[radio] Clarion DB 359 // JVC KD-G322/321 czyli..
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
[radio] Clarion DB 359 // JVC KD-G322/321 czyli..
Hej.
Chcę zmienić swoje obecne radyjko z CD (Sony CDX S2000) na coś co posiada obsługę MP3. Przede wszystkim chodzi o wygodę jak i pewnie poprawę dźwięku bo radia Sony zachwalane zbytnio nie są..
Poszukuje radia w cenie około 350zł. W Sony mam przyciski, chciałbym pokrętło lub jak kto woli gałkę do zmiany głośności (ale nie jest to konieczne)
http://allegro.pl/item124549142_clarion ... oszcz.html
http://allegro.pl/item124403313_jvc_kd_ ... ncji_.html
I teraz, które z tych dwóch propozycji jest lepsza wg Was? Obsłuchał ktoś oba radia?
I pojawia sie mały problem. Są jeszcze Pioneery DEH 2800 no i Blaupunkty.
Poczytałem trochę na forum i ludzie polecają Clariona, mówią, że brzmienie Blaupunkta trzeba polubieć, o JVC wiele się nie naczytałem, a z nowu wiele zachwala Pioneera za dobre brzmienie.
Teraz pytanie jest takie. Czy np. sprawdzony Pioneer DEH 2800 jest znacząco lepszy od Clariona?
Osobiście wolałbym pokrętło w Clarionie, ale jeżeli Pioneer brzmi poprostu lepiej i jest radiem o większej ilości przydatnych funkcji to przyciski nie stanowią wielkiego problemu- zasadnicze pytanie czy jest sens?
Trochę się mocno rozpisałem, przepraszam za te wypociny, ale radyjko nie kupuje sie raz na miesiąc, a nie chciałbym wtopić pieniędzy w coś z czego nie będę do końca zadowolony.
Ps. Wiem, że na forum jest wiele tematów o radyjkach, jednak zasadniczo mi chodzi o konfrontację Clariona i Pioneera, a takiego porównania nie znalazłem.
A i jescze jedna rzecz, jeżeli ma to znaczenie to radyjko ma napędzać Powerbassy S-6C.
Chcę zmienić swoje obecne radyjko z CD (Sony CDX S2000) na coś co posiada obsługę MP3. Przede wszystkim chodzi o wygodę jak i pewnie poprawę dźwięku bo radia Sony zachwalane zbytnio nie są..
Poszukuje radia w cenie około 350zł. W Sony mam przyciski, chciałbym pokrętło lub jak kto woli gałkę do zmiany głośności (ale nie jest to konieczne)
http://allegro.pl/item124549142_clarion ... oszcz.html
http://allegro.pl/item124403313_jvc_kd_ ... ncji_.html
I teraz, które z tych dwóch propozycji jest lepsza wg Was? Obsłuchał ktoś oba radia?
I pojawia sie mały problem. Są jeszcze Pioneery DEH 2800 no i Blaupunkty.
Poczytałem trochę na forum i ludzie polecają Clariona, mówią, że brzmienie Blaupunkta trzeba polubieć, o JVC wiele się nie naczytałem, a z nowu wiele zachwala Pioneera za dobre brzmienie.
Teraz pytanie jest takie. Czy np. sprawdzony Pioneer DEH 2800 jest znacząco lepszy od Clariona?
Osobiście wolałbym pokrętło w Clarionie, ale jeżeli Pioneer brzmi poprostu lepiej i jest radiem o większej ilości przydatnych funkcji to przyciski nie stanowią wielkiego problemu- zasadnicze pytanie czy jest sens?
Trochę się mocno rozpisałem, przepraszam za te wypociny, ale radyjko nie kupuje sie raz na miesiąc, a nie chciałbym wtopić pieniędzy w coś z czego nie będę do końca zadowolony.
Ps. Wiem, że na forum jest wiele tematów o radyjkach, jednak zasadniczo mi chodzi o konfrontację Clariona i Pioneera, a takiego porównania nie znalazłem.
A i jescze jedna rzecz, jeżeli ma to znaczenie to radyjko ma napędzać Powerbassy S-6C.
W moim DB358RMP przyciski są twarde, wygodne, nawet Moja ze swoimi tipsami nie ma problemu nimi operować. W zestawie jest przejściówka na kostkę ISO, wiec z podłączeniem nie będzie problemu .mkowalm pisze:z tego co widze na zdjęciach to ten Clarion ma gumowe przyciski - jak się one sprawują? T Są twarde czy miękkie. Bo jak miekkie to troche kiepawo :/
I jeszcze jedno pytanko - jest w zestawie kostka ISO? Mam teraz kostkę ISO, ale do radia Sony, w razie czego będzie to pasowało?
Pozdr .
:bylo: :bajer:
- Kowal_
- płk Gleba
Dzięki bardzo za info.Kiler pisze: W moim DB358RMP przyciski są twarde, wygodne, nawet Moja ze swoimi tipsami nie ma problemu nimi operować. W zestawie jest przejściówka na kostkę ISO, wiec z podłączeniem nie będzie problemu .
Pozdr .
W takim razie radyjko już zamówione
Dzięki za pomoc. Punkcik dla Ciebie
- Kowal_
- płk Gleba
Wydaje mi się, że tutaj raczej chodzi o kolorystykę radyja, a nie szczegóły techniczne. Technicznie radia różnią się gdy mają inne numerki te po "DB".Biaggi pisze:czy jest jakas roznica pomiedzy Clarion DB359 a BD359RGMP?
A ja już mam Clarka DB358 RMP :] Kupiłem w MM za 399zł.
Po pierwszym odsłuchu, ustawianiu itd. jestem zadowolony z zakupu. Dźwięk jest czystszy i bardziej wyrazisty. Wiele zyskała barwa dźwięku. Lepiej też odbiera stacje radiowe.
Zobaczymy jak się będzie radio spisywało w jeździe, ale raczej nie liczę na jakieś przeskoki itp.
Mi w ciągu roku ten egzemplarz ani razu nie przerwał odtwarzania...mkowalm pisze:Zobaczymy jak się będzie radio spisywało w jeździe, ale raczej nie liczę na jakieś przeskoki itp.
Różnica w kolorze wyświetlacza.Biaggi pisze:czy jest jakaś różnica pomiędzy Clarion DB359 a BD359RGMP?
Pozdr .
:bylo: :bajer:
albo ja mam cos z oczami, albo gdzies jest blad:Kiler pisze:Mi w ciągu roku ten egzemplarz ani razu nie przerwał odtwarzania...mkowalm pisze:Zobaczymy jak się będzie radio spisywało w jeździe, ale raczej nie liczę na jakieś przeskoki itp.
Różnica w kolorze wyświetlacza.Biaggi pisze:czy jest jakaś różnica pomiędzy Clarion DB359 a BD359RGMP?
Pozdr .
DB359
BD359RGMP