Jaka skrzynia,do czego i od czego (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf 4 1.6 zamiana skrzCyni z 5 na 6 biegową
Różnice między 1.9SDI a benzyniakiem 1.6 lub 1.4 to różni się 3,4,5 biegiem tzn. zębatkami.
-
- Nowicjusz
Golf 4 1.6 zamiana skrzCyni z 5 na 6 biegową
Jeśli tu nie ma (bo nie wiem gdzie się to znajduję. Zielony w tym jestem) to poszukam na skrzyni.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Golf 4 1.6 zamiana skrzCyni z 5 na 6 biegową
Homo Viridis, Twoja skrzynia to DLP.
Temat przeniosę do odpowiedniego,który jest podwieszony w tym samym dziale. Na jego pierwszej stronie znajdziesz linki z tabelami skrzyń i jego przełożeniami.
Temat przeniosę do odpowiedniego,który jest podwieszony w tym samym dziale. Na jego pierwszej stronie znajdziesz linki z tabelami skrzyń i jego przełożeniami.
Witam, panowie pytam jeszcze raz, bo musiałem poprawić się bo bezmyślnie zrobiłem nowy temat
Mam golfa 4, 2002 rok, 1.9 tdi automatyczna z tiptronic'iem. Jeśli mógłby mi ktoś udzielić informacji o jej oznaczeniu?
Przejrzałem katalog na stronie ARGA i doppel-wobber.de ale jakoś nie umiem jej znaleźć
Mam golfa 4, 2002 rok, 1.9 tdi automatyczna z tiptronic'iem. Jeśli mógłby mi ktoś udzielić informacji o jej oznaczeniu?
Przejrzałem katalog na stronie ARGA i doppel-wobber.de ale jakoś nie umiem jej znaleźć
-
- Nowicjusz
Re: Jaka skrzynia,do czego i od czego (temat zbiorczy)
A jak sie sprawa ma do osiągow i spalania po przelozeniu skrzyni z 1.9 sdi?
Ja znalazlem w ksiazce serwisowej. Ale powinna jeszcze byc w bagazniku i na skrzyni.youth pisze:... Jeśli mógłby mi ktoś udzielić informacji o jej oznaczeniu?...(
Mam pytanie, czy skrzynia z mk2 pasuje do mk3 ? Silniki 1.8
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
MarekŚ,, pasuje,a jedyne co może być inne,to średnica zabieraków przy przegubach wew.
Starą skrzynię chcesz pchać do nowszego wozu?
youth, jaka moc silnika,to ważne?
Czy nie masz takiej wlepki w bagażniku jak kolega wyżej wkleił na fotce?
Starą skrzynię chcesz pchać do nowszego wozu?
youth, jaka moc silnika,to ważne?
Czy nie masz takiej wlepki w bagażniku jak kolega wyżej wkleił na fotce?
Homo Viridis, z doświadczenia wiem,że diesle mają skrzynie o dłuższych przełożeniach niż PB. Co prawda mówimy o słabszej jednostce SDI,ale mimo wszystko bedzie miała dłuższe biegi i nie wiem jak Twój 1,4 będzie sobie z nią radził,bo Nm on nie grzeszy...Homo Viridis pisze:A jak sie sprawa ma do osiągow i spalania po przelozeniu skrzyni z 1.9 sdi?
-
- Nowicjusz
Re: Jaka skrzynia,do czego i od czego (temat zbiorczy)
Czyli spalanie może być większe ale nie koniecznie tak będzie?
A są skrzynie 6 biegowe z oznaczeniem DLP od benzyniaków czy tylko diesle?
A są skrzynie 6 biegowe z oznaczeniem DLP od benzyniaków czy tylko diesle?
W kwestii sprostowania mam 1.6 choć wiem, że to i tak nic nie zmieniaMichał_1977 pisze: nie wiem jak Twój 1,4
Michał_1977 pytam bo mi skrzynia padła a mam pod ręką za fajną cenę z MK2... ale też ostatnio znalazłem z 2.0 115km z wersji USA a one też chyba pasują ?
Chłopaki, problem mam... chodzi o sprzęgło. Do jakiego nr skrzyni było to starsze i od jakiego było nowsze (droższe) ? Kupowałem ostatnio to droższe, a że skrzynia mi padła to teraz szukam takiej co mi pod sprzęgło podpasuje.
Chodzi o skrzynie do MK3
Chodzi o skrzynie do MK3
Witam.
Czy orientuje się ktoś może jaką skrzynię można wsadzić do ARL'a 4motion??
Obecna jest FMQ i jest ponoć krótka, a że pozrywałem w niej gwinty mocujące dogbone'a myślę o jej wymianie.
Dzięki za nr skrzyń pasujących pod to zestawienie. Pozdrawiam
Czy orientuje się ktoś może jaką skrzynię można wsadzić do ARL'a 4motion??
Obecna jest FMQ i jest ponoć krótka, a że pozrywałem w niej gwinty mocujące dogbone'a myślę o jej wymianie.
Dzięki za nr skrzyń pasujących pod to zestawienie. Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
dobry440, nie podajesz o jakie auto chodzi i rok,więc chybił trafił,wziąłem mk4 z 2003r.
Odpowiednikiem FMQ jest FEL.
Poza tym:
I jeszcze dochodzi JNA dla 130KM i 150KM
Odpowiednikiem FMQ jest FEL.
Poza tym:
I jeszcze dochodzi JNA dla 130KM i 150KM
Michał_1977, auto to bora 2003r arl 4motion a czy któraś z tych skrzyn 6b przeznaczonych do 4 motion np ERE FMP ESW FMS FZM FMU podejdzie bez problemu??
FMQ ma 62/16/20 (to chyba oznaczenie przełożeń) a inne mają np 72/17/22 to są te z dłuższymi przełożeniami?? Ja na swojej skrzyni robiłem max 230km/h.
Na allegro jest tylko jedna FMQ i to stan bez szału. Dzięki za jakieś info bo muszę coś znaleźć i kupić.
FMQ ma 62/16/20 (to chyba oznaczenie przełożeń) a inne mają np 72/17/22 to są te z dłuższymi przełożeniami?? Ja na swojej skrzyni robiłem max 230km/h.
Na allegro jest tylko jedna FMQ i to stan bez szału. Dzięki za jakieś info bo muszę coś znaleźć i kupić.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie wiem co to za oznaczenia,ale nawet jeśli są to przełożenia,to z doświadczenia wiem,że im wyższe wartości w opisie,tym krótsze przełożenia...dobry440 pisze:inne mają np 72/17/22 to są te z dłuższymi przełożeniami?
http://allegro.pl/listing/listing.php?d ... gory-50875" onclick="window.open(this.href);return false;
FEL ma takie samo oznaczenie jak FMQ- 62/16/20
Skrzynie z ARL lub ASZ bez 4X4 mają jeszcze dłuższe przełożenia,ale to pewnie za sprawą 4X4,bo jakby nie było taki napęd trochę osłabia silnik