Uszkodzony sterownik Air Bag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Uszkodzony sterownik Air Bag
Zaraz sprawdzę bo nie mam tej wersji programu z literą g , może da radę jak nie to daje sobie spokój i oddaje sterownik dla elektronika na stół.
- piotr.pupek
- Nowicjusz
Vag eepromer programmer próbuje zczytać eeprom ale wyskakuje błąd że można połączyć a jak wchodze w dash to szuka jakiegos kodu i tak moze sie to robić godzinami, nie mam pomyslu jak juz to naprawic, moze cos jednak zle robie. moze ktos wrzucić eeprom airbag do golfa 4 1,9tdi alh sterownik 6Q0 909 605 A
gadałem już z paroma kolesiami co to robia... nieraz może być ten sam sterownik i sczyta albo i nie, nie ma na to reguly... i tylko podpiecie na stole naprawi ten problem... porazkaaaaaaaaa!!!!.... a ile w tym prawdy to pewnie nikt nie wie
które kabelki i który do którego... jak dasz opis jak to zrobić to będzie spoko....
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=508670" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie polecam wgrywania innych wsadow - pozniej moga pojawic sie bledy 1221 i 1222 jezeli w nowym wsadzie zapisane sa inne nr czujnikow bocznych niz sa zamontowane w aucie.
Nie polecam wgrywania innych wsadow - pozniej moga pojawic sie bledy 1221 i 1222 jezeli w nowym wsadzie zapisane sa inne nr czujnikow bocznych niz sa zamontowane w aucie.
Ale po co zaraz wgrywać nowy wsad wystarczy zrobić reste DTC tylko że akurat u mnie zrywa połączenie , ma ktoś opis jak podłączyć sterownik na stole ???
dokładnie jak podlaczyc go na stole???? dla sprostowania... pewnie chodzilo o wgranie nowego wsadu czyli naprawionego )
U mnie sczytuje, ale nie mam opcji "celar" Dlaczego ?
Sterownik z końcówką 601.
Udało się. Wersja 1.19 łączyła mi się ale nie było funkcji "clear", skopiowałem eprom i otworzyłem w wersji 1.18 tam jest opcja "clear", ale nie sczytywał/zapisywał mi epromu, wyczyściłem i ponownie do 1.19, wgrałem i wzorowo.
Tylko radze uważać z przyciskiem "SET km" bo kasuje licznik jak było wpisane "0" po wyłączeniu zapłonu odłączeniu aku.
Sterownik z końcówką 601.
Udało się. Wersja 1.19 łączyła mi się ale nie było funkcji "clear", skopiowałem eprom i otworzyłem w wersji 1.18 tam jest opcja "clear", ale nie sczytywał/zapisywał mi epromu, wyczyściłem i ponownie do 1.19, wgrałem i wzorowo.
Tylko radze uważać z przyciskiem "SET km" bo kasuje licznik jak było wpisane "0" po wyłączeniu zapłonu odłączeniu aku.
Witam, mam problem nie mogę połączyć się czy to wersją 1.19g czy 1.18.
Na 1.19g wywala mi "not Volkswagen Audi Group protocol".
Na 1.18 "ECU not found"
Do tego w moim windows 7 nie mogę w zaawansowanych zmienić opóźnienia nie ma takiej opcji.
Ktoś jest w stanie coś poradzić?
Na 1.19g wywala mi "not Volkswagen Audi Group protocol".
Na 1.18 "ECU not found"
Do tego w moim windows 7 nie mogę w zaawansowanych zmienić opóźnienia nie ma takiej opcji.
Ktoś jest w stanie coś poradzić?
Odświeżę ten dosyć stary wątek, tylko ze względu, że sam borykałem się z tym problemem i brakowało mi tu kilku jasnych odpowiedzi. Otóż tak, da się to zrobić najtańszym kablem, ale uwaga, kablem który jest na chipsecie FTDI ! Akurat jest teraz promocja u viakena za 26.90zł. Kabel niczym się nie różni na pierwszy rzut oka od tych najtańszych niebieskich chinoli. Chinole są na chipsetach CH340/CH341 i w nich nie ma możliwości w ustawieniach zaawansowanych portu ustawić czasu opóźnienia na 1, co jest bardzo ważne, żeby kabelek mógł się połączyć z vag eeprom programmerem i żebyśmy mogli sobie wyczyścić zepsuty wsad sterownika. I prawda jest też taka, że nie zawsze uda nam się to zrobić bez wyjmowania sterownika na stół, ale myślę, że warto samemu spróbować kupić taki kabelek i to ogarnąć. Naprawa już wyciągniętego sterownika kosztuje w granicach od 50 do 120zł. Jeśli zlecimy wyjęcie + naprawę to koszty proporcjonalnie rosną.