Sterownik centralnego zamka dokładka (Bloker od stig-a)

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

krzych81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzych81 » pn mar 31, 2014 01:27

Witam,posiadam VW golfa 4 z 2000r chciałbym do niego dołożyć sterownik centralnego zamka,oryginalnie auto nie posiada pilota do centralnego zamka,aby zamknąć muszę przekręcić kluczem w zamku,zainteresowałem się czymś takim
http://www.stig.pl/produkty.php?id_prod ... id=227#dol" onclick="window.open(this.href);return false;
Proszę o opinie znawców tematu ewentualnie użytkowników czegoś takiego czy warto kupić coś takiego jak z trwałością takich kluczy scyzoryków?może ktoś z Was posiada zamontowany taki zestaw?
Jeżeli wskazany zestaw jest kiepskiej jakości proszę o ewentualne wskazanie centralki godnej polecenia nie musi być w postaci klucza scyzoryka, może być sam pilot.Wiem że można wymienić oryginalny moduł ,dokupić oryginalne klucze,ale z tym jest dużo zachodu i koszty nie małe.Proszę o opinie

Awatar użytkownika
btard
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: btard » pn mar 31, 2014 02:55

krzych81, jak nie ori to wybierz jakikolwiek, i tak wszystkie z Chin lecą i tak, więc jakość porównywalna :bigok:

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » pn mar 31, 2014 11:22

Z allegro jakiś najtańszy ostatnio brałem. 60zł jakoś i śmiga idealnie.

krzych81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzych81 » pn mar 31, 2014 11:40

Tak myślałem że co bym nie wziął oprócz oryginału to będzie chińszczyzna.Kusi mnie trochę zrobienie sterowania w postaci klucza scyzoryka,ciekaw jestem jaki koszt docięcia grota,pestki od immo sam przełożę.Może klucze po miesiącu się nie rozpadną.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn mar 31, 2014 11:48

krzych81 pisze:Może klucze po miesiącu się nie rozpadną.
może... generalnie zbierają kiepskie oceny. Mam gdzieś leżec taki zamiennik i już po dotyku można stwierdzić, że jest kiepskie wykonanie i materiał...czy rozleci się to nie wiem bo nie używam
jeżeli chcesz kupić centralkę to patrz na funkcje jakie Cię interesują...i piloty - żeby Ci się podobały :bigok:
Pomyśl o oryginalnym scyzoryku...mając elektryczne szyby roboty z dołożeniem jest bardzo mało

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Sterownik centralnego zamka dokładka (Bloker od stig-a)

Post autor: Eyk88 » pn mar 31, 2014 14:39

krzych81 pisze:Tak myślałem że co bym nie wziął oprócz oryginału to będzie chińszczyzna.Kusi mnie trochę zrobienie sterowania w postaci klucza scyzoryka,ciekaw jestem jaki koszt docięcia grota,pestki od immo sam przełożę.Może klucze po miesiącu się nie rozpadną.
Nie rozpadną się po miesiącu na bank, całkiem udana ta kopia. Tylko jak napisał Qto trochę kiepski plastik- zostawiłem jeden kluczyk pod bardzo silną lampą i trochę się wygładził :D

Dostajesz jak coś dwa do kompletu na zapas i tak. Koszt dorobienia grota to ok 20zł u mnie w mieście. Immo możesz przełożyć z tego co masz aktualnie. Albo może kupić ori klucz-scyzoryk i wkład przypasuje? Kluczyk nówka na alle ok 50zł, ale bo ja wiem czy warto tyle zachodu? A, groty z chińczyków nie pasują do ori.

krzych81
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Sterownik centralnego zamka dokładka (Bloker od stig-a)

Post autor: krzych81 » pn mar 31, 2014 23:16

Dzisiaj oglądałem te klucze scyzoryki u miejscowego fachmana który to trudni się dorabianiem kluczy zakładaniem alarmów itp,powiem szczerze że nie wygląda to żle. za wycięcie grotów przełożenie immo podłączenie centralki(mrugnięcie kierunkami,domykanie szyb) fachowiec życzy sobie za całość z kluczami 350zł :rozpacz:

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » pn mar 31, 2014 23:29

Przecież to samemu idzie zrobić :) i zaoszczędzisz na 100 piw przy okazji.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » pn mar 31, 2014 23:35

krzych81, albo pytasz na forum jak to zrobić i robisz sam...albo jeździsz po magikach...
..można jeszcze zapytać co zrobić i jeździć po magikach, którzy i tak zaproponują to co robią/znają

teraz zaproponuję Ci rozeznanie tematu z ori scyzorykami (jak dobrze poszukasz, popytasz to będzie też domykanie szyb z pilota...a nawet otwieranie) albo goń do magika :bigok:

krzych81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzych81 » wt kwie 01, 2014 01:41

Oczywiście że zrobię to sam,zajechałem rozeznać się w temacie,chciałem zobaczyć na żywo jak wyglądają te nie oryginalne scyzoryki,co do oryginalnych kluczy ile taka przyjemność może mnie kosztować?czy muszę wymienić moduł komfortu?nie ukrywam że nie chciał bym zbyt dożo inwestować w golfika służy on jako drugie auto w rodzinie aczkolwiek mam do golfa sentyment,bardzo dobrze mi się jeździ tym autkiem.
W samochodzie posiadam 4 elektryczne szyby ,centralny zamykany z klucza bez pilota,domykanie szyb, jeżeli to w czymś pomoże.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » wt kwie 01, 2014 09:32

krzych81 pisze:przyjemność może mnie kosztować?
komfort można wyrwać za 50zł...scyzoryk też...do tego przesyłki czy coś, trochę kabli - 150zł wystarczy
krzych81 pisze:czy muszę wymienić moduł komfortu?
tak...było opisywane wiele razy

Awatar użytkownika
btard
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: btard » wt kwie 01, 2014 13:34

krzych81, albo jak nie zależy Ci na scyzoryku to po prostu kup z nieoryginalnym doczepianym pilotem, sterownik z pilotami to jakieś 60zł, montaż gratis jak nie masz dwóch lewych rąk

krzych81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzych81 » sob kwie 12, 2014 12:28

Kupiłem centralkę z pilotami Noxon T3 za 65 zł,montaż jak koledzy wyżej wspomnieli dziecinnie prosty,nad kluczem scyzorykiem cały czas myślę ale mam problem bo do golfa posiadam tylko jeden klucz a co za tym idzie jedną pestkę immo którą trzeba przełożyć w nowe klucze.Jak już wspominałem u mnie w okolicy za dorobienie klucza fachowiec życzy sobie 300zł a to wg mnie za dużo,na dobrą sprawę potrzebuję dopasować sam tp immo bo klucze scyzoryki i tak jak kupie to w zestawie będą dwa.
Poszukuję osoby która sczyta pin z zegarów,licznik prawdopodobnie Bosch (z warmińsko-maz lub podlaskiego) oczywiście w rozsądnej cenie.

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » sob kwie 12, 2014 14:56

300zł? Ładnie tam tną z cenami ;D Dorobienie grota 20zł a immo chyba z 50zł u mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”