Słabe ogrzewanie,problem z nagrzaniem silnika itp.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.8 RP nie dogrzewa duże spalanie
spróbuje z termostatem jeszcze raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459559" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
od jakiegoś czasu silnik nie rozgrzewa się zbyt mocno, wskazówka temperatury podniesie się do pewnego miejsca i stoi w miejscu... nie słyszę też, by włączał się wentylator przy chłodnicy... czy to sprawa uszkodzonego termostatu??
-
- Nowicjusz
czy mimo uszkodzonego termostatu (trzyma cały czas duży obieg) działać będzie ogrzewanie kabiny?
Witam serdecznie forumowiczow.
Mam pytanie, otoz jadac autem (golf 4 1.4 16v b/g) temp silnika mam na granicy 50 stopni i nie rosnie natomiast na postoju rosnie do 90 stopniu, ale kiedy ruszam spada znowy do okolo 50 i natakimi poziomie se utrzymuje na trasie, staje na postoju oczywiscie i znowu do 90 co to moze byc ?
Mam pytanie, otoz jadac autem (golf 4 1.4 16v b/g) temp silnika mam na granicy 50 stopni i nie rosnie natomiast na postoju rosnie do 90 stopniu, ale kiedy ruszam spada znowy do okolo 50 i natakimi poziomie se utrzymuje na trasie, staje na postoju oczywiscie i znowu do 90 co to moze byc ?
Re: Odp: Słabe ogrzewanie,problem z nagrzaniem silnika itp.
Tydzien temu wymienilem na nowy (70zł) bo stary sie zblokowal i bylo 120 stopni XDcinek2004 pisze:Termostat
Kup lepiej Ori będzie po problemie.Leth pisze:Tydzien temu wymienilem na nowy (70zł) bo stary sie zblokowal i bylo 120 stopni XDcinek2004 pisze:Termostat
Xandar pisze:Kup lepiej Ori będzie po problemie.Leth pisze:Tydzien temu wymienilem na nowy (70zł) bo stary sie zblokowal i bylo 120 stopni XDcinek2004 pisze:Termostat
Co kupic? Jestem alikiem to moje pierwsze auto.
Czy to pomoze?
I jeszcze chcialem dodac ze od czasu do czasu po wymianie termostatu na zimnym silniku obroty sie "zawieszaja" na 2000, po czym po chwili puszczaja.
I jeszcze jedno, czy poziom plynu chlodniczego tez moze miec wplyw na tak niska temperature? (mam go ciut powyzej minimum)
Ori znaczy oryginalnyLeth pisze: Co kupic? Jestem alikiem to moje pierwsze auto.
Czy to pomoze?
I jeszcze chcialem dodac ze od czasu do czasu po wymianie termostatu na zimnym silniku obroty sie "zawieszaja" na 2000, po czym po chwili puszczaja.
I jeszcze jedno, czy poziom plynu chlodniczego tez moze miec wplyw na tak niska temperature? (mam go ciut powyzej minimum)
Co do obrotów tzn co wciskach gaz i dalej niż 2000tys nie idzie ? czy samoczynnie gazuje i zostaje na 2000tys ?
Poziom płynu nie powinien mieć dużego znaczenia ja mam na zgrzewie i jest dobrze.
Xandar pisze:Ori znaczy oryginalnyLeth pisze: Co kupic? Jestem alikiem to moje pierwsze auto.
Czy to pomoze?
Co do obrotów tzn co wciskach gaz i dalej niż 2000tys nie idzie ? czy samoczynnie gazuje i zostaje na 2000tys ?
Poziom płynu nie powinien mieć dużego znaczenia ja mam na zgrzewie i jest dobrze.
Dalej niz 2000 idzie ale wracajac staje na 2000 i przez kilka sekund nie spada.
Dzieje sie to na zimnym silniku. Sporadycznie ale jednak jest.
Wszystko bylo dobrze a przy wczorajszej gorącej pogodzie wskaznik temp szalal...
stojac w korkach ... na swiatlach.. temp schodzi i utrzymuje 90 st. ( wiatrak sie zalaacza).. ale jadac podnosi sie do 100:stopni a wiatrak ciagle chodzi..
Nie otwierajacy sie w pelni termostat??
mk3 1.8
stojac w korkach ... na swiatlach.. temp schodzi i utrzymuje 90 st. ( wiatrak sie zalaacza).. ale jadac podnosi sie do 100:stopni a wiatrak ciagle chodzi..
Nie otwierajacy sie w pelni termostat??
mk3 1.8
wymien ten termostat na oryginalny albo sprawdz we wrzatku czy sie otwiera, a czujnik temperatury jak sie ma ?