Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
Od biedy fmic nie jest potrzebny przy wstępnym chipie na seryjnych gratach choć da się wyczuć po 3,4 wyjściu z pod świateł szczególnie w lato że już nie jedzie.
Generalnie można przyjąć że jeżeli jest większe turbo od serii to fmic już powinien być,darujcie sobie komentarze typu -bo kupel jeżdzi bez i jest dobrze.
Generalnie można przyjąć że jeżeli jest większe turbo od serii to fmic już powinien być,darujcie sobie komentarze typu -bo kupel jeżdzi bez i jest dobrze.
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Ja planuje u siebie tez okolice 170-180Km i właśnie będę kupował ten 550x140x65mm i myślę ze do takich mocy wstawianie czego większego to przerost formy nad treścią i nie potrzebnie wydane pieniądze..
Czyli wiadomo, ze trzeba brac 550x140.
Dzięki!
Dzięki!
- trzeci5
- Forum Master
ja taki IC z scenica miałem w MK IV można go fajnie wpasować w zderzak bez cofania chłodnic,nieco musiałem go przerobić ale warto było,znajomy tuner mówił że powinien starczyć na moc w granicach 180-200km.slawko333 pisze:ic z scenica wystarczy do 1,8 t celujac w moc w okolicy 200-210 km?
o taki jak w aukcji
http://allegro.pl/intercooler-chlodnica ... 97548.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak wyglądał ten IC po przeróbkach
Tylko ze przy nim trzeba się już bawić w przerabianie wejścia i wyjścia a to dodatkowa robota jedynie co to ze jest tańszy od chińczyków z FMIC.pl ale przy nich znowu nie trzeba nic robić tylko zakładać..jak to mówią coś za cos
Przy różnicy cen tych chińczyków ( na fmic.pl 80zł miedzy 140, a 230 . Wiec, pewnie na allegro jest ona jeszcze mniejsza) nawet bym sie nie zastanawiał, ktory wybrać. TYmbardziej, ze w obu przypadkach ciąć trzeba tyle samo.
Tu nie chodzi o to - "planuje zrobić 700 koni , czy IC 2metry na 1,5 wystarczy ? " - moc wyjdzie i na małym ic ( przy odpowiedniej temperaturze) poprostu przy +30 C , bedzie jej ubywać a dymu bedzie przybywać. Najlepszym przykladem jest IC z BPX (ibiza cupra) zobacz jaki siedział , mimo, ze miala "tylko" 160 km .
Pamietajmy, ze ic, o ktorych piszemy to chińczyki !!!
Ja jeździłem, przez chwile seryjnym ajm'em z 550x230x65 , nie odczułem zadnego "przerostu formy nad treścią" bo ic jest ładnie schowany, a auto duzlo ładniej jechało niz na serii , nie oszukujmy sie ori złaczki i plastikowe rurki mają +- 15 lat .garwen1 pisze:Ja planuje u siebie tez okolice 170-180Km i właśnie będę kupował ten 550x140x65mm i myślę ze do takich mocy wstawianie czego większego to przerost formy nad treścią i nie potrzebnie wydane pieniądze..
Tu nie chodzi o to - "planuje zrobić 700 koni , czy IC 2metry na 1,5 wystarczy ? " - moc wyjdzie i na małym ic ( przy odpowiedniej temperaturze) poprostu przy +30 C , bedzie jej ubywać a dymu bedzie przybywać. Najlepszym przykladem jest IC z BPX (ibiza cupra) zobacz jaki siedział , mimo, ze miala "tylko" 160 km .
Pamietajmy, ze ic, o ktorych piszemy to chińczyki !!!
ex: MK4 245 km/460nm
Przecież zakładając ten 550x140x65mm to wychodzi ze nic nie trzeba ciąć bo mieści sie pod wzmocnieniem wiec a jakim cieciu mówisz?
Dobra... Czyli do powiedzmy 180km starczy 140'stka czy lepiej 180?
Przy 550x180 też podobno nie trzeba nic ciąć, się mieści.
Podcinać trzeba dolną obudowę chłodnic - tą plastikową.
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Witam
a czy warto zakładać do mk3 afn IC z opla vivaro 1,9 o takich wymiarach 540X176X40 czy dużo jest przerobek , jeśli nie to co najlepiej zakładać pozdrawiam
a czy warto zakładać do mk3 afn IC z opla vivaro 1,9 o takich wymiarach 540X176X40 czy dużo jest przerobek , jeśli nie to co najlepiej zakładać pozdrawiam
- stefano189
- Gadatliwa bestia
kurna, było 100000000000 razy, do mk3 bez dużej rzeźby fmic z meganki 1,9 DCI
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiem czytałem ale ten z vivaro mogę mieć za darmo dlatego pytam, może ktoś juz zakładał taki