Temperatura spadła brakuje gazu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Siema mam problem, tempreatura spadła do -2, wyjechałem golfem z parkingu ujechałem ok 1km i samochód zaczął szarpać jak by brakło gazu, dotyczyłem sie na stacje bo była obok, zatankowałem lpg odpalił ujechałem 200m i zgasł znów tak samo jak bu gazu brakło... Zgasł, po kilku próbach odpalił i zgasł i tak kilka razy i w końcu odpalił przegazowałem i zgasł, przyjechał kolega i na hol po ujechaniu 5km odpaliłem i ładnie chodził wkręcał sie nie gasł i próbowałem jechac samemu i po 20m znowu zaczął szarpac i zgasł, to znowu hol, i po znów jakiś 5km tak samo i całą droge do domu był odpalony i chodził, przy domu jak na podjeździe ujechałem to znów zgasł, po chwili odpaliłem i chodził normalnie i potem o własnych siłach wjechał do garażu.. tak jak by mu gdzieś lpg zamarzało, czy to może być filtr zapchany czy coś? mam go od kilku dni i chodzi tylko na lpg bo pompka od pb siadła, Wcześniej samochód chodził normalnie, pomocy co robić...
Dawne mk3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=511391" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Jak spada temp moze tak byc ,bo reduktor nie jest zagrzany w ogole i dlatego moze tak byc .Jak reduktor jest dojechany to bedzie to normalne ,bo membrany sa sztywne i nie dziala to jak nalezy.Gdy mialem gaznikowa skode i zasilanie pb zrabane to palilem ja na -20C )) Odpalala , z tym ze nie jechalem odrazu tylko dalem jej sie ze 2-3min zagrzac zeby nie szarpala i nie glupiala i normalnie jezdzila:) Jaki silnik masz w tym golfie i jakiej generacji gaz?
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Tak się właśnie dzieje. Podczas rozprężania gazu (w parowniku) wytwarza się b. niska temperatura (parownik zamarza i blokuje dopływ gazu), dlatego powinno się odpalać na benzynie i dopiero po zagrzaniu silnika (parownik jest ogrzewany płynem chłodzącym silnik) przełączyć na gaz.red_devil25 pisze:Jak spada temp moze tak byc ,bo reduktor nie jest zagrzany w ogole i dlatego moze tak byc
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Generalnei silnik był rozgrzany i sie tak działo, zmieniłem filtr lpg i na razie ok zobaczymy dzięki za odp, silnik to 1.8ABS a instalka II generacji
Dawne mk3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=511391" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sebax, po pierwsze czy na benzynie jest ok, bo nie wiadomo jeszcze może problem też jest na benzynie więc całkiem gdzie indziej usterki trzeba szukać pewnie w układzie zapłonowym.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kolego napisałem że chodzi tylko na lpg bo aktualnie wtryskiwacz nie ma napięcia.. pompka założona sprawna bo tamta nie działała
Z tego co jeździłem na nowym filtrze to jeździ,odpala i wgl, sie okaże jak zrobie benzyne i przegonie go gdzieś dalej na mrozie
Z tego co jeździłem na nowym filtrze to jeździ,odpala i wgl, sie okaże jak zrobie benzyne i przegonie go gdzieś dalej na mrozie