[MK4] Tuleje tylnej belki z poliuretanu PU/PUR
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jak dla mnie to powinno byc to samo, tylko marka... Smialo bierz z Deuter-a.
no właśnie na zdjęciach wizualnie się trochę różnią a jest sporo opini o tym że olkusz ma bąble itp.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Apdejt!
W tym tygodniu wymieniłem sworznie dolne przed przeglądem technicznym i przy okazji sprawdziłem jak się mają gumki...
Po 20 miesiącach i ponad 30.000km na naszych "drogach" wszystko gra Nigdzie nie ma luzów, czasem w suchy i upalny dzień coś skrzypnie (prawdopodobnie tulejki stabilizatora) ale za taką trwałość to żadna wada
Reasumując - POLECAM
W tym tygodniu wymieniłem sworznie dolne przed przeglądem technicznym i przy okazji sprawdziłem jak się mają gumki...
Po 20 miesiącach i ponad 30.000km na naszych "drogach" wszystko gra Nigdzie nie ma luzów, czasem w suchy i upalny dzień coś skrzypnie (prawdopodobnie tulejki stabilizatora) ale za taką trwałość to żadna wada
Reasumując - POLECAM
PozdraVWiam
Dudi
Dudi
koledzy jak to jest. wszędzie piszecie tuleje metalowo gumowe
A te co kupiłem lemfordera sa plastikowe ??
A te co kupiłem lemfordera sa plastikowe ??
Bylo kilka rodzajow, ja jak wymienialem to byly jeszcze te ori metalowe zalozone, a dalem plastiki.
hejo , zbliżam się ku wymianie na poliuretan . Jeszcze nie znam swojej średnicy tulejii ale pytanie do tych co już zakładali takowe . Czy jeśli sie okaże że otwór mam 69mm to kupuje 69 bo widze że tu nie którzy mieli mieszane uczucia .
- BartesWZL
- Gadatliwa bestia
Re: [MK4] Tuleje tylnej belki z poliuretanu PU/PUR
Przemula pisze:CZyli mówicie że nie ma większej filozofii z wymiana tych tuleii . Widze że są dwa wymiary tych poluteranowych 69/72mm . CZy te 72 sądzicie że wejdą bez pomocy prasy , bo u siebie nie mam zresztą szkoda by byo roboty bo by trzebabyło drzeć caą belke na warsztat jak sądzicie czy jednak założyć 69mm . Będe teraZ na wiosne robił z tym . Jak ktoś już robi z tylnim zawieszeniem to jest tam jeszcze coś co może być wypracowane cop moze powodować stuki bo u mnie takie sie pojawiają a amory zmienione przed zimą , a mimo to pojawiają sie na muldach stukania .
Podnies cały tył do góry i breszką zobacz czy masz luzy na belce, zmierz suwmiarka jakie masz fi na belce i takie kup.
Moje MKIV 2.0 Votex/X3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=578589" onclick="window.open(this.href);return false;
Corrado VR6 <3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=605382" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=578589" onclick="window.open(this.href);return false;
Corrado VR6 <3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=605382" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek_vr6
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak sobie czytam zamieszczone tu posty i zastanawia mnie jak wsadziliście 72do 69? To jest 3 mm różnicy. Masz 69, to wkładasz 69, i tak samo się to ma do 72. Ponad 2 lata temu wymieniałem u siebie cały kpl. zgodnie z wymiarami i do dnia dzisiejszego nic nie skrzypi. A zresztą jak upchaliście to razem z tulejką. Poliuretan prawie w ogóle sie nie poddaje.
Mierzyłem dziś gumy w moim Golfie Mk4 99 rok 1,9 TDI AHF i średnica wyszła mi 72 mm... a teraz pytanko : Jakieej firmy i skąd kupic takie tuleje z poliuretanu ? Golf na gwincie, w miare nisko, alu 17 8j więc lekko nie ma, a wolałbym wydać wiecej i mieć spokój
też o nich myślałem a może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ?
Z tego co mi sie obilo o uszy to poli nie smarujemy zadnym smarem przed wlozeniem... jedynie jak producent zaleci mozemy posmarowac metalowa tuleje ktora wchodzi w poli i tyle... dlatego tez kiedys moze cos skrzypnac
Druga sprawa taka, tak jak kolega maciek_vr6 napisal poli tej samej srednicy co tuleja , i bez zadnej prasy lub temu podobnych urzadzen
Druga sprawa taka, tak jak kolega maciek_vr6 napisal poli tej samej srednicy co tuleja , i bez zadnej prasy lub temu podobnych urzadzen