Skrzynia EEJ - swap 2.8, R32
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czy do skrzyni EEJ (6b) z silnika 2.3 V5 AGZ 4 motion podejdzie silnik 2.8V6 z mk4 lub R32? Z jakimi oznaczeniami silników najlepiej szukać?
Co ewentualnie trzeba by dokupić czy np chłodnice wystarczą? Co ze sprzęgłem?
Co ewentualnie trzeba by dokupić czy np chłodnice wystarczą? Co ze sprzęgłem?
O skrzyniach z r32 i 2.8 informacji jest rzeczywiście pełno ale z 2.3 prawie nic
Mr Coffee, chodzilo mi o cala reszte pytania skoro ludzie zapinaja skrzynie z v5tki normalnie do tych v'ek to mysle, ze taka z 4motion tez powinna siasc.. nie wiem tylko czemu chcesz sie pchac w te kombinacje?
Mam okazje ściągnąć mk4 AGZ 4 motion z niemiec w pięknym stanie w dobrych pieniądzach z uszkodzonym silnikiem. Mam dylemat czy pchać się w jakieś VR6 czy 1.8T. Od brata mogę mieć silnik AUM z przebiegiem 66tys mil. Do tego musiał bym kupić skrzynie 6b z np s3. I tak myślę co by tu wybrać
1,8T nie podejdzie do skrzyni vr5. Do skrzyni z vr5 podejdzie każdy vr6
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
1.8T wiem, dlatego musialbym mieć skrzynie 6b z jakiegoś R4. tamten golf już sprzedany więc lepiej juz szukać 1.8 lub 2.0 4motion.
Dzięki Panowie za odpowiedź
ps. Sprzęgło może zostać z VR5 do R32, wytrzyma?
Re: Skrzynia EEJ - swap 2.8, R32
Mr Coffee pisze:1.8T wiem, dlatego musialbym mieć skrzynie 6b z jakiegoś R4. tamten golf już sprzedany więc lepiej juz szukać 1.8 lub 2.0 4motion.
Ja mam dwumasa z vr5 w 2,8 24v 204KM i daje radę, w r32 może być już gorzej
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo