MK5 zapowietrzony bak?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK5 zapowietrzony bak?
Witam,
problem wygląda tak, jak chce zatankować to po naciśnięciu spustu pistoletu on odrazu odbija (tak jakby był pełny bak), z tego co się dowiedziałem to w V jest elektroniczny odpowietrznik, po podpięciu pod kompa nic nie wykazało, czy pozostał tylko demontaż zbiornika?
problem wygląda tak, jak chce zatankować to po naciśnięciu spustu pistoletu on odrazu odbija (tak jakby był pełny bak), z tego co się dowiedziałem to w V jest elektroniczny odpowietrznik, po podpięciu pod kompa nic nie wykazało, czy pozostał tylko demontaż zbiornika?
MK5 zapowietrzony bak?
nie wkladaj do konca pistoletu to bedziesz mógł tankowac normalnie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
MK5 zapowietrzony bak?
to typowa przypadłość Mk5, swego czasu była na to akcja serwisowa, blokuje się odpowietrznik w zbiorniku - taki pływak /ja to nazwałem boją/, trzeba zdjąć tylną kanapę, odkręcić i wyjąć pompę paliwa, włożyć rękę po łokieć w kierunku wlewu po czym "wyhaczyć" i wyjąć ten odpowietrznik - jednymi słowy - pozbyć się go
MK5 zapowietrzony bak?
Też od jakiegoś czasu mam taki problem, wcześniej tankowanie przebiegało normalnie. Nalanie większej ilości paliwa wymaga duuużo cierpliwości. Nie jest ważne na jekiej stacji tankuję. Nie pomaga gimnastyka z pistoletem, w każdej jego pozycji szybko jest blokowany, nawet jeśli leję bardzo powoli. Czy przyczyną może być tylko ten odpowietrznik, o którym wcześniej mowa, czy może to być coś innego? Czy jedyną opcją pozbycia się problemu jest pozbycie się odpowietrznika?
- doggie
- V.I.P.
Re: MK5 zapowietrzony bak?
nie próbowałem innych bo ta jest najprostsza i najskuteczniejszahappys pisze: Czy jedyną opcją pozbycia się problemu jest pozbycie się odpowietrznika?
MK5 zapowietrzony bak?
czy ten odpowietrznik mozna bylo spotkac w np w sgaranie 2001? W sumie nie narzekam ale wlasnie w swoim mam tak ze niebardzo z tym wkladaniem pistoletu do konca bo odbija. W golfie 4 tego nie mam. W sharanie ten bak jest dosc duzy wiec pasowaloby mi zeby zabezpieczyc pistolet i nich sie leje a ja w tym czasie zazwyczaj szykuje sobie karnisterki bo biore zawsze na zapas.
- doggie
- V.I.P.
MK5 zapowietrzony bak?
jeśli nie masz typowego odpowietrznika przy korku wlewu paliwa tak jak to jest w Mk5 to prawdopodobnie jest tak samo
MK5 zapowietrzony bak?
jak to wyglada- ten typowy odpowietrznik??
- doggie
- V.I.P.
MK5 zapowietrzony bak?
wesol, zadziwiasz mnie
zawór odpowietrzający 6X0 201 136, taki "dzyndzel" przy wlewie paliwa do baku, w Mk5 tego nie ma
zawór odpowietrzający 6X0 201 136, taki "dzyndzel" przy wlewie paliwa do baku, w Mk5 tego nie ma
-
- Nowicjusz
MK5 zapowietrzony bak?
Czy zapowietrzony bak ma wpływ na pokazywanie ilości km pozostałej do przejechania na danej ilości paliwa ? Mój Golf ześwirował ponieważ ładowałem akumulator po wcześniejszym nie zapaleniu auta, później odpiąłem 2 klemy i podłączyłem a następnie wlałem 30 litrów paliwa - taki przypadek. Kilka minut po tym po odpaleniu auta i wejściu w pokazywanie ilości kilometrów do przejechania na baku (powinno być z 600) a było 270 km. Przejechałem 70 km a ten ,,wskaźnik,, poszedł na 350 km. Dzisiaj odpiąłem znowu klemę i wskaźnik poszedł na 240. Wiecie co jest grane ? trzeba skasować błędy. Pozdro