Cześć,
planuję niestety wymianę pompek w moim AJM (2001r.). Kolega z forum zaproponował mi pompki o oznaczeniu 038 130 073 BF, wyciągnięte z tego samego silnika. Moje pytanie, czy na pewno pasują, bo tak jak szukam, to wydaje mi się że to model to silnika 109km.
Z góry dzięki za podpowiedź.
Pompowtryski do AJM - czy będą pasować
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nikt nie jest w stanie sprawdzić?
Wczoraj rozmawiałem z gościem, który sprzedaje pompki i mówił, że do AJM musi być numer z końcówką T lub F, czy tak jest rzeczywiście?
Wczoraj rozmawiałem z gościem, który sprzedaje pompki i mówił, że do AJM musi być numer z końcówką T lub F, czy tak jest rzeczywiście?
Pompki o oznaczeniu 038 130 073 BF montowane były w Jettce w silniku BEW na rynek amerykański w latach 2002-2005. W AJM były o nr 045 130 073 T , takie same montowali do trzycylindrowego AMF, które występowały w VW Polo, Lupo, Skoda Fabia, Seat Arosa, Audi A2.
Re: Pompowtryski do AJM - czy będą pasować
gabhel pisze:Cześć,
planuję niestety wymianę pompek w moim AJM (2001r.). Kolega z forum zaproponował mi pompki o oznaczeniu 038 130 073 BF, wyciągnięte z tego samego silnika. Moje pytanie, czy na pewno pasują, bo tak jak szukam, to wydaje mi się że to model to silnika 109km.
Z góry dzięki za podpowiedź.
Zależy co chcesz osiągnąć jeżeli w przyszłości większa moc to pakuj AL lub do kolegi cowboy daj zrobi ci je po całości.
pompki tak jak pisałem wyżej pasują od ASZ, ARL