Opony i felgi do Golfa MK 4
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
O dokladnie o cos takiego mi chodzilo jak ma koj@k , dzieki za pomoc
Co myślicie o felgach 17 , ET 38 do tego oponki 205,50r17 ?
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
[quote="Agata1985"]Co myślicie o felgach 17 , ET 38 do tego oponki 205/50/r17 ?
Szykuje się do zakupu felg i mam strasznie duży dylemat . Bo cena 17 jak i 18 są bardzo porównywalne.
Zadanie do spełnienia jest to iż auto muszę podnieść trochę do góry.
Iż , ponieważ ... Dotychczasowe 15 są malutkie i niestety auto , zdarza mu się przytrzeć podłogą.
Naprawdę muszę uważać i przez garby i inne lekko wystające studzienki omijam albo się przetaczam.
Samochód jeździ po warszawie dużo, w miesiącu około 4 tyś km
Wiadomo w mieście są dziury i nie chciał bym aby zbyt niski profil rozwalił mi natychmiast zawieszenie.
Ale jeśli już wydaje około 1500 zł na koła chce by też ten samochód wyglądał.
Z tego co słyszałem alufelgi z rozmiarem 17 z oponami 205/50 były by idealne , wysoki profil opony poradził by sobie z warszawskimi dziurami.
Czy taki komplet wejdzie bez problemu ? koła są z seata toledo a ja chce je założyć do golfa iv
Czy lepiej poszukać 18 na profilu 45 ?
Chce by było to ładne z pożytecznym.
Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Jeszcze takie pytanie , do chłopaków którzy jeżdżą na 18 .... Jak wam się na nich jeździ ?
Szykuje się do zakupu felg i mam strasznie duży dylemat . Bo cena 17 jak i 18 są bardzo porównywalne.
Zadanie do spełnienia jest to iż auto muszę podnieść trochę do góry.
Iż , ponieważ ... Dotychczasowe 15 są malutkie i niestety auto , zdarza mu się przytrzeć podłogą.
Naprawdę muszę uważać i przez garby i inne lekko wystające studzienki omijam albo się przetaczam.
Samochód jeździ po warszawie dużo, w miesiącu około 4 tyś km
Wiadomo w mieście są dziury i nie chciał bym aby zbyt niski profil rozwalił mi natychmiast zawieszenie.
Ale jeśli już wydaje około 1500 zł na koła chce by też ten samochód wyglądał.
Z tego co słyszałem alufelgi z rozmiarem 17 z oponami 205/50 były by idealne , wysoki profil opony poradził by sobie z warszawskimi dziurami.
Czy taki komplet wejdzie bez problemu ? koła są z seata toledo a ja chce je założyć do golfa iv
Czy lepiej poszukać 18 na profilu 45 ?
Chce by było to ładne z pożytecznym.
Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Jeszcze takie pytanie , do chłopaków którzy jeżdżą na 18 .... Jak wam się na nich jeździ ?
18' bez glebienia auta wygląda śmiesznie, 17' też nie najlepiej, ale jakoś jeszcze ujdzie. Może masz sprężyny za bardzo ugniecione + wjyebane amorki i dlatego Ci auto niżej siedzi, bo w sumie ciężko mi sobie teraz przypomniec, że na normalnym zawiasie i 15 calach można przy normalnej jeździe szurac spodem ?!
Kolego w swoim golfie mam alusy 17" właśnie na oponie 205/50/17 ja nie czuje wielkiej różnicy między nimi a między zimówkami ( stalówki z oponami 195/65/15) jak przyłożę jedno do drugiego to minimalnie 17" jest większa, ale to centymetrowe sprawy, wiec różnicy dużej nie będzie. Ale przycierka na 15"? Teraz założyłem sprężyny -50/45 i jakiś czas jeżdżę i raz tylko zapomniałem i na krawęznik wjechałem to lekko przytarłem wahaczem Mogę podesłać zdjęcie jak wygląda na seryjnym zawieszeniu na 17" dosłownie nie wygląda bo strasznie wysoki
mario1994, jak przylozysz do siebie to wysokosciowo sa podobne, ale promien w 15' a 17' jest inny, wiekszy, wiec dlatego na 17' sterczy.
mario1994 pisze:Kolego w swoim golfie mam alusy 17" właśnie na oponie 205/50/17 ja nie czuje wielkiej różnicy między nimi a między zimówkami ( stalówki z oponami 195/65/15) jak przyłożę jedno do drugiego to minimalnie 17" jest większa, ale to centymetrowe sprawy, wiec różnicy dużej nie będzie. Ale przycierka na 15"? Teraz założyłem sprężyny -50/45 i jakiś czas jeżdżę i raz tylko zapomniałem i na krawęznik wjechałem to lekko przytarłem wahaczem Mogę podesłać zdjęcie jak wygląda na seryjnym zawieszeniu na 17" dosłownie nie wygląda bo strasznie wysoki
Jak masz możliwość wstawienia zdjęcia jak wygląda na 17 w oryginalnym zawiasie , to był bym bardzo wdzięczny.
Kolega napisał że na 17 jeździ się swobodnie .
A jak u was na 18 ? z reguły wtedy profil 40 ?
Jakie jest uczucie jak wpadniesz w studzienkę które w Polsce robione są chyba na złość akurat na któreś koło.
Wyrywa kierownice z rąk i wypadają plomby z zębów czy swobodnie ?
Sorry że tak dopytuję ale nigdy nie jeździłem na niskim profilu.
Z reguly jak tutaj ktos zaklada 18' to jezdzi na gwincie, a to w powiazaniu z niskim profilem jest odczuwalne i napewno mniej komfortowe w porownaniu do jazdy na serii i 15'.
225/45/R17 i 195/65/R15 ma tą samą wysokość - samochód nie podnosi się/nie odpuszcza się po zmianie koła. Jedynie wizualnie wydaje się na większym kole wyższy.KoJ@K pisze:mario1994, jak przylozysz do siebie to wysokosciowo sa podobne, ale promien w 15' a 17' jest inny, wiekszy, wiec dlatego na 17' sterczy.
Do seryjnego zawiasu pchać 205/55/R16 i finito.
- [email protected]
- Mały gagatek
Witam Panowie , czy felgi z takimi wymiarami wejda do golfa iV 8x18 ET51 ???
Maciek
- [email protected]
- Mały gagatek
dzieki Shmatan, to jakie maksymalne et moze isc do mk4?? w 18 calach?
Maciek
moim zdaniem celować w 30-35, czyli do tamtego koła można dołożyć dystans