ASZ, zwiększona moc - na jakie sprzęgło wymienić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: ASZ, zwiększona moc - na jakie sprzęgło wymienić?
No i malina tyle chce właśnie mocy w moim ASZ maxymalnie to teraz ciebie jeszcze dopytam:masakra pisze:420
- obijałeś kevlarem ?
- wzmacniałeś docisk ?
Czy jest szarpanie przy zmianie biegów itp ? Jak z silnikiem ? czy są jakieś niepokojące dźwięki czy cuś ?
)))
zniesie bez najmniejszego problemu. Dzis bylo troszk emokrawo na dorgach to normalnie palilem lacza na 3 biegu. Sprzeglo puki co traktowane raczej ostro nie okazuje zadnych problemów.
@masakra tez mam takie same odczucia co do przejscia na jednomas. JEst taki bardziej agresywny. Bardziej nadaje sie na strzaly ze sprzegla i palenie laczka. Mimo ze pedal sprzegla nei jest wcale jakis mega twardy to trzyma to sprzeglo bardzo dobrze.
@masakra tez mam takie same odczucia co do przejscia na jednomas. JEst taki bardziej agresywny. Bardziej nadaje sie na strzaly ze sprzegla i palenie laczka. Mimo ze pedal sprzegla nei jest wcale jakis mega twardy to trzyma to sprzeglo bardzo dobrze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Xandar, ja mam serie, nic nie obijałem zbrojoną tarczą, wzmocnienie docisku kosztuje ok 1000 zl, też tego nie robiłem.
Założyłem nowy zestaw i tyle , bo używek nie uświadczysz
Jak zmieniasz szybko biegi i "strzelasz" ze sprzęgła to odczucie jest takie że bardzo mocno klei i szarpie pasażerami:), tak że głowa się o zagłówki obija
Bałem się wibracji, ale niepotrzebnie, jest bardzo akceptowalnie. Wiadomo nie jest to dwumasa, ale nie o to chodzi, ważne że jest bezawaryjne, pedał pod nogą to seria.
Naczytałem się w necie, że wibruje, że hałasuje.... ale u mnie nic, jest naprawdę
Założyłem nowy zestaw i tyle , bo używek nie uświadczysz
Jak zmieniasz szybko biegi i "strzelasz" ze sprzęgła to odczucie jest takie że bardzo mocno klei i szarpie pasażerami:), tak że głowa się o zagłówki obija
Bałem się wibracji, ale niepotrzebnie, jest bardzo akceptowalnie. Wiadomo nie jest to dwumasa, ale nie o to chodzi, ważne że jest bezawaryjne, pedał pod nogą to seria.
Naczytałem się w necie, że wibruje, że hałasuje.... ale u mnie nic, jest naprawdę
Wiesz chodzi mi głównie o to żeby to pojeździlo przy takich niutach jak ty masz a nie ze po 30tysiach będę musiał coś robić o to głównie mi chodzi he he. Dlatego myślę na zapas.
1000zł za docisk trochę już dużo się robi he he
1000zł za docisk trochę już dużo się robi he he
http://allegro.pl/kolo-sztywne-sprzeglo ... 49213.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ten zestaw będzie pasował do bory 1.9 ASZ 6b? plus do tego wysprzęglik tylko potrzebny (jego trzeba jakoś dobierać odpowiednie czy po prostu każdy do ASZ?)?
a czymś się różni ten zestaw:
http://allegro.pl/kolo-sztywne-sprze-va ... 81308.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub ten
http://allegro.pl/sprzeglo-sztywne-kolo ... 37929.html" onclick="window.open(this.href);return false;
?
ten zestaw będzie pasował do bory 1.9 ASZ 6b? plus do tego wysprzęglik tylko potrzebny (jego trzeba jakoś dobierać odpowiednie czy po prostu każdy do ASZ?)?
a czymś się różni ten zestaw:
http://allegro.pl/kolo-sztywne-sprze-va ... 81308.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub ten
http://allegro.pl/sprzeglo-sztywne-kolo ... 37929.html" onclick="window.open(this.href);return false;
?
To pierwsze wydaje sie byc okej. Podawalem chyba gdzies na forum a moze i w tym temacie dokladne numery jakieja zakupilem. Chodzi oto ze do sharanow robiono dwie wersje pod 115 i te pokrewne w malych budach jak leon golf i nieco mocniejsze wersje do sharanow 130 i 150 KM. Czym si eroznia to nei wiem ale zakladam ze nieco mocniejszym dociskiem. Tarcza jest taka sama, zamach tez, wszystko pasuje idealnie. Te zestawy zreszta sa w tej samej cenie bo jak bralem tez z allegro to gosc mi mowil ze ta sama cena jest i jakie chce takie wysyla. Mam gdzies opakowanie w piwnicy to nanim pisze ze 130-150KM. Zakladaj to mocniejsze jak cos bo ja moge smialo polecic takowe po swoim uzytkowaniu. Nie bede zachwalal ale praca bajeczna. Zona powiedziala ze jesli keidys bedziemy robic w innym aucie sprzeglo to chce wlasnie taki zestaw valeo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Wesoł daj jeszcze namiary od kogo kupiłeś bo to różnie na allegro z innymi a wole jak już sprawdzony gość z allegro jestwesol pisze:To pierwsze wydaje sie byc okej. Podawalem chyba gdzies na forum a moze i w tym temacie dokladne numery jakieja zakupilem. Chodzi oto ze do sharanow robiono dwie wersje pod 115 i te pokrewne w malych budach jak leon golf i nieco mocniejsze wersje do sharanow 130 i 150 KM. Czym si eroznia to nei wiem ale zakladam ze nieco mocniejszym dociskiem. Tarcza jest taka sama, zamach tez, wszystko pasuje idealnie. Te zestawy zreszta sa w tej samej cenie bo jak bralem tez z allegro to gosc mi mowil ze ta sama cena jest i jakie chce takie wysyla. Mam gdzies opakowanie w piwnicy to nanim pisze ze 130-150KM. Zakladaj to mocniejsze jak cos bo ja moge smialo polecic takowe po swoim uzytkowaniu. Nie bede zachwalal ale praca bajeczna. Zona powiedziala ze jesli keidys bedziemy robic w innym aucie sprzeglo to chce wlasnie taki zestaw valeo.
takzielu pisze:to powinien być zestaw valeo 835065 ??
i ja u siebie tez już mam komplet valeo
ogólne wrażenia na plus
w działaniu pedału sprzęgła nie odczułem żadnej różnicy, na wolnych obrotach niczym nie telepie i nie słychać już walącego 2-masu, rusza normalnie, przy zmianie biegów czuć takie jakby lekkie szarpniecie, auto płynniej przyśpiesza z niskich obrotów na wysokim biegu
ogólne wrażenia na plus
w działaniu pedału sprzęgła nie odczułem żadnej różnicy, na wolnych obrotach niczym nie telepie i nie słychać już walącego 2-masu, rusza normalnie, przy zmianie biegów czuć takie jakby lekkie szarpniecie, auto płynniej przyśpiesza z niskich obrotów na wysokim biegu
kupiłem u znajomego w hurtowni motoryzacyjnej
jak chcesz to mogę Ci dać namiar, wysyłają też części kurierem w razie czego
jak chcesz to mogę Ci dać namiar, wysyłają też części kurierem w razie czego
nie dzięki, tak tylko pytam na przyszłość
ja do siebie w październiku włożyłem zestaw z 2masem od arl
ile zapłaciłeś za części, z wysprzęglikiem czy bez?
ja do siebie w październiku włożyłem zestaw z 2masem od arl
ile zapłaciłeś za części, z wysprzęglikiem czy bez?
GTB...