SWAP Pierburga 2E2 I 2EE na Webera by KamilW
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam założyłem do swojego Golfa gaźnik od poloneza FOS 34 S2C2 i mam właśnie problem z obrotami na LPG bo jak przytkam dolot to silnik się ładnie wkręca na obroty, Benzyna mi nie działa bo padła mechaniczna pompka ale będę ją zmieniał na pompkę elektryczną . Nie wiem czy to lewe powietrze bo wszystko było składane na grubych uszczelkach ,kryza została wycięta laserowo pod ten gaźnik a następnie dopasowana. Dolot jest oryginalny z golfa .
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Mam pytanie czy jak zmienię oryginalną obudowę filtra powietrza na taką jak na obrazku to będzie konieczna regulacja gaźnika? czy to nie ma znaczenia? Coś takiego:
http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... B_zIcQ.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ratsport.com/Files/76817/Img ... leaner.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.motormeister.com/suz/carb_ac ... ilters.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... B_zIcQ.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ratsport.com/Files/76817/Img ... leaner.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.motormeister.com/suz/carb_ac ... ilters.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Może być konieczna bo zmienisz rozkład ciśnień w gaźniku, ale bez czujnika AFR i tak nie uda Ci się za dobrze tego wyregulować. Bez tego to taka regulacja po omacku.
Jak mnie tu dawno nie było.
Co ten temat się tak skurczył - z tego co pamiętam miał chyba ze 160 stron...
Jak mnie tu dawno nie było.
Co ten temat się tak skurczył - z tego co pamiętam miał chyba ze 160 stron...
-
- Nowicjusz
Witam jestem nowy na tym forum . chciał bym pozbyć się seryjnego gaźnika no bo mam auto 2 tygodnie i tydzień pojeździłem a teraz to już ręce opadają mi z nim . napiszcie mi najlepszy gaźnik go golfa 1.6 tam jest gaźnik 2e tak pisze na nim , myśle że od poldka będzie tylko który typ . no i jeszcze jaki ten kawałek aluminium mi trzeba i chciał bym żeby sie tam gaz zmieścił . z góry dzięki ( wiecie za dużo tu pomysłów bo czytam i czytam i każdy ma patent na to i jest dylemat który wybrać )
-
- Mały gagatek
Re: SWAP Pierburga 2E2 I 2EE na Webera by KamilW
Witam
Mam takie małe pytanie,
Mianowicie mam golfa mk1 z silnikiem 1.1i zastanawiam sie nad dwoma patentami ...
1 to zalozenie do niego gaznika od motoru
2 to zalozenie 2 gazników webera.
Teraz nasuwa sie pytanie co bedzie lepsze i mniej klopotliwe.
Z góry dzieki za porady
Mam takie małe pytanie,
Mianowicie mam golfa mk1 z silnikiem 1.1i zastanawiam sie nad dwoma patentami ...
1 to zalozenie do niego gaznika od motoru
2 to zalozenie 2 gazników webera.
Teraz nasuwa sie pytanie co bedzie lepsze i mniej klopotliwe.
Z góry dzieki za porady
Witam czy jest mozliwosc aby ktos wyslal zdjecia jeszcze raz? Bo juz mam dos mojego 2ee. Ale chodzi mi szczegolnie o gaz bo ogolnie to rozumiem ale wlasnie nie wiem jak z tym gazem bo podobno jak oryginalna przystawe dam to sie chyba nie zmiesci.
- bombowy
- SYNCRO Maniak
- Kontakt:
szukanie nie boliDexter18 pisze:Witam czy jest mozliwosc aby ktos wyslal zdjecia jeszcze raz? Bo juz mam dos mojego 2ee. Ale chodzi mi szczegolnie o gaz bo ogolnie to rozumiem ale wlasnie nie wiem jak z tym gazem bo podobno jak oryginalna przystawe dam to sie chyba nie zmiesci.
potrzebujesz palnik z poldośwista np. taki
trójnik np taki i trochę chęci
cztery sprawne łapki + WEBER -100%..... - było
było SYNCRO i będzie
było SYNCRO i będzie
A jak z tą obudową filtra do od polo niektórzy piszą, od golfa i nie wiem co bedzie najlepsze. Zastanawiałem sie czy poprostu jakiejś rury nie dorobić i jakiś stożek gdzieś gdzie jest miejsce.
- bombowy
- SYNCRO Maniak
- Kontakt:
ja zostawiłem ori puchę i mam pod maską jeszcze ze 2 centy luzu
było SYNCRO i będzie
było SYNCRO i będzie
Cześć, mam takie pytanie. Planuję zmienić mojego kochanego 2ee na webera i zastanawiam się czy opłaca się kupować regenerowany czy może dam radę samemu to ogranąć? Bo nie ukrywam że wyszłoby sporo taniej tylko nie wiem czy jestem w stanie sam to zrobić, jaki jest poziom trudności?
- bombowy
- SYNCRO Maniak
- Kontakt:
Ja za regenerowany gaźnior dałem 60 zł w sklepie. wytargowałem jeszcze w cenie 2 komplety naprawcze i uszczelki ale jeśli chcesz się pobawić to nie ma nic skomplikowanego. prostszy w budowie to chyba gaźnik z malucha albo z komarka jest
było SYNCRO i będzie
było SYNCRO i będzie
Poszukuje porady o tuningu gaźnika 2E2 by KamilW, bo w temacie o tym tuningu docelowo jej nie dodał oraz książki o optymalizacji spalania na przykładzie Fiata też z tematu Kamila o optymalizacji 2e2. Nie pisze w tamtym temacie bo zamkniety, a Kamil nie odpisuje wiec moze ktos inny ma ta porade. Pozdrawiam.
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Ma może ktoś na zbyciu kryzę pod gaźnik FOS 34 S2C2, lub może się podzielić rysunkiem technicznym aby wycieli mi coś takiego.
- bombowy
- SYNCRO Maniak
- Kontakt:
hehe ja robiłem kryzę z kwasówki 4,5 mm bez żadnych rysunków wszystko z ręki pasowane na bieżąco do kolektora ssącegotokiroki pisze:Ma może ktoś na zbyciu kryzę pod gaźnik FOS 34 S2C2, lub może się podzielić rysunkiem technicznym aby wycieli mi coś takiego.
było SYNCRO i będzie
było SYNCRO i będzie