Jaki radiotelefon kupić? CZYTAJ PIERWSZY POST
Re: Jaki radiotelefon kupić?
Koledzy co sadzicie o radyjku TTI 770? Ma niby RF Gaina. Opyla sie za 100zl kupic uzywke?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Jaki radiotelefon kupić?
Jak nie masz więcej, to może być. Jeśli jednak ma służyć jako dupochron, to lepiej zainstaluj na telefonie Yanosika i zainwestuj w pakiet internetu.
Ja mam takie pytanko. Jak CB nie ma RF Gaina to dobrym pomyslem bedzie dokupienie zewnetrznego RF Gaina zamiast wymieniac cale radio?
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
No niestety TTI 771:( z tym radiem zewnetrzny RF zda egzamin? Bo nowe lepsze radio ok 300 bedzie kosztowalo a RF u Konektora 60 wiec roznica spora, tylko czy jest sens
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Użytkownik
Ja tez jakis czas temu myslalem o takim zewnetrznym RF (Samlex PR27), ale koles w sklepie z cb powiedzial ze to taki pseudo RF Gain bo tlumi sygnal na wejsciu i wyjsciu i ze taki RF wbudowany w cb jest zdecydowanie lepszy. Nie wiem ile w tym prawdy ale finalnie sprzedalem Alana a kupilem M-tech Legend II.
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Jaki radiotelefon kupić?
Ja korzystałem z Samlexa przy Lincolnie w aucie, świetnie się spisywał, to bardzo dobry rf gain z wbudowanym przedwzmacniaczem.
Czyli mozna kupowac to cudo i spelni swoje zadanie?
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2014 13:11 przez deskjet, łącznie zmieniany 1 raz.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Witam
Pech chcial ze dostalem CB TTI 660 ale jak to mowia darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada, a sprzedac takie radio raczej bedzie ciezko. Radyjko poza miastem nie trzeszczy i spisuje sie ok, ale w miescie czasami szlag mnie trafia i skrecam SQ prawie do 0. Zauwazylem ze dyskutujecie tu o zewnetrznym RF Gain. Czy jak kupie i podepne to do tego CB to bedzie lepiej?
Jesli ma to jakies znaczenie to antene mam Sirio Omega 27.
Pech chcial ze dostalem CB TTI 660 ale jak to mowia darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada, a sprzedac takie radio raczej bedzie ciezko. Radyjko poza miastem nie trzeszczy i spisuje sie ok, ale w miescie czasami szlag mnie trafia i skrecam SQ prawie do 0. Zauwazylem ze dyskutujecie tu o zewnetrznym RF Gain. Czy jak kupie i podepne to do tego CB to bedzie lepiej?
Jesli ma to jakies znaczenie to antene mam Sirio Omega 27.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Na pewno pomoże, ale czy nie lepiej odmówić sobie przez miesiąc piwa, fajek, czy innych używek i odłożyć na lepsze radio?
A co proponujesz w nieduzych pieniadzach? Najwyzej sprobuje opchnac tego TTI, chociaz takiego sprzetu to raczej nikt nie szuka. Nie potrzebuje jakiegos wypasionego radia poniewaz nie uzywam go codziennie. Po prostu w tym TTI strasznie mnie wkurza trzeszczenie w miescie...
- daniel.wwe
- TDI PoweR
lg1984 Zeby znowu nie wpakowac sie w cos pokroju tego TTI to musisz na to przeznaczyc min ok 250zl. Wedlug mnie do tej kwoty godne polecenia bedzie Lafayette Atena lub troche tanszy M-tech Legend II.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”