u mnie drobny retusz który zaświtał mi w głowie na początku przeobraził się w generalny remont [co gdzieś z tyłu głowy było szatańskim planem]. i tak samochód po wyczyszczeniu rdzy stracił bebechy [została prawie goła blacha]. I dalej jadę z przygotowanie auta do nowego lakieru
jak na razie - czyszczenie trwa - w planach jest nowa podsufitka [zakupiłam już nowe materiały], nowe wykładziny [muszę wymierzyć te stare] pranie wszystkiego co się da uprać, czyszczenie wszystkiego co jest do odratowania i takie tam kosmetyczne przygody. Wrzucam część zdjęć z nierównej walki - jutro będą nowe - oczywiście na tych które teraz Wam pokazuję nie ma elementów doczyszczonych do końca - na 13 zdjęciu moja wyjątkowo zgrabna dłoń jako dowód. oraz mimo Waszych przestróg przy wyjmowaniu poleciała przednia szyba...ale szczęście w nieszczęściu - na złomie znalazłam prawie całego golfa, który posłużył mi za dawcę [oczywiście ku radości właściciela szrotu, jego syna i kilku kolegów, który najwidoczniej nigdy nie widzieli dziewczyny władającej diaxem równie sprawnie co śrubokrętem]. na dziś tyle opowieści - jeśli za dużo tu opowieści dajcie znać gdzie mogę to wszystko przenieść. na koniec seria pytań:
- czym mogę doczyścić syf w kątach pod fotelami [nitro poszło już tyle, że....] jakaś inna metoda na czyszczenie brudu w tak trudno dostępnych miejscach?
- czy ktoś z Was może polecić konkretne maty, z których mogę wyciąć takie wykładziny, które są z filcu i gumy, które znajdują się pod fotelami pod właściwą welurową wykładziną? [ona ma ok 2 cm grubości] - myślałam o tej ale chętnie przyjmę sugestie - nie chce żeby ona w jakikolwiek sposób zbierała mi wodę
http://allegro.pl/mata-pianka-wygluszaj ... 04756.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- czy ktoś może polecić albo zasugerować od czego może pasować rączka do szyberdachu [inne auto jakieś] ja mam beżową plastikową, natomiast zmieniam podsufitkę na szarą więc nie chcę żeby się gryzło za bardzo :]
- czymś czyścicie uszczelki żeby odzyskały czerń i elastyczność? [nie są sparciałe, ale zastanawiam się czy mogę im pomóc]
na dziś tyle
serdeczności
Anastazja
p.s. wszystkie czynności wykonuje pod czujnym okiem kolegi, który towarzyszy mi w nierównej walce i operuje sprzętem do spawania bo tego jak na razie się boję. na razie...