Różne obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Różne obroty
Witam mam golfa 3 1.8 8v mono wtrysk gaz 1 gen i szaleją mi obroty raz jest dobrze raz źle odpalam rano 2.5tyś dodam gazu z 2 razy 1tyś jadę 100 metrów wyje na 2,5 tyś jadę 1 kilometr spokój przejadę 20 kilometrów wyje znowu
I tak wymieniłem krokowca nówka ze sklepu czujnik wody wymieniony nówka przepustnice już 3 sztuki wtryski też 3 sztuki z działających aut
Problem polega na samoczynnym przyśpieszaniu zapłonu przez kompa
Bo jak ustawię zapłon na granicy spalania stukowego to wtedy kiedy jest 1tyś obrotów i dodam gazu jest ok a jak wyje na 2,5tyś to jak mu dodam gazu to zaczyna trzeszczeć spalanie stukowe
Czy może to być od sondy lambda,jakiegoś przetartego kabelka czy sterownik głupieje ?
I tak wymieniłem krokowca nówka ze sklepu czujnik wody wymieniony nówka przepustnice już 3 sztuki wtryski też 3 sztuki z działających aut
Problem polega na samoczynnym przyśpieszaniu zapłonu przez kompa
Bo jak ustawię zapłon na granicy spalania stukowego to wtedy kiedy jest 1tyś obrotów i dodam gazu jest ok a jak wyje na 2,5tyś to jak mu dodam gazu to zaczyna trzeszczeć spalanie stukowe
Czy może to być od sondy lambda,jakiegoś przetartego kabelka czy sterownik głupieje ?
BYŁ 2 x MK1 BYŁ 3 x MK2 JEST 1 x MK3
-
- VWGolf.pl Killer
Różne obroty
na oby dwu paliwach?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
Różne obroty
spròbuj zresetować kompa zdejm kleme ,włącz na postojòwki i poczekaj chwilę tak by całe napięcie zjadło z auta i sprawdź, a tak apropo auto podpinałeś pod kompa
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Różne obroty
sory że tak późno odpisuje
resetowałem sterownik i podpinałem kompa tego podstawowego co na alledrogo sprzedają i nie ma błędów
walcze z tym już jakiś czas i nie moge se dać rady
mechanior u którego byłem też se z tym nie poradził
resetowałem sterownik i podpinałem kompa tego podstawowego co na alledrogo sprzedają i nie ma błędów
walcze z tym już jakiś czas i nie moge se dać rady
mechanior u którego byłem też se z tym nie poradził
-
- VWGolf.pl Killer
Różne obroty
sprawdź emulator sondy, piszesz też że krokowca zmienialeś ilu pinowy?musisz sprawdzić czujnik biegu jałowego
Różne obroty
emulator ma znaczenie na benzynie ?
krokowiec 6 pinów
czujnik biegu jałowego gdzie to ?
krokowiec 6 pinów
czujnik biegu jałowego gdzie to ?
-
- VWGolf.pl Killer
Różne obroty
emulator (przekaźnik)na benzynie załącza sygnał sondy ,podczas gazu rozłącza
czujnik biegu jałowego jest w krokowcu,z chwilą zamknięcia przepustnicy zwiera obwód między pinem 2 i 3 od dołu ,miernik na buzzer powinien piszczeć
czujnik biegu jałowego jest w krokowcu,z chwilą zamknięcia przepustnicy zwiera obwód między pinem 2 i 3 od dołu ,miernik na buzzer powinien piszczeć
Różne obroty
jutro zadziałam według tego co mi napisałeś czy to wszystko jest jak powinno
jutro się okaże
jutro się okaże
Różne obroty
sprawdzone i lipa wszystko ok a to dalej wyje
zrobiłem reset komppa twoim sposobem (bo ja zwierałem klemy po odłączeniu na minute) i jak na razie jest ok
co to może byś bo pewnie wróci
jak na razie mi to starczy dzięki za zainteresowanie
zrobiłem reset komppa twoim sposobem (bo ja zwierałem klemy po odłączeniu na minute) i jak na razie jest ok
co to może byś bo pewnie wróci
jak na razie mi to starczy dzięki za zainteresowanie
-
- VWGolf.pl Killer
Różne obroty
sprawdź połączenia tych dwóch przekaźników powinieneś mieć ,dwa koło siebie ,jeden rozłącza wtrysk drugi sygnał sondy (emulator)być może coś nie łączy (zaśniedziałe końcówki,wsówki)