ale postanowiłem wrzucić efekty jakie ja uzyskałem przy minimalnym wkładzie własnym.
Jak widać na zdjęciu, wyglądało to obskórnie, więc pomyślałem, że nie mam nic do stracenia i na początku zdrapałem całą gumę kartą kredytową. Następnie resztki starłem przy pomocy twardej, chropowatej części gąbki do mycia naczyń i voilà. Całość zrobiłem w czasie 1 h bez demontażu żadnego elementu.
Trochę po wszystkim, ale postanowiłem wrzucić efekty jakie ja uzyskałem przy minimalnym wkładzie własnym.
Jak widać na zdjęciu, wyglądało to obskórnie, więc pomyślałem, że nie mam nic do stracenia i na początku zdrapałem całą gumę kartą kredytową. Następnie resztki starłem przy pomocy twardej, chropowatej części gąbki do mycia naczyń i voilà. Całość zrobiłem w czasie 1 h bez demontażu żadnego elementu.
-
- Ma gadane
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Ciekawie wyglada ta hydrografika. A jak wyglada z trwaloscia tego?
seaman1982, masz na myśli folię ? Jeśli jest dobrze naklejona to trzyma, ja już mam ją dość długi czas i nic się nie dzieje.
sulekmk4 chyba chodziło o hydrografikę.
Miałem przez jakiś czas i nic się z nią nie działo. Jeśli chodzi o wygląda to jest o niebo lepszy niż folia.
U mnie było tak.
Miałem przez jakiś czas i nic się z nią nie działo. Jeśli chodzi o wygląda to jest o niebo lepszy niż folia.
U mnie było tak.
A to przepraszam
Nie ma co porównywać folii do hydrografiki jednak
A ile kolega Jarek_NS, płacił za taki bajer ?
Nie ma co porównywać folii do hydrografiki jednak
A ile kolega Jarek_NS, płacił za taki bajer ?
Za to co na zdjęciach zapłaciłem 60 lub 70 pln. Było to chwile temu wiec nie pamiętam dokładnie
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Odświeżę temat:
dzisiaj zabrałem się za ścieranie gumy z rączek, klapki od schowka. Zdarłem również gumę tam gdzie jest sterowanie klimą. Widziałem, że koledzy tutaj na forum, bardzo fajnie obkleili te plastiki. Przeszukałem jakieś 12 stron tego tematu i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie: gdzie mogę kupić taką folię?
Gumę zdarłem praktycznie całkowicie z tego miejsca gdzie ustawia się klimatyzację - wygląda to w miarę spoko:
Na rączkach zostało jeszcze dużo gumy. Czytam, że można to jakimiś rozpuszczalnikami ładnie zdrapać/zdjąć. Nie wiem tylko jaki, bo ten firmy Nitro podobno wybiela plastik, a ja chcę zachować ciemną estetykę.
Zależy mi na tym abym mógł założyć folię/pomalować lakierem plastikowe elementy bez ich demontażu. Nie wiem czy jest to możliwe, zwłaszcza jeśli chodzi o lakierowanie, bo nigdy tego nie robiłem i podejrzewam, że polakierowany przedmiot musiałby wysuszyć się na dworze - ale mogę się mylić
Pozwoliłem sobie wytłuścić najważniejsze rzeczy aby łatwiej można było mi pomóc.
Pozdrawiam!
dzisiaj zabrałem się za ścieranie gumy z rączek, klapki od schowka. Zdarłem również gumę tam gdzie jest sterowanie klimą. Widziałem, że koledzy tutaj na forum, bardzo fajnie obkleili te plastiki. Przeszukałem jakieś 12 stron tego tematu i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie: gdzie mogę kupić taką folię?
Gumę zdarłem praktycznie całkowicie z tego miejsca gdzie ustawia się klimatyzację - wygląda to w miarę spoko:
Na rączkach zostało jeszcze dużo gumy. Czytam, że można to jakimiś rozpuszczalnikami ładnie zdrapać/zdjąć. Nie wiem tylko jaki, bo ten firmy Nitro podobno wybiela plastik, a ja chcę zachować ciemną estetykę.
Zależy mi na tym abym mógł założyć folię/pomalować lakierem plastikowe elementy bez ich demontażu. Nie wiem czy jest to możliwe, zwłaszcza jeśli chodzi o lakierowanie, bo nigdy tego nie robiłem i podejrzewam, że polakierowany przedmiot musiałby wysuszyć się na dworze - ale mogę się mylić
Pozwoliłem sobie wytłuścić najważniejsze rzeczy aby łatwiej można było mi pomóc.
Pozdrawiam!
Using Tapatalk
Czemu bez ich demontażu? Przecież to 5 min roboty.
GTB...
Re: Odp: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Nie znam się na tym.-michau- pisze:Czemu bez ich demontażu? Przecież to 5 min roboty.
Using Tapatalk
Mam pytanko. Jakis czas temu zdarlem gume z raczek, wypolerowalem, no i moze troche glupio wyglada taki goly plastik. Tutaj gdzie sa pokretla/klima, zaslepka nad radiem, zaslepka stojaka na napoje, zaslepka OBD, wszystko pomalowane pod kolor auta i czy dobrym pomyslem bedzie pomalowanie raczek tzn samych tych wciskanych zaslepek pod kolor auta?
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dratwa, jeżeli chodzi o obklejanie folią to spokojnie będzie się trzymać. Ten plastik wokół pokręteł z klimy trzyma się na zatrzaskach, trzeba podważyć z każdej strony delikatnie i wtedy wyjdzie. Resztę na upartego można obkleić w aucie. Ja oklejałem swoje plastiki jakieś dwa lata temu i do tej pory nic nie odchodzi, a kleiłem bezpośrednio na tą starą gumę.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
-
- Nowicjusz
Co powiecie na takie felgi ?
Czarny carbon na czarnym podkładzie pod głębokim lakierem...
Czarny carbon na czarnym podkładzie pod głębokim lakierem...