Witam
Moja szwagierka do kupionego MKIV 1.4 2001 chce zainstalować sekwencyjna instalacje LPG za 2400 zł. Na lpg ma się przełączać będzie dopiero jak silnik uzyska 30 stopni.
Miał ktoś taka instalacje? W zimę przy powiedzmy -10 po ile km się przełącza z PB na LPG ?
Ma ktoś doświadczanie z takim silnikiem w zimę.
Auto będzie używane na krótkich dystansach
czekam na pomoc Pozdrawiam
1.4 16v Jak sie sprawuje Gaz w zime ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
30 stopni to raczej norma i jest to temperatura cieczy w silniku i na reduktorze, natomiast nie ma wtryskach, które żle zamontowane (narażone na pęd lodowatego powietrza) mogą sie nie wyrabiać i trzeba będzie podnosić temperaturę przerzucania na gaz.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Zaślepisz dolot zimnego powietrza tak żeby brał tylko ciepłe powietrze znad kolektora to bedzie się szybko dogrzewał. Też mam lpg w aucie nażeczonej i sam jestem ciekaw jak szybko się przełączy.
Re: 1.4 16v Jak sie sprawuje Gaz w zime ?
Cena jak cena, istotne jest to jakie podzespoły zostaną zamontowane i jak (montaż to kluczowa rola)Magnez pisze:chce zainstalować sekwencyjna instalacje LPG za 2400 zł
Przy moim silniku przy temperaturze przełączania 35 stopni i zimie w pełni trzeba przejechać max 1-2km.Magnez pisze:W zimę przy powiedzmy -10 po ile km się przełącza z PB na LPG ?
Grunt to sprawny termostat i nie trzeba nic dodatkowo przerabiać w aucie.