Czy ktoś już miał tak że nie mam podświetlania ambiente w tylnej części auta? . Z przodu jest a z tyłu ciemno jak...
Wyjaśniło się że VW po prostu oszczędza na wszystkim i z tyłu podświetlania nie ma.
Podświetlanie ambiente z tyłu ver Highline (MOD) zrobione
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2015 12:04 przez TomaszW, łącznie zmieniany 2 razy.
Podświetlanie ambiente z tyłu ver Highline
a z tyłu co jest z ambient? pytam bo dopiero czekam na swojego MK7
przestrzeń na nogi tylko ? bo wiem że drzwi nie są podświetlane
przestrzeń na nogi tylko ? bo wiem że drzwi nie są podświetlane
Re: Podświetlanie ambiente z tyłu ver Highline
Ta tylko że jest ogólne a nie podzielone na przód tył. Przód świeci tyłu brak.grunder pisze:Szukasz w Menu w ustawieniach auta (ekran dotykowy).
Udało się zrobić. Koszt około 150 zł. Czas kilka godzin.
Opis czysto pomocniczy przy montażu co na co uważać i jak zrobić.
Opisy dokładnego projektu są na angielskojęzycznych forach .
Ja po prostu zrobiłem mostki z lampek dostępnych na przodzie. Każdą stronę osobno. Przewód od lampki wplotłem w oryginalną wiązkę i pinami złączyłem w kostce pod fotelami. Od kostki pod fotelem do samej lampki w fotelu.
Tu mała uwaga. Lampki są po prostu za grube bo pianka fotela je wypycha. Trudno określić czy po jakimś czasie lampki wręcz nie wypadną z fotela. Innym rozwiązaniem może być prosta listwa LED przyklejona do konstytucji fotela. Ja chciałem aby wszystko było jak fabrycznie dlatego zastosowałem takie same lampki jak w przodzie auta.
Przy stronie kierowcy trzeba przy ściąganiu rączki od otwierania klapy sugerowałem się youtube. W rączce jest zawleczka. Po jej wyciągnięciu raczka schodzi bez żadnego wysiłku.
Uwaga przy zdejmowaniu i przesuwaniu fotel na dwa zaczepy zaznaczone żółta strzałką. Mogą podrzeć tapicerkę.
W oplocie chowamy przewód aby wszytko wyglądało jak oryginalna instalacja.
Jednorazowa opaska samozaciskowa wciskana w konstrukcje auta. Po odcięciu końcówki opaski można założyć inna w oczko po starej.
Aby wyjąc mocowanie wtyczek trzeba po kolei wciskać minimalnie wystające miejsca zaznaczone kołkiem. Nic na siłę.
Górna strzałka pokazuje co trzeba wcisnąć aby w ogóle włożyć pin do wtyczki.
Dolna pokazuje zatrzask wtyczki który trzyma cała wtyczkę przy mocowaniu zbiorczym
Opis czysto pomocniczy przy montażu co na co uważać i jak zrobić.
Opisy dokładnego projektu są na angielskojęzycznych forach .
Ja po prostu zrobiłem mostki z lampek dostępnych na przodzie. Każdą stronę osobno. Przewód od lampki wplotłem w oryginalną wiązkę i pinami złączyłem w kostce pod fotelami. Od kostki pod fotelem do samej lampki w fotelu.
Tu mała uwaga. Lampki są po prostu za grube bo pianka fotela je wypycha. Trudno określić czy po jakimś czasie lampki wręcz nie wypadną z fotela. Innym rozwiązaniem może być prosta listwa LED przyklejona do konstytucji fotela. Ja chciałem aby wszystko było jak fabrycznie dlatego zastosowałem takie same lampki jak w przodzie auta.
Przy stronie kierowcy trzeba przy ściąganiu rączki od otwierania klapy sugerowałem się youtube. W rączce jest zawleczka. Po jej wyciągnięciu raczka schodzi bez żadnego wysiłku.
Uwaga przy zdejmowaniu i przesuwaniu fotel na dwa zaczepy zaznaczone żółta strzałką. Mogą podrzeć tapicerkę.
W oplocie chowamy przewód aby wszytko wyglądało jak oryginalna instalacja.
Jednorazowa opaska samozaciskowa wciskana w konstrukcje auta. Po odcięciu końcówki opaski można założyć inna w oczko po starej.
Aby wyjąc mocowanie wtyczek trzeba po kolei wciskać minimalnie wystające miejsca zaznaczone kołkiem. Nic na siłę.
Górna strzałka pokazuje co trzeba wcisnąć aby w ogóle włożyć pin do wtyczki.
Dolna pokazuje zatrzask wtyczki który trzyma cała wtyczkę przy mocowaniu zbiorczym
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2015 12:31 przez TomaszW, łącznie zmieniany 1 raz.