Golf 2 1.8 ABS nie chodzi na benz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem ponieważ pd jakiegoś czasu Nir chce chodzić na Benz .. Ma gaz i jest ok . chociaż ciężko pali strasznie ..muszę dac gazu do 4 tys i wtedy łapie obroty normalnie ... Ale pompki wymienilem sprawne . pattzylem czy mgielka paliwa jest w wtrysk i wtrysk normalnie rozpyla ... ale wql nie chce golf palić co jeszcze może być ??? Ostatnio jak jezdzilem to coraz gorzej chodził na Benz .. Nie raz przerywał a nie raz normalnie szedł .. Proszę o pomoc a cy LPG to wina filtra ze ciężko pali ?
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
A sprawdzałeś świece, kable, kopułkę, palec? To chyba podstawa w takich przypadkach...
Powoly, bo się rozpierdoly...
Re: Golf 2 1.8 ABS nie chodzi na benz
Kable ok . kopułką nowa... Świece SA ok . nie dawno wymieniane ... Kable beru . świece ngk . i kopułką beru
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
Ale na gazie chodzi normalnie a na benzynie Nir ? To dziwne ... Bo z tego co wiem to gaz jest czuszy na zapłon ..
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
Na tych silnikach przy LPG rozjeżdża się mapa silnika.
Odepnij aku na 15-30 minut, komp się zresetuje i sprawdź jak wtedy się będzie zachowywał na benzynie.
Odepnij aku na 15-30 minut, komp się zresetuje i sprawdź jak wtedy się będzie zachowywał na benzynie.
Powoly, bo się rozpierdoly...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprawdź sobie czy odcięcie elektryczne zasilania wtrsykiwacza benzynowego na czas jazdy na LPG nie szwankuje, jest zwykle od tego przekaźnik pod maską z wpiętymi kablami od wtryskiwacza, posprawdzaj wszystkie kabelki wsuwki przy nim.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No własną z tym aku robilemni nic ... Szukalrm tego przekaźnika. Tez Nir mam . idzie bez pośrednio do przełącznika .. Ale jak przelaczacze na benzynę to normalnie benzyna jest w wtrysku bo widać jak daje wtrysk mgielke benzyny ...
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
Smierdzi benzyna cały czas ale Nir pali ... I podkreslam ze na LPG ciężko pali .. Muszę dac do 4 tys obr i on schodzi z obrotów i muszę naciskać cały czas gaz i w końcu łapie i jest normalnie .. Ale na benYnie nic . jak przelaczam w czasie jazdy to tez tylko wyje i noc tak jak by Nir miał paliwa...
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
-
- Nowicjusz
Juz raz mi się spali prElacznik i bezpiecznik
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !
ja bym sprawdził czy jest iskra jak masz na benzynie
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
I tu cie zaskocze, miałem kiedyś Skodę felicie aee i tez miała problem ze jeździła tylko na LPG, a na benzynie raz na 150lat jak jej się zachciało, co się okazało na benzynie miała iskre i oczywiście podawała paliwo. Wszystko co potrzebne do ruszenia silnika, ale i tak nie gadał. Się okazało ze spalił się emulator sondy lambda...
Być może tak jest . pojade do gazownika i BD wiedział .. Iskra jest .. Działał cały czas później bez benzyny jezdzilem trochbi od tamtej pory nic .. Pompki po wymirnialrm
Swap 1.3>>> 1.9 tdi !