1.8t Agu montaż Ecu master det 3 schemat
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie każde 1.8t ma szeroko pasmówkę , Do Deta wpinaliśmy od sondy do gajgera (innovate) i z gajgera do deta wszystko było jak na dłoni
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To moze macie gajgera z wbudowanym kontrolerem. Z tego co wiem bez kontrolera sonda nie działa. Plus emu to brak konieczności dodatkowych wskaźników bo sobie można poustawiać limitery na boost ,egt etc . Minus to na dzień dzisiejszy brak kontroli stuku mimo ze czujniki obsługuje ale mało kto potrafi je skonfigurować .
VW Bora TDI-sold
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: 1.8t Agu montaż Ecu master det 3 schemat
Kontroler jest potrzebny do utrzymania odpowiedniej temp sondy, bez tego odczyty nie będą prawidłowe.Lukasz1985 pisze:To moze macie gajgera z wbudowanym kontrolerem. Z tego co wiem bez kontrolera sonda nie działa. Plus emu to brak konieczności dodatkowych wskaźników bo sobie można poustawiać limitery na boost ,egt etc . Minus to na dzień dzisiejszy brak kontroli stuku mimo ze czujniki obsługuje ale mało kto potrafi je skonfigurować .
Limitery limiterami, jak coś mechanicznie się wywali to lepiej mieć na widoku afr i egt. Co prawda EMU wywala engine chcecka na liczniku ale może być już za późno.
homer21, kombinowałeś coś jeszcze w świni czy jeździsz i upalasz ?? Ori ecu się nie buntuje, nie obcina dawki czy nie dolewaliście paliwa w closed loopie ?? Dalej nie próbowałeś nic z zapłonem, może warto by było z 2-3* przyspieszyć, zależy też na jakim paliwie jeździsz co by stuków nie było??
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Adi Ostatnio nawet nie miałem czasu na samochód byłem zabiegany łaziłem od urzędu do urzędu. W tym tyg robimy korekcje , ogólnie brakuje mu paliwa w zakresie 2500-3500 obrotów, nie wiem czym jest to spowodowane ale jak silnik nie jest dobrzany całkiem i powiedzmy ze z czwartego biegu od 2 tys to nie przerywa ale jak się zagrzeje to ma coś jak odcine od 2500 do 4000 tyś , wydaje mi się że spowodowane jest to za małą dawką ale pewny nie jestem a co wy na to ?, Sprawdzam często vagiem i przepływki nie wywala czyli jest ok . Zapłonem spróbujemy sie pobawić jak będziemy korekcje robić , ogólnie silnik pracuje teraz na Mapie z deta ,przepływka została Przez Deta odcięta , Ciśnienie w piku 1bar potem spada na 0,65 to już max więcej z tej turbiny się nie da osiągnąć
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Specjalistą nie jestem ale patrząc na mapę którą wrzuciłeś to np dla danych obrotów ze wzrostem ciśnienia w pewnym momencie spadają wartości a wydaję mi się że powinno rosnąć i tak masz w kilku sąsiadujących komórkach. Skale by można trochę zmienić bo masz do 1.3b i obroty do 7000 a tyle chyba nie kręci się seryjnie wtedy rozdzielczość by się poprawiła na mapie. Musisz przeanalizować loga z afrem to będziesz wiedział czy brakuje czy nie. Kumplowi jak stroili s3 jakiś czas temu to też były momenty że się "ksztusiła" w pewnych momentach i nie mogli dojść czemu, kombinował z programem i różnymi mapami w ecu i najprawdopodobniej jedna cewka powoli padała i jak zdjął trochę ciśnienia to już grało wszystko.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Właśnie mam tak samo hmmmmusze posprawdzać cewki , wiesz Wtedy stroiiliśmy w deszcz i niestety nie miałem przyczepności nawet na 5 biegu , udało nam się tylko tyle osiągnąć dlatego potrzeba jest korekcja
dlatego należy stroić na fabrycznym ecu, nie wynikną z tego żadne tego typu problemy. zrobi się raz a skutecznie.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zawsze wynikają problemy, prędzej czy później, trzeba się z tym liczyć, że modyfikując już w tym momencie kilkunastoletnie silniki zawsze się coś wysypie. Nawet po najlepszym programie padnie cewka, potem druga, trzecia i czwarta, przepływka, sprzęgło, potem turbo nie będzie się "słuchać" mapy, padnie n75, wysra się pompa, synchronizatory na jedynce dwójce powiedzą papa a na koniec urywa się zawór Taka prawda tylko mało kto się później chwali na forum co wyleciało w kosmos.siewcu pisze:dlatego należy stroić na fabrycznym ecu, nie wynikną z tego żadne tego typu problemy. zrobi się raz a skutecznie.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Dokładnie , gdyby ori ECU były takie dobre to by nie zrobili czegoś takiego jak det, czy emu
dziwne masz poczucie humoruhomer21 pisze:Dokładnie , gdyby ori ECU były takie dobre to by nie zrobili czegoś takiego jak det, czy emu
Stroje i montuje ecumastery. Mam już projekty za sobą. Jak AFR wychodzi przy takim dolaniu paliwa?
Bo wydaje mi się że jest przelany że hoho
Bo wydaje mi się że jest przelany że hoho
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
nie jest przelany , Afr 13,5 Wpięty jako świniak narazie jest problem z przeładowaniem trzeba bedzie przejśc chyba na FI ponieważ na świniaku zmieniamy sygnał z przepływki i niestety już przy 3 tys jest 5V dlatego odcina, W końcu trafiłem na osobę ogarniętą w temacie ?.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ten AFR jest pewny i dobrze ustawiony w decie ?? Wrzuć jakieś logi.homer21 pisze:nie jest przelany , Afr 13,5 Wpięty jako świniak narazie jest problem z przeładowaniem trzeba bedzie przejśc chyba na FI ponieważ na świniaku zmieniamy sygnał z przepływki i niestety już przy 3 tys jest 5V dlatego odcina, W końcu trafiłem na osobę ogarniętą w temacie ?.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
tak afr sprawdzany mierzony , już kilka razy nawet korekcji nie mogliśmy zrobić bo odcina, wchodzi na tryb awaryjny ,